Ryglænet på denne sofa med navnet Splitback er todelt og kan derfor indstilles individuelt. Hvert enkelt rygstykke kan lænes tilbage til en endnu mere afslappet position, eller man kan lægge dem begge helt ned, så sofaen bliver til en seng. Sofaen er betr
Ryglænet på denne sofa med navnet Splitback er todelt og kan derfor indstilles individuelt. Hvert enkelt rygstykke kan lænes tilbage til en endnu mere afslappet position, eller man kan lægge dem begge helt ned, så sofaen bliver til en seng. Sofaen er betr

Sovesofa - fra sofa til seng

En sovesofa er et rigtig praktisk møbel, da den med et snuptag kan forvandles til en seng. Før i tiden var den slags sofaer ofte lidt klodsede at se på, men i dag findes der et hav af smarte og elegante sovesofaer, hvor det nærmest overrasker, at de også kan fungere som senge.

 
Forhandler: Ikea

Sovesofaen Älvros er nem at slå ud til en topersoners seng. Hovedsektionen kan desuden slås op, hvis man vil ligge og læse i sengen. Sofaen kan fås i mørkebrunt eller sort læder, målene i udslået tilstand er 182 x 133 cm. Fra IKEA

Red hurtigt op
Der kan være mange gode årsager til at anskaffe sig en sovesofa. Hvis du ikke har et gæsteværelse, men gerne vil kunne have gæster overnattende, så er det sagen at kunne slå sofaen i stuen ud for en nat eller to – i stedet for at skulle slæbe den ekstra madras ind fra udhuset.


Er pladsen trang
Stadig flere, der bor på mindre arealer, vælger også at sove hver nat på en sovesofa i stuen for at kunne udnytte pladsen i de øvrige rum på anden vis.
 
Med udtræk
Den ældste og mest klassiske sovesofa er den, hvor sengen enten trækkes eller foldes ud fra sofaens indre. Derudover er der også dem, hvor sofaryggen og armlænene kan lægges ned, så de danner et sengeleje sammen med sædet.


Futon
Valget kan også være en futon – det japanske ord for sengerulle. Og det var præcis, hvad det var i det gamle Japan, hvor blandt andet samuraierne havde brug for hurtigt og nemt at kunne rulle sengen sammen og tage den med sig, når de var på farten.

Forhandler: Japanske Møbler Forhandler: 7Soveren

Sid behageligt i denne japanske sofaseng. Den måler 200 cm udslået og fås både i ubehandlet og hvidmalet træ samt i den sortbrune træsort wengé. Hør mere hos Japanske Møbler.

Denne sovesofa har et praktisk rum forneden til sengetøj. Den kan fås i både bøg og bejdset bøg og måler udslået 190x75 cm. Sofaen kan leveres med mange forskellige farver og mønstre. Fra 7soveren.

Mange slags
I dag dækker ordet futon over en verden af sovesofaer, der dog i vid udstrækning har bevaret et lidt uhøjtideligt udseende. De har fx ofte ikke armlæn langs siderne. De består gerne af en ramme af træ eller metal, hvortil der så hører et større udvalg af madrasser og betræk.

Til en enkelt nat
Hvis du kun ønsker plads til en enkelt overnattende, er det måske sagen med en sovestol, der fungerer efter samme princip som sovesofaen. Med to af den slags stole kan du nemt kreere en "dobbeltseng".
 
Forhandler: Innovation

Med et snuptag kan ryglænet på Sly sovesofaen lægges ned, så der opstår en dobbeltseng på 200x140 cm. Møblet, der findes i både rød og disco sølv fås bl.a. hos Møbelkæden.

Plads til opbevaring
Uanset, hvad du vælger at investere i, er der visse ting, du bør overveje, før og under jagten på sovesofaen. Først af alt er det en god idé at finde ud af, hvor den skal stå, og hvor meget, den maksimalt kan fylde, når den er slået ud. Sofaer kan ofte medføre visse problemer, når de skal kantes ind gennem hoveddøren og entreen. Også her bør målebåndet derfor tages i brug.

Opbevaring
Du skal også tænke over, om du ønsker en sovesofa med opbevaring til dyner og puder, eller om du har plads til den slags andet steds.

Nem at rede op
Når du er ude og se på sofaerne, skal du sikre dig, at det er nemt at komme til et eventuelt opbevaringsrum, og at det er rummeligt nok, ligesom du skal tjekke, at forvandlingen fra siddemøbel til seng foregår hurtigt og nemt – noget, der ikke mindst er vigtigt, hvis du bruger sengen hver eneste nat.
31. juli 2009
Mere om Indretning

Det skal du være opmærksom på før du køber møbler på nettet

Du kan slippe for meget besvær ved at handle møbler på nettet, men der er også ting, du er nødt til at være ekstra opmærksom på før du bestiller. Læs fem gode råd til at købe møbler online her.

Nu kan du købe kunst der dæmper støjen i dit hjem

Kunst kan sagtens være smukt og funktionelt på samme tid. Med disse lydabsorberende billeder kan du give dit hjem en god og sund akustik...

6 tips til at indrette dit hjem personligt

Det kan være svært at indrette sit hjem personligt samtidig med at følge tidens nyeste trends. Vi har derfor samlet 6 gode råd til, hvordan...

Disse farver skal du bruge i soveværelset

Farvevalget kan have betydning for, hvor behageligt og god en søvn du får. Få tips til, hvilken farve på væggene, der kan give dig ro.

Sådan opnår du den allerbedste nattesøvn

Du bruger en stor del af dit liv i sengen, og en god nats søvn er guld for dig om dagen. Men hvordan sikrer du dig en god nats søvn? Vi har...

6 gode råd til at få en bedre akustik i hjemmet

Flere og flere boligejere har problemer med dårlig akustik i hjemmet. Men hvad skyldes dårlig akustik helt præcist, og hvordan løser vi...

6 smarte indretningstips til rum med skråvægge

Er du også træt af dine skråvægge, der tager unødvendigt meget plads i rummet? Her er 6 smarte indretningstips, der hjælper dig til at udnytte pladsen optimalt. 

Disse farver bør du male hjemmets forskellige rum i

De fleste danske hjem er kendetegnet ved en minimalistisk indretning med sparsomme farver. Men måske vi bør genoverveje dette. En mere...

Gardiner - sådan hænger du dem korrekt op

Gardiner kan være fantastisk stilfulde, hvis du hænger dem rigtigt op. Samspillet mellem gardin, vindue og gardinstang er meget vigtig for...

Sådan arrangerer du bedst puderne i sofaen

Det er vigtigt at finde puder, der løfter din sofa. De rigtige puder kan nemlig give din sofa et helt nyt udtryk. Selv en kedelig sofa kan hurtigt blive forvandlet af pudernes udseende, form og mønster. Læs mere her. 

Sådan undgår du let rod i din entré

Orden skaber ro og overblik. Det ved vi, men ofte glemmes entréen, som ellers er det første du ser, når du kommer hjem. Her får du nemme...

Sådan får du orden i dit bryggers

Det er et af de rum i huset der skal klare flest funktioner, hvilket kan være grunden til at det ofte ligner en rodebutik. Vi giver dig...

Planteguide: Få liv i hjemmet med disse 10 planter

Grønne planter er ikke bare smukke at se på, de er også super moderne. Se her, hvordan disse 10 forskellige planter skal passes så de får de bedste vilkår.

Grøn arbejdsplads

Naturen er smuk, så byd den endelig indenfor i hjemmet. Hvad siger du til en botanisk arbejdsplads?

De dobbelte gardiner vender tilbage

Du kender dem måske fra dit barndomshjem, de dobbelte, gulvlange gardiner. Nu vender de tilbage i nye og elegante versioner.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.