Inden du anskaffer puderne er det vigtigt at tænke over, hvor du vil placere dem.
Inden du anskaffer puderne er det vigtigt at tænke over, hvor du vil placere dem. Foto: Getty Images

Sådan arrangerer du bedst puderne i sofaen

Det er vigtigt at finde puder, der løfter din sofa. De rigtige puder kan nemlig give din sofa et helt nyt udtryk. Selv en kedelig sofa kan hurtigt blive forvandlet af pudernes udseende, form og mønster. Læs mere her. 

Der findes utallige puder i forskellige materialer og former, som kan give din sofa et løft, hvis du har tænkt over stilen. Men det er godt at kende til forskellen på to bestemte slags puder, nemlig pyntepuden og sofapuder.

To forskellige slags puder

Pyntepuderne skal altid skabe blikfang, men samtidig skal de være med til at skabe den røde tråd i din indretning. Til at hjælpe med det findes sofapuden. Sofapuderne skal være enkle og helst i samme størrelse og nuance. Med deres enkelthed skal de løfte pyntepuderne. Prøv at finde sofapuder, der har den samme farveskala som sofaen eller som har lignende nuancer. Det kan skabe en spændende effekt, når du også placerer pyntepuderne i sofaen.

Når det gælder pyntepuder skal de helst ikke ligne hinanden. Det gælder både i forhold til farve, motiv og størrelse. Det kommer dog også an på, hvilken type sofa du har, og hvordan sofapuderne ser ud. Prøv at finde to eller tre forskellige slags pyntepuder, og se hvilken effekt det giver.

Hvad vil du egentlig have?  

Inden du anskaffer puderne er det vigtigt at tænke over, hvor du vil placere dem. Prøv først at skitsere dit ‘drømmescenarie', så du har et udgangspunkt eller en skabelon, når du skal på jagt efter de helt rigtige puder.

Stil dig selv spørgsmål. Hvilket indtryk vil du have at puderne skal give, og hvor mange puder vil du have? Hvor mange puder kan der være i sofaen? Har du en farvoritfarve eller er der et mønster, som du foretrækker mere end andre? Se dig om i rummet, og overvej, hvilke farver der er toneangivende i din indretning. Farven på væggene og møblerne kan påvirke, hvilke nuancer du skal finde.

Det kan hurtigt blive usammenhængende

Man skal altid blande puder i forskellige materialer, former og mønstre, men hvis du overdriver med forskellene i sofaen, kan det hurtigt se usammenhængende ud. Tænk altid på den røde tråd, når du indretter.  

Når du skal placere dine puder

Nu er vi kommet til den vigtigste del, nemlig hvordan du skal tænke, når du placerer dine nye, fine puder i sofaen.

En typisk fejl er, at man af en eller anden grund vælger at placere en ensom pude i hvert sofahjørne. Det ser ikke godt, men derimod tomt og ufærdigt ud. Hvis du kun har to sofapuder, kan du i stedet placere dem ved siden af hinanden, eller lade dem overlappe. Placer altid puderne parvis eller i grupper. Det ser bedre ud. Husk, at sofapuderne altid bør stå bag pyntepuderne.

Du kan også placere puderne bag hinanden langs hele sofaen, men her er det vigtigt, at du tilpasser dit valg af puder til sofaens form og størrelse, så proportionerne ikke bliver skæve. Det ser mærkeligt ud med en kæmpe pude i en lille sofa eller omvendt.

 

14. marts 2019
Mere om Indretning

5 simple greb til at få naturen ind i hjemmet

Hvis du savner at føle dig i et med naturen til daglig, kan det være god idé at tænke naturen med, når du indretter dit hjem. Selv om du bor i byen, er naturen nemlig lige udenfor. Se 5 gode råd til at bringe naturen indenfor her. 

Sådan rydder du op med succes

Den japanske oprydningsguru Marie Kondo er blevet kult – men helt ærligt behøver du hende ikke. Trænger du til at få lidt mere plads og...

Det skal du være opmærksom på før du køber møbler på nettet

Du kan slippe for meget besvær ved at handle møbler på nettet, men der er også ting, du er nødt til at være ekstra opmærksom på før du...

Nu kan du købe kunst der dæmper støjen i dit hjem

Kunst kan sagtens være smukt og funktionelt på samme tid. Med disse lydabsorberende billeder kan du give dit hjem en god og sund akustik uden at gå på kompromis med indretningen. 

6 tips til at indrette dit hjem personligt

Det kan være svært at indrette sit hjem personligt samtidig med at følge tidens nyeste trends. Vi har derfor samlet 6 gode råd til, hvordan...

Disse farver skal du bruge i soveværelset

Farvevalget kan have betydning for, hvor behageligt og god en søvn du får. Få tips til, hvilken farve på væggene, der kan give dig ro.

Sådan opnår du den allerbedste nattesøvn

Du bruger en stor del af dit liv i sengen, og en god nats søvn er guld for dig om dagen. Men hvordan sikrer du dig en god nats søvn? Vi har samlet en række gode råd til, at du kan sove endnu bedre.

6 gode råd til at få en bedre akustik i hjemmet

Flere og flere boligejere har problemer med dårlig akustik i hjemmet. Men hvad skyldes dårlig akustik helt præcist, og hvordan løser vi...

6 smarte indretningstips til rum med skråvægge

Er du også træt af dine skråvægge, der tager unødvendigt meget plads i rummet? Her er 6 smarte indretningstips, der hjælper dig til at...

Disse farver bør du male hjemmets forskellige rum i

De fleste danske hjem er kendetegnet ved en minimalistisk indretning med sparsomme farver. Men måske vi bør genoverveje dette. En mere farverig bolig kan nemlig påvirke vores humør positivt. Men hvilke farver skal du så vælge? Vi har samlet en række råd, du kan læne dig op ad. 

2 danske familiefædre designer bæredygtig legetøjs-konkurrent til...

Tre smukke træ-dyr, der kan skilles ad og samles på kryds og tværs har set dagens lys under navnet Fablewood.

Undersøgelse: Kvinderne hader kablerne

Mænd og kvinder har markant forskellige holdninger til ledninger og kabler. Det viser en ny undersøgelse, der har taget temperaturen på...

Gardiner - sådan hænger du dem korrekt op

Gardiner kan være fantastisk stilfulde, hvis du hænger dem rigtigt op. Samspillet mellem gardin, vindue og gardinstang er meget vigtig for helheden. Her kommer nogle tips til hvordan du hænger gardinerne helt perfekt.

Sådan undgår du let rod i din entré

Orden skaber ro og overblik. Det ved vi, men ofte glemmes entréen, som ellers er det første du ser, når du kommer hjem. Her får du nemme...

Sådan får du orden i dit bryggers

Det er et af de rum i huset der skal klare flest funktioner, hvilket kan være grunden til at det ofte ligner en rodebutik. Vi giver dig...