Lige til at gå ind i - hver ting har sin plads, så alt er nemt at finde i en fart.
Lige til at gå ind i - hver ting har sin plads, så alt er nemt at finde i en fart.

Skab orden i garderobeskabet med smart tilbehør

Det gælder om at indrette sit skab praktisk og overskueligt, så bukser, bluser, bælter og sko ligger hulter til bulter inde bag skabslågen. Og her er der masser af hjælp at hente i al det tilbehør, som findes på markedet til skabe i alle størrelser.


Styr på skoene i en reol
Hylder og bøjlestænger i skabet er et must. Men derudover kan du skabe orden ved hjælp af gennemsigtige plastickasser, hvor du kan se indholdet, og hvor stablerne af bluser og trøjer ikke ligger og vælter. En skoreol, hvor skoene står på rad og række, og skuffer med rum til småtingene er også med til at lette hverdagen.


Faste pladser
Det er vigtigt, at hver ting i skabet har sin faste plads, så slips og bælter ikke roder rundt i samme skuffe, og skjorterne ikke hænger over buksebøjlerne. Her kan det fx være sagen med et særskilt bukseophæng. Ved at montere trådkurve på udtræksskinner til tøjet kan du hive kurvene ud og nemt overskue indholdet.

Et rum til tøjet
Hvis du har et rum tilovers – fx et forladt børneværelse – har du alle muligheder for at få en rigtig walk-in garderobe, hvor der er rigelig plads til, at tøjet kan brede sig. Flere firmaer har specialiseret sig i at skræddersy den slags rum, så du kan få præcis den indretning, du har brug for.

Udnyt pladsen op til loftet
Selv hjørnerne kan bruges ved hjælp af hjørnehylder, og skrå vægge er ingen hindring. Og du kan udnytte højden helt op til loftet. Via særlige bøjlestænger, som kan svinges ned, er det nemt at få fat i det tøj, der hænger højest oppe.

Pak tøjet væk
For at få bedre plads i skabet, så gør det til en vane at pakke vintertøjet væk, når det bliver somm
er og omvendt. Udnyt eventuelt pladsen over skabet til nogle dekorative kasser, hvori du kan opbevare det tøj, du ikke har brug for.

Bukser på rad og række
Når bukserne hænger over bøjler i skabet, er det oplagt også at hænge en skjorte eller jakke på bøjlen, og så er overblikket over bukse-udvalget væk. Her er det sagen med et smart ophæng, hvorfra bukserne er lige til at hive ud. Den her viste udgave, der kan trækkes ud fra væggen, hører til modulsystemet Elfa Classic. Hør mere om muligheder og priser hos Elfa Lumi.

Din egen indretning
Elfa Classic er et modulsystem, som gør det muligt at kreere lige præcis den indretning du har brug for i dit skab. Systemet består af hylder, trådkurve, skoreoler m.m., som monteres på skinner, der skrues fast til væggen eller skabets bagvæg. Modulerne er af stål og findes i såvel stålfarvet som i en pulverlakeret hvid udgave. Hør mere om muligheder og priser hos Elfa Lumi.

På næste side kan du se flere smarte produkter.#br

Spejlet kan trækkes ud
Hvor der er tøj, bør der også være et spejl. Hvis der ikke lige er plads på væggen, kan du montere spejlet i skabet, så det er lige til at dreje ud, når der er brug for det. Fra Nyt Skab.

Gennemsigtige kasser

Selv om du stabler dine trøjer og T-shirt nok så pænt på hylderne, har stablerne det med at vælte til siderne eller bagud. Med de klare stabelbare skuffemoduler af akryl har du styr på trøjerne, skjorterne eller skoene og kan nemt får fat i det, du skal bruge. NoMess hedder kasserne fra Designdelicatessen.

Til bælter i alle bredder

Hvis du har mange bælter, vil det måske være en god idé med en bælteholder som denne, hvor der er plads til 12 både smalle og brede bælter. Fra 3BO.


Hver ting – sin plads

Småting som spænder, smykker, slips og bælter skal også have deres særskilte plads i skabet, så de ikke forsvinder mellem alt tøjet eller ligger og roder rundt mellem hinanden i en stor skuffe. I denne skuffe med glasbund og inddelte rum kan du nemt holde tingene adskilt. Fra 3BO.

Slip for krøllede slips
Der er plads til en bred palet af forskellige slips i denne smarte slipseholder, der sørger for, at slipsene ikke ligger og krøller i skabet. Fra Nyt Skab.

Hæng støvlerne op

Støvler med lange skafter har det med at vælte og rode rundt i bunden af skabet. Med støvlebøjler har du styr på skafterne og kan altid finde dine støvler. Fra Nyt Skab.


Indret et helt rum

Hvis pladsen tillader det, kan du jo afsætte et helt rum til garderobeskab og få din egen walk-in garderobe. En række firmaer indretter skabsrum med nøjagtig de hylder, skuffer, skrå hjørner, skoreoler og andre indretnings-finesser, du har brug for. Den her viste indretning er i lyst eg. Hør mere hos Nyt Skab.

Ophængte hylder
Et tomt skab kan hurtigt få ”hylder” med serien Skubb. Ophængene i polyester fra Ikea findes i farverne hvid, orange og sort. Velcrolukninger gør det nemt at hænge dem på bøjlestængerne. Hylderne kan suppleres med skuffer.
17. november 2009
Mere om Indretning

Nu kan du købe kunst der dæmper støjen i dit hjem

Kunst kan sagtens være smukt og funktionelt på samme tid. Med disse lydabsorberende billeder kan du give dit hjem en god og sund akustik uden at gå på kompromis med indretningen. 

6 tips til at indrette dit hjem personligt

Det kan være svært at indrette sit hjem personligt samtidig med at følge tidens nyeste trends. Vi har derfor samlet 6 gode råd til, hvordan...

Sådan opnår du den allerbedste nattesøvn

Du bruger en stor del af dit liv i sengen, og en god nats søvn er guld for dig om dagen. Men hvordan sikrer du dig en god nats søvn? Vi har...

6 gode råd til at få en bedre akustik i hjemmet

Flere og flere boligejere har problemer med dårlig akustik i hjemmet. Men hvad skyldes dårlig akustik helt præcist, og hvordan løser vi problemet?

6 smarte indretningstips til rum med skråvægge

Er du også træt af dine skråvægge, der tager unødvendigt meget plads i rummet? Her er 6 smarte indretningstips, der hjælper dig til at...

Disse farver bør du male hjemmets forskellige rum i

De fleste danske hjem er kendetegnet ved en minimalistisk indretning med sparsomme farver. Men måske vi bør genoverveje dette. En mere...

Sådan undgår du let rod i din entré

Orden skaber ro og overblik. Det ved vi, men ofte glemmes entréen, som ellers er det første du ser, når du kommer hjem. Her får du nemme tips til en ryddelig entré.

Sådan får du orden i dit bryggers

Det er et af de rum i huset der skal klare flest funktioner, hvilket kan være grunden til at det ofte ligner en rodebutik. Vi giver dig...

Planteguide: Få liv i hjemmet med disse 10 planter

Grønne planter er ikke bare smukke at se på, de er også super moderne. Se her, hvordan disse 10 forskellige planter skal passes så de får...

Se de idelle og foruddefinerede mål på afstanden mellem genstandene...

Der findes mål på, hvordan emhætten skal placeres, hvor langt du skal sidde fra dit fjernsyn, og hvordan du skal sidde ved din computer, for ikke at få ondt i hovedet eller dårlig ryg. 

Pas på at julelysene ikke ødelægger dit tag

Gå bare all-in på julelysene på taget, så længe du følger disse 6 enkle råd til sikker omgang med elektrisk lys og andre juledekorationer...

Hæng billeder perfekt op med en gaffel

Med dette supernemme gaffeltrick vil du aldrig mere have problemer med at hænge billeder op.

Sådan rengør og behandler du dine palisandermøbler

Palisander var et hit i 60’erne og er på vej tilbage. Få her de bedste tips til, hvordan du rengør dine smukke, mørke møbler.

Grøn arbejdsplads

Naturen er smuk, så byd den endelig indenfor i hjemmet. Hvad siger du til en botanisk arbejdsplads?

De dobbelte gardiner vender tilbage

Du kender dem måske fra dit barndomshjem, de dobbelte, gulvlange gardiner. Nu vender de tilbage i nye og elegante versioner.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.