Flot entréløsning fra Elfa.
Flot entréløsning fra Elfa. Foto: Designa. Elfa og JKE Design

Sådan undgår du let rod i din entré

Orden skaber ro og overblik. Det ved vi, men ofte glemmes entréen, som ellers er det første du ser, når du kommer hjem. Her får du nemme tips til en ryddelig entré.

Hjælp til rod i entréen

Entréen er et rigtigt gennemgangsrum, hvor vi sjældent opholder os ret længe ad gangen. Men det er ofte her, vi klæder om fra inde- til udetøj og omvendt. Det er her vi stiller indkøb, tager vores beskidte sko og støvler af, og også her vi modtager gæster. Og har I børn, så er det også i her sjippetov, fodbolde og skoletasker har det med at strande.

Skadedyr: Sådan undgår du ubudne gæster i hjemmet

Entréen skal fremstå indbydende

Entréen skal altså holde til meget, rumme meget, men også være nem at gøre ren, så den fremstår indbydende for jer selv og jeres gæster. Det er ikke nogen nem opgave, men første og vigtigste skridt er at få styr på opbevaringen, så alle i huset ved, hvor sko, støvler, overtøj, paraplyer, udelegetøj og nøglebundter skal placeres, så I helt undgår, at rodet vokser frem.

Skoopbevaring i Montanas klassiske look er både praktisk og pyntelig.

Gør det nemt at rydde op

Det allerbedste er at skabe plads til, at alt, der skal opbevares i entreen, kan få en nogenlunde fast plads. Så er det nemlig hurtigt at vænne sig til at stille tingene på plads, det er nemt at finde dem igen, og skulle hjemkomsten blive for fortravlet, så vil faste opbevaringspladser også gøre det nemt at rydde op efter andre i familien. 

Når du skal skabe opbevaringsmuligheder i entréen,  kan det betale sig at skæve til nogle generelle tips til opbevaring. Fx er det en god idé at tænke på at udnytte hele højden af rummet og så bruge de øverste hylder til såkaldt sæsonopbevaring - altså ting, der skal gemmes væk i lidt længere tid, inden de skal frem igen.

Mangler du hjælp til at finde de rette gryder og pander til dit induktionskomfur?

Har du meget opbevaringsplads, kan det komme til at virke lidt for rodet, selvom alt er sorteret og står i god orden. Her vil det være en god løsning at dække opbevaringspladsen af med høje gardiner eller evt. skydedøre, der kan skærme af, uden at det bliver sværere at få fat på. 

3 tips til hylder 

  1. Brug ikke for dybe hylder, så du risikerer at ting forputter sig bag andet og bliver umuligt at finde i længden
  2. Smalle hylder optager ikke  meget plads, men skaber alligevel orden.
  3. Har du  god plads , så vælg udtrækkelige kurve eller skuffer i stedet for hylder.

Gardiner løfter rummets indretning og er nemme at holde.

Plads til at sidde

Det er altid en god idé med en siddemulighed i entreen, når børn og voksne skal have vinterstøvler på eller af, eller når familiens ældste kommer på besøg, så de sikkert kan klæde om. Her kan du sagtens finde et passende siddemøbel, der samtidig kan indeholde ekstra opbevaringsplads. Det kan være en bænk med skuffer eller en opbevaringsboks med siddehøjde.

Med denne smarte løsning fra JKE Design er siddeplads og opbevaring samlet i ét.  

6. juni 2018
Mere om Indretning

Det skal du være opmærksom på før du køber møbler på nettet

Du kan slippe for meget besvær ved at handle møbler på nettet, men der er også ting, du er nødt til at være ekstra opmærksom på før du bestiller. Læs fem gode råd til at købe møbler online her.

Nu kan du købe kunst der dæmper støjen i dit hjem

Kunst kan sagtens være smukt og funktionelt på samme tid. Med disse lydabsorberende billeder kan du give dit hjem en god og sund akustik...

6 tips til at indrette dit hjem personligt

Det kan være svært at indrette sit hjem personligt samtidig med at følge tidens nyeste trends. Vi har derfor samlet 6 gode råd til, hvordan...

Disse farver skal du bruge i soveværelset

Farvevalget kan have betydning for, hvor behageligt og god en søvn du får. Få tips til, hvilken farve på væggene, der kan give dig ro.

Sådan opnår du den allerbedste nattesøvn

Du bruger en stor del af dit liv i sengen, og en god nats søvn er guld for dig om dagen. Men hvordan sikrer du dig en god nats søvn? Vi har...

6 gode råd til at få en bedre akustik i hjemmet

Flere og flere boligejere har problemer med dårlig akustik i hjemmet. Men hvad skyldes dårlig akustik helt præcist, og hvordan løser vi...

6 smarte indretningstips til rum med skråvægge

Er du også træt af dine skråvægge, der tager unødvendigt meget plads i rummet? Her er 6 smarte indretningstips, der hjælper dig til at udnytte pladsen optimalt. 

Disse farver bør du male hjemmets forskellige rum i

De fleste danske hjem er kendetegnet ved en minimalistisk indretning med sparsomme farver. Men måske vi bør genoverveje dette. En mere...

Gardiner - sådan hænger du dem korrekt op

Gardiner kan være fantastisk stilfulde, hvis du hænger dem rigtigt op. Samspillet mellem gardin, vindue og gardinstang er meget vigtig for...

Sådan arrangerer du bedst puderne i sofaen

Det er vigtigt at finde puder, der løfter din sofa. De rigtige puder kan nemlig give din sofa et helt nyt udtryk. Selv en kedelig sofa kan hurtigt blive forvandlet af pudernes udseende, form og mønster. Læs mere her. 

Sådan får du orden i dit bryggers

Det er et af de rum i huset der skal klare flest funktioner, hvilket kan være grunden til at det ofte ligner en rodebutik. Vi giver dig...

Planteguide: Få liv i hjemmet med disse 10 planter

Grønne planter er ikke bare smukke at se på, de er også super moderne. Se her, hvordan disse 10 forskellige planter skal passes så de får...

Se de idelle og foruddefinerede mål på afstanden mellem genstandene...

Der findes mål på, hvordan emhætten skal placeres, hvor langt du skal sidde fra dit fjernsyn, og hvordan du skal sidde ved din computer, for ikke at få ondt i hovedet eller dårlig ryg. 

Grøn arbejdsplads

Naturen er smuk, så byd den endelig indenfor i hjemmet. Hvad siger du til en botanisk arbejdsplads?

De dobbelte gardiner vender tilbage

Du kender dem måske fra dit barndomshjem, de dobbelte, gulvlange gardiner. Nu vender de tilbage i nye og elegante versioner.