Du kan få et spændende soveværelse med få midler på en weekend.
Du kan få et spændende soveværelse med få midler på en weekend. Foto: Boligsans

Indret soveværelset med sort og guld

Når der skal ske noget nyt i soveværelset, så kommer du langt med nyt tapet, maling, gode ideer og lidt indretningssnilde. Et almindeligt pænt, men måske lidt kedeligt soveværelse kan du give en makeover på en weekend, så det bliver luksuriøst og hyggeligt.

 
  Pænt, men farveløst og kedeligt. Sådan så soveværelset ud før forvandlingen.

Guldspray og lidt nyt

Soveværelset er et af de steder i huset, hvor hyggen godt må få en ekstra tand. Og det har det fået med guld og sort. De hvide natborde og lampeskærmene fik guldspray ligesom et par "glemte" vaser, som vi fandt i et skab. Et nyt sengetæppe og nye puder "binder" det hele sammen.

Det levende billede 

 

Væggen bagved sengen er tapetseret med tapet i sort og guld, der giver rummet mere dybde og hygge. Over sengen har vi hængt en gammel forgyldt ramme, og heri har vi sat en smal gallerihylde op. Rammen fandt vi i en genbrugsbutik, og et lag guld-maling friskede den op.

  På den lille hylde i guldrammen er der plads til en vase og sjovt nips.

En billig løsning

 

Gallerihylden blev malet med sort maling, så den falder smukt i med tapetet. Fordelen ved rammen er, at du kan skifte pynten på hylden ud efter humør og således få et nyt “billede” på et splitsekund. En billig og let løsning, der skaber en enorm effekt.

Hyggelig samling 

 

På gulvet er der lavet en hyggelig lille samling af ting. En gammel kuffert fundet på et loppemarked og en gulvvase i guldbronze skaber romantik og en nostalgisk stemning i rummet.

 
  Billedet bag kufferten er en guldsprayet plade med en wallsticker.

MDF-plade

 

Billedet bagved kufferten er en MDF-plade, som også er sprayet med guldspray – gerne ad flere omgange. Pladen er dekoreret med en kæmpe wallsticker, der forestiller en kandelaber. Igen er dekorationen udviklet med genbrugsmuligheder.

Skift "lysestagen"

 

Lysestagen kan skiftes ud med en anden wallsticker, når der er brug for at se på noget nyt.

Lækre gardiner

 

Et meget væsentligt element i det nye soveværelse er, at det hvide rullegardin er blevet skiftet ud. Målet var at tilføre noget karakter i vinduet, og gerne noget med guld og sort. Vi fandt en persienne, der udstrålede samme elegance som resten af indretningen. Lamellerne er af "guld", og stellet er sortbejdset ask. Desuden giver persiennen mulighed for at lukke mere eller mindre lys ind i rummet. Det giver en fantastisk effekt.

23. september 2008
Mere om Indretning

6 tips til at indrette dit hjem personligt

Det kan være svært at indrette sit hjem personligt samtidig med at følge tidens nyeste trends. Vi har derfor samlet 6 gode råd til, hvordan du kan gøre dit hjem mere personligt.

Sådan opnår du den allerbedste nattesøvn

Du bruger en stor del af dit liv i sengen, og en god nats søvn er guld for dig om dagen. Men hvordan sikrer du dig en god nats søvn? Vi har...

6 gode råd til at få en bedre akustik i hjemmet

Flere og flere boligejere har problemer med dårlig akustik i hjemmet. Men hvad skyldes dårlig akustik helt præcist, og hvordan løser vi...

6 smarte indretningstips til rum med skråvægge

Er du også træt af dine skråvægge, der tager unødvendigt meget plads i rummet? Her er 6 smarte indretningstips, der hjælper dig til at udnytte pladsen optimalt. 

Disse farver bør du male hjemmets forskellige rum i

De fleste danske hjem er kendetegnet ved en minimalistisk indretning med sparsomme farver. Men måske vi bør genoverveje dette. En mere...

Sådan undgår du let rod i din entré

Orden skaber ro og overblik. Det ved vi, men ofte glemmes entréen, som ellers er det første du ser, når du kommer hjem. Her får du nemme...

Sådan får du orden i dit bryggers

Det er et af de rum i huset der skal klare flest funktioner, hvilket kan være grunden til at det ofte ligner en rodebutik. Vi giver dig gode råd til, hvordan du bedste muligt udnytter dit bryggers og undgår rod.

Planteguide: Få liv i hjemmet med disse 10 planter

Grønne planter er ikke bare smukke at se på, de er også super moderne. Se her, hvordan disse 10 forskellige planter skal passes så de får...

Se de idelle og foruddefinerede mål på afstanden mellem genstandene...

Der findes mål på, hvordan emhætten skal placeres, hvor langt du skal sidde fra dit fjernsyn, og hvordan du skal sidde ved din computer,...

Pas på at julelysene ikke ødelægger dit tag

Gå bare all-in på julelysene på taget, så længe du følger disse 6 enkle råd til sikker omgang med elektrisk lys og andre juledekorationer på dit hus.

Hæng billeder perfekt op med en gaffel

Med dette supernemme gaffeltrick vil du aldrig mere have problemer med at hænge billeder op.

Sådan rengør og behandler du dine palisandermøbler

Palisander var et hit i 60’erne og er på vej tilbage. Få her de bedste tips til, hvordan du rengør dine smukke, mørke møbler.

Fjern tapet med skyllemiddel - sådan gør du

Hvorfor gå i byggemarkedet og købe dyrebar tapetopløser, når du har et ligeså effektivt vidundermiddel inden for rækkevidde af din vaskemaskine?

Grøn arbejdsplads

Naturen er smuk, så byd den endelig indenfor i hjemmet. Hvad siger du til en botanisk arbejdsplads?

De dobbelte gardiner vender tilbage

Du kender dem måske fra dit barndomshjem, de dobbelte, gulvlange gardiner. Nu vender de tilbage i nye og elegante versioner.