Du kan hurtigt opgradere hjemmet med en ny hoveddør.
Du kan hurtigt opgradere hjemmet med en ny hoveddør. Foto: SWEDOOR

Sådan ved du, om tiden er inde til nye døre

Vinteren har meldt sin ankomst, men er din bolig klar til den kolde tid? Bliv klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du skal vurdere, om din hoveddør trænger til en udskiftning her.

Af: Ditte Marie Bro Pedersen, 14. december 2020

Den søde juletid står for døren. For de fleste betyder det hyggelige stunder med den nærmeste familie. For mange danskere er højtiden dog også lig med selvforkælelse. Du kan derfor med fordel overveje, om en opgradering af hjemmet bør være en del af årets juleønsker.

Ønsker du at ruste dit hjem til koldere tider, kan du med fordel undersøge husets indgangsparti.

4 områder, du skal være opmærksom på

Der er særligt fire områder, du bør være opmærksom på, når du skal vurdere, om hoveddøren trænger til en udskiftning, skriver dørproducenten Swedoor i en pressemeddelelse.

1. Er din dør slidt?

Flere års slid fra vind- og vejrforhold kan forringe din yderdør. Det er dog ikke altid nemt at se, om døren er slidt, men over tid kan hængslerne eller håndtaget løsne sig, døren kan blive skæv eller begynde at binde, og der kan opstå problemer med låsen. I nogle tilfælde giver det mening at reparere døren, men i nogle tilfælde kan det være en god ide at investere i en ny hoveddør.

2. Fyrer du for gråspurvene?

I den kolde tid spiller yderdøren en vigtig rolle i forhold til at holde kulden ude og varmen inde. En utæt eller dårligt isoleret dør kan nemlig være årsag til, at du oplever træk i hjemmet, eller at din varmeregning stiger unødvendigt.

- En hoveddør med god isolering kan virkelig hjælpe til at få bugt med træk og kulde i hjemmet. Samtidig vil døren bidrage til at nedsætte husets energiforbrug, som over tid kan spare tusindvis af kroner på opvarmningen af hjemmet, fortæller Peter Sejling, der er salgsdirektør hos SWEDOOR i Nordeuropa.

3. Bliver du generet af støj udefra?

Larm og trafikstøj fra nabolaget kan være til stor gene i hverdagen. Derfor kan det være en god ide at investere i en hoveddør med gode, lydisolerende egenskaber, som er med til at skabe et roligt og dermed mere behageligt indeklima i hjemmet.

- Lydklassificerede døre har forskellige niveauer af lydreduktion, og man har derfor mulighed for at vælge netop den løsning, der passer bedst til ens behov. Derudover kan man overveje at kombinere dørens lydreducerende egenskaber med en ekstra beskyttelse mod indbrud, brand og røggennemtrængning, fortæller Peter Sejling.

4. Er dørens design forældet?

Hjemmets æstetiske udtryk defineres ofte i høj grad af indgangspartiets udseende. Derfor kan du med fordel gøre dig tanker om, hvilke design og farvenuancer, der vil passe bedst til stilen i din bolig. Der findes nemlig mange valgmuligheder, når det kommer til design, hvilket giver en unik mulighed for at skabe et personligt udtryk med hoveddøren.


Med en ny hoveddør kan du nemt skabe en personlig stil. 

14. december 2020 Ditte Marie Bro Pedersen
Mere om Indretning

Møbelgigant vil købe kundernes brugte møbler

Har du flere brugte møbler, som du gerne vil udskifte, men som du ikke nænner at smide ud? Så kan du nu sælge dem tilbage til denne møbelkæde. Læs mere om den nye genbrugsservice her.

Planter til badeværelset: Til det mørke, det fugtige, det lille og...

Planter i hjemmet er godt for såvel humøret som indeklimaet, og det er ikke kun i stuen eller soveværelset, de kan gøre gavn. Også på badevæ...

Snoede lys: Sådan laver du selv de trendy lys, der hitter lige nu

Du har måske allerede stødt på de dekorative, snoede lys i butikker eller på websider. De er blevet så populære, at mange er begyndt at...

Se den smukke løsning på dårlig akustik

Der er flere måder at forbedre akustikken i et rum, og mange af dem er faktisk utroligt smukke. Læs med her og se et udvalg af løsninger.

Nu kommer fortællingen om dansk lampedesign

I Danmark er belysning og hygge tæt forbundet, og netop derfor er dansk lampedesign en succeshistorie for sig. Nu kan du for første gang...

Her er årets farve 2020

Der skal farve på boligen i det nye årti. Det er i hvert fald, hvad branchen spår. Se årets farve 2020 her.

5 simple greb til at få naturen ind i hjemmet

Hvis du savner at føle dig i et med naturen til daglig, kan det være god idé at tænke naturen med, når du indretter dit hjem. Selv om du bor i byen, er naturen nemlig lige udenfor. Se 5 gode råd til at bringe naturen indenfor her. 

Sådan rydder du op med succes

Den japanske oprydningsguru Marie Kondo er blevet kult – men helt ærligt behøver du hende ikke. Trænger du til at få lidt mere plads og...

Det skal du være opmærksom på før du køber møbler på nettet

Du kan slippe for meget besvær ved at handle møbler på nettet, men der er også ting, du er nødt til at være ekstra opmærksom på før du...

Nu kan du købe kunst der dæmper støjen i dit hjem

Kunst kan sagtens være smukt og funktionelt på samme tid. Med disse lydabsorberende billeder kan du give dit hjem en god og sund akustik uden at gå på kompromis med indretningen. 

Denne artikel er sponsoreret

Sådan får du mere dagslys i dit hjem

Naturligt lys er ikke kun godt for din sundhed og dit energiniveau. Det får også dit hjem til at virke større og luftigere. Få 7 tips til,...

Genialt: Sådan bruger du overskydende fliser i indretningen

Har du renoveret køkkenet eller badeværelset for nylig, og ved du ikke, hvad du skal stille op med de overskydende fliser. Så kan du nemt...

Sådan sænker du støjniveauet på hjemmekontoret

Hjemmearbejde er blevet hverdag for mange af os under corona-pandemien. Støj kan dog hurtigt fylde hjemmekontoret, hvis andre familiemedlemmer også er hjemsendt. Få tips til hvordan du kan afskærme dig fra støjen på dit hjemmekontor og dermed holde koncentrationen i top.

6 tips til at indrette dit hjem personligt

Det kan være svært at indrette sit hjem personligt samtidig med at følge tidens nyeste trends. Vi har derfor samlet 6 gode råd til, hvordan...

Få en behagelig gulvvarme

Gulvvarme giver en behagelig varme, der føles lunere, og især i højisolerede huse er det den bedste løsning. Du kan vælge mellem flere...