Sæt grønne planter ud på badeværelset - det giver en masse liv og forbedrer indeklimaet.
Sæt grønne planter ud på badeværelset - det giver en masse liv og forbedrer indeklimaet. Foto: Getty Images

Planter til badeværelset: Til det mørke, det fugtige, det lille og det mere rummelige

Planter i hjemmet er godt for såvel humøret som indeklimaet, og det er ikke kun i stuen eller soveværelset, de kan gøre gavn. Også på badeværelset kan lidt grønt gøre hele forskellen. Her får du en liste over planter, der egner sig til det fugtigere og mørkere liv på badeværelset.

Af: Madelene Sjøstrøm Gullach, 16. november 2020

En lille orkidé i vindueskarmen eller måske en palme på gulvet ved siden af vasketøjskurven. Mulighederne ved lidt grønt på det lille hus er mange, selvom flere springer badeværelset over, når de indretter med grønne planter i hjemmet.

Det er der imidlertid ingen grund til, for mange planter, trives i fugtige, varme og skyggefulde omgivelser. Hvis du eksempelvis har et badeværelse uden vinduer er det altså ikke ensbetydende med at du ikke kan få gavn af grønne planter på badeværelset.

Du skal bare ikke vælge en almindelig stueplante, som skal have godt med sollys for at overleve.

Med disse fem planter, kan du omdanne dit badeværelse til en grøn oase eller bare tilføre et par enkelte planter, der giver noget liv og stemning - og et bedre indeklima.

Den der tilfører ynde

Orkidéen kan med sine mange forskellige farver nemt passes ind i badeværelsets farvepalet. Den øje og elegante blomst trives fortrinligt i badeværelsets tropiske klima.

Den blomstrer naturligt i Malaysia, Thailand og på Filippinerne, hvor den høje luftfugtighed gør den fine blomst glad. Orkidéen lever normalt af vand fra regn, dug og tåge, hvorfor det fugtige miljø i et vådrum tilfredsstiller blomsten.

Du ved måske også, at blomsten ikke skal vandes ret meget, så lidt vandsprøjt og dug fra det daglige bad hjælper den godt på vej.

Den voluminøse, der spreder feriestemning

Er du en af dem som har et mere rummeligt badeværelse, hvor det nogle gange kan være svært at skabe en dejlig stemning og atmosfære.

Hvis du har et hjørne som skal udfyldes, så er guldpalmens volumen oplagt. Med sine prægtige lange blade skyder den i vejret og kan blive flere meter høj.

Guldpalmen er god på badeværelset, fordi den ikke bør stå i direkte sollys. Derudover er palmen med dens luftrensende evner et godt match til et fugtigt og indelukket badeværelse.

Den multifunktionelle tropeplante

Aloe Vera planten er god til at producere ilt og renser tilmed ilten i luften. Den er god at have på badeværelset, fordi den fungerer godt i høj luftfugtighed og behøver ikke meget lys.

Aloe Vera planten kaldes også for “wonder plant” på grund af dens helende evner. Den bruges i flere hudplejeprodukter og især i salver mod solskoldning og forbrænding. Du kan også bruge den tykke gel inde i planten til din egen ansigtsmaske eller som pleje på sår eller tør hud. Skær blot et stykke af plantens nederste blade og pres gelen ud. Prøv kun en smule på et lille område af huden til at starte med, da nogle er allergiske over for Aloe Vera gel.

Den der kan hænge

En Hængefigen er en ideel plante til en lille hylde eller hængende i en potte med snore fra loftet. Plantens tynde grene med fine blade på hænger ud over potten og skaber et frodigt udtryk.

En hængefigen stammer oprindeligt fra junglen og er altså vant til et fugtigt miljø. Den må aldrig tørre ud, hvorfor den egner sig perfekt til badeværelset, hvor den kan trække fugt fra brusebade.

En Hængefigen har så meget glæde af vand, at du om sommeren kan tage den med i bad og give den en douche.

Den lille, men stærke

Hvis du har et lille badeværelse og kæmper lidt med pladsmangel, så  er der selvfølgelig også en plante til dig. Det lille og fine husløg er perfekt til en hylde eller til at stå på vasken.

Husløget er egnet til at trives i barske omgivelser og kan derfor klare det meste. Det trives i hvert fald fint på badeværelset og kan stå og pynte længe uden særlig opmærksomhed på pasning.

Husløget findes i en lang række forskellige farver og former, så du kan nemt finde det, der passer bedst til dit eget badeværelse.

16. november 2020 Madelene Sjøstrøm Gullach
Mere om Indretning

Sådan ved du, om tiden er inde til nye døre

Vinteren har meldt sin ankomst, men er din bolig klar til den kolde tid? Bliv klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du skal vurdere, om din hoveddør trænger til en udskiftning her.

Møbelgigant vil købe kundernes brugte møbler

Har du flere brugte møbler, som du gerne vil udskifte, men som du ikke nænner at smide ud? Så kan du nu sælge dem tilbage til denne møbelkæd...

Snoede lys: Sådan laver du selv de trendy lys, der hitter lige nu

Du har måske allerede stødt på de dekorative, snoede lys i butikker eller på websider. De er blevet så populære, at mange er begyndt at...

Se den smukke løsning på dårlig akustik

Der er flere måder at forbedre akustikken i et rum, og mange af dem er faktisk utroligt smukke. Læs med her og se et udvalg af løsninger.

Nu kommer fortællingen om dansk lampedesign

I Danmark er belysning og hygge tæt forbundet, og netop derfor er dansk lampedesign en succeshistorie for sig. Nu kan du for første gang...

Her er årets farve 2020

Der skal farve på boligen i det nye årti. Det er i hvert fald, hvad branchen spår. Se årets farve 2020 her.

5 simple greb til at få naturen ind i hjemmet

Hvis du savner at føle dig i et med naturen til daglig, kan det være god idé at tænke naturen med, når du indretter dit hjem. Selv om du bor i byen, er naturen nemlig lige udenfor. Se 5 gode råd til at bringe naturen indenfor her. 

Sådan rydder du op med succes

Den japanske oprydningsguru Marie Kondo er blevet kult – men helt ærligt behøver du hende ikke. Trænger du til at få lidt mere plads og...

Det skal du være opmærksom på før du køber møbler på nettet

Du kan slippe for meget besvær ved at handle møbler på nettet, men der er også ting, du er nødt til at være ekstra opmærksom på før du...

Nu kan du købe kunst der dæmper støjen i dit hjem

Kunst kan sagtens være smukt og funktionelt på samme tid. Med disse lydabsorberende billeder kan du give dit hjem en god og sund akustik uden at gå på kompromis med indretningen. 

Denne artikel er sponsoreret

Sådan får du mere dagslys i dit hjem

Naturligt lys er ikke kun godt for din sundhed og dit energiniveau. Det får også dit hjem til at virke større og luftigere. Få 7 tips til,...

Genialt: Sådan bruger du overskydende fliser i indretningen

Har du renoveret køkkenet eller badeværelset for nylig, og ved du ikke, hvad du skal stille op med de overskydende fliser. Så kan du nemt...

Sådan sænker du støjniveauet på hjemmekontoret

Hjemmearbejde er blevet hverdag for mange af os under corona-pandemien. Støj kan dog hurtigt fylde hjemmekontoret, hvis andre familiemedlemmer også er hjemsendt. Få tips til hvordan du kan afskærme dig fra støjen på dit hjemmekontor og dermed holde koncentrationen i top.

6 tips til at indrette dit hjem personligt

Det kan være svært at indrette sit hjem personligt samtidig med at følge tidens nyeste trends. Vi har derfor samlet 6 gode råd til, hvordan...

Få en behagelig gulvvarme

Gulvvarme giver en behagelig varme, der føles lunere, og især i højisolerede huse er det den bedste løsning. Du kan vælge mellem flere...