Inden du anskaffer puderne er det vigtigt at tænke over, hvor du vil placere dem.
Inden du anskaffer puderne er det vigtigt at tænke over, hvor du vil placere dem. Foto: Getty Images

Sådan arrangerer du bedst puderne i sofaen

Det er vigtigt at finde puder, der løfter din sofa. De rigtige puder kan nemlig give din sofa et helt nyt udtryk. Selv en kedelig sofa kan hurtigt blive forvandlet af pudernes udseende, form og mønster. Læs mere her. 

Der findes utallige puder i forskellige materialer og former, som kan give din sofa et løft, hvis du har tænkt over stilen. Men det er godt at kende til forskellen på to bestemte slags puder, nemlig pyntepuden og sofapuder.

To forskellige slags puder

Pyntepuderne skal altid skabe blikfang, men samtidig skal de være med til at skabe den røde tråd i din indretning. Til at hjælpe med det findes sofapuden. Sofapuderne skal være enkle og helst i samme størrelse og nuance. Med deres enkelthed skal de løfte pyntepuderne. Prøv at finde sofapuder, der har den samme farveskala som sofaen eller som har lignende nuancer. Det kan skabe en spændende effekt, når du også placerer pyntepuderne i sofaen.

Når det gælder pyntepuder skal de helst ikke ligne hinanden. Det gælder både i forhold til farve, motiv og størrelse. Det kommer dog også an på, hvilken type sofa du har, og hvordan sofapuderne ser ud. Prøv at finde to eller tre forskellige slags pyntepuder, og se hvilken effekt det giver.

Hvad vil du egentlig have?  

Inden du anskaffer puderne er det vigtigt at tænke over, hvor du vil placere dem. Prøv først at skitsere dit ‘drømmescenarie', så du har et udgangspunkt eller en skabelon, når du skal på jagt efter de helt rigtige puder.

Stil dig selv spørgsmål. Hvilket indtryk vil du have at puderne skal give, og hvor mange puder vil du have? Hvor mange puder kan der være i sofaen? Har du en farvoritfarve eller er der et mønster, som du foretrækker mere end andre? Se dig om i rummet, og overvej, hvilke farver der er toneangivende i din indretning. Farven på væggene og møblerne kan påvirke, hvilke nuancer du skal finde.

Det kan hurtigt blive usammenhængende

Man skal altid blande puder i forskellige materialer, former og mønstre, men hvis du overdriver med forskellene i sofaen, kan det hurtigt se usammenhængende ud. Tænk altid på den røde tråd, når du indretter.  

Når du skal placere dine puder

Nu er vi kommet til den vigtigste del, nemlig hvordan du skal tænke, når du placerer dine nye, fine puder i sofaen.

En typisk fejl er, at man af en eller anden grund vælger at placere en ensom pude i hvert sofahjørne. Det ser ikke godt, men derimod tomt og ufærdigt ud. Hvis du kun har to sofapuder, kan du i stedet placere dem ved siden af hinanden, eller lade dem overlappe. Placer altid puderne parvis eller i grupper. Det ser bedre ud. Husk, at sofapuderne altid bør stå bag pyntepuderne.

Du kan også placere puderne bag hinanden langs hele sofaen, men her er det vigtigt, at du tilpasser dit valg af puder til sofaens form og størrelse, så proportionerne ikke bliver skæve. Det ser mærkeligt ud med en kæmpe pude i en lille sofa eller omvendt.

 

14. marts 2019
Mere om Indretning

Se den smukke løsning på dårlig akustik

Der er flere måder at forbedre akustikken i et rum, og mange af dem er faktisk utroligt smukke. Læs med her og se et udvalg af løsninger.

Nu kommer fortællingen om dansk lampedesign

I Danmark er belysning og hygge tæt forbundet, og netop derfor er dansk lampedesign en succeshistorie for sig. Nu kan du for første gang...

Her er årets farve 2020

Der skal farve på boligen i det nye årti. Det er i hvert fald, hvad branchen spår. Se årets farve 2020 her.

5 simple greb til at få naturen ind i hjemmet

Hvis du savner at føle dig i et med naturen til daglig, kan det være god idé at tænke naturen med, når du indretter dit hjem. Selv om du bor i byen, er naturen nemlig lige udenfor. Se 5 gode råd til at bringe naturen indenfor her. 

Sådan rydder du op med succes

Den japanske oprydningsguru Marie Kondo er blevet kult – men helt ærligt behøver du hende ikke. Trænger du til at få lidt mere plads og...

Det skal du være opmærksom på før du køber møbler på nettet

Du kan slippe for meget besvær ved at handle møbler på nettet, men der er også ting, du er nødt til at være ekstra opmærksom på før du...

Nu kan du købe kunst der dæmper støjen i dit hjem

Kunst kan sagtens være smukt og funktionelt på samme tid. Med disse lydabsorberende billeder kan du give dit hjem en god og sund akustik uden at gå på kompromis med indretningen. 

Denne artikel er sponsoreret

Sådan får du mere dagslys i dit hjem

Naturligt lys er ikke kun godt for din sundhed og dit energiniveau. Det får også dit hjem til at virke større og luftigere. Få 7 tips til,...

6 tips til at indrette dit hjem personligt

Det kan være svært at indrette sit hjem personligt samtidig med at følge tidens nyeste trends. Vi har derfor samlet 6 gode råd til, hvordan...

Få en behagelig gulvvarme

Gulvvarme giver en behagelig varme, der føles lunere, og især i højisolerede huse er det den bedste løsning. Du kan vælge mellem flere løsninger, der hver har sine fordele og ulemper. Og glem ikke at at tjekke gulvbelægningen.

Sådan opnår du den allerbedste nattesøvn

Du bruger en stor del af dit liv i sengen, og en god nats søvn er guld for dig om dagen. Men hvordan sikrer du dig en god nats søvn? Vi har...

Gulvvask - guide til vask af forskellige gulvtyper

Gulve i boligen er mere hygiejniske og lettere at holde end gulvtæpper, men gulve skal vaskes. Få en guide til gulvvask - uanset om dit...

Nyt gulv i køkkenet

Køkkenet er et rum med meget aktivitet. Gulvet skal både være slidstærkt, nemt at vedligeholde og lydabsorberende. Og frem for alt må det gerne være smukt at se på.

Få et blankt epoxy gulv, der er nemt at gøre rent

Polyurethan og epoxy gulve vinder frem, når gulvet derhjemme skal være fugefrit, i pangfarver, glansfuldt og ikke til at komme udenom....

Et svømmende trægulv er et gulv, du selv kan lægge

Trægulve findes i flere typer – de bærende og de ikke-bærende. Blandt de ikke-bærende findes det svømmende trægulv. Det er et gulv, en...