Planter i dit hjem kan være med til at give ro i sindet. Men selom en plante giver god energi i et rum, er det ikke ensbetydende med, at 10 planter giver ti gange så god effekt, der skal være balance mellem energi, rum og planter.
Planter i dit hjem kan være med til at give ro i sindet. Men selom en plante giver god energi i et rum, er det ikke ensbetydende med, at 10 planter giver ti gange så god effekt, der skal være balance mellem energi, rum og planter.

Planter med Feng Shui giver ny energi til din bolig

Potteplanter kan andet end rense luften og være grønne. Ifølge Neo Feng Shui-filosofien om indretning kan planter også bringe energi ind i din bolig og hjælpe dig selv til at komme i balance igen, fordi de har en afstressende effekt.


Brug et par minutter om dagen
– At pleje sine planter og give dem opmærksomhed er et tilbud om et lille frikvarter i en travl hverdag. Hvis du blot i få minutter hver dag retter sin fulde opmærksomhed mod planten, kan du opleve et stille indadvendt øjeblik med ro, nærvær og omsorg, hvor du mærker og oplever planten, siger Feng Shui-rådgiver Karin Bonde Storm.

Ingen visne planter
På den måde kan du med potteplanter selv gøre noget for at modvirke stress og travlhed. Selv få minutters dagligt nærvær og ro betyder meget for den samlede trivsel. Der er i princippet ingen regler for, hvilke planter du kan bruge, når du vil skabe feng shui derhjemme. Du kan fx begynde med din yndlingsplante, hvis du har sådan en.

Før du vælger planter:

 • Planterne bliver på godt og ondt et spejl på den energi, der er i et rum.
 • Undgå spidse og stikkende planter indendørs, brug dem udenfor.
 • Husk, at selv om en plante giver god energi i et rum, er det ikke ensbetydende med, at 10 planter giver ti gange så god effekt, der skal være balance mellem energi, rum og planter.
 • Anskaf planter, der i størrelse og behov passer til rummene, og som du kan overkomme at passe.
 • Ingen næres af halvvisne planter – tværtimod. Smid derfor gamle og evt. halvvisne planter ud. Køb nye i stedet!

6 Neo Feng planter

 • Sølvaralie (Polyscias)
 • Nolina (Beaucarnea)
 • Figen (Ficus)
 • Dværg ulvefod (Selaginella)
 • Fluetrompet (Sarracenia)
 • Begonie, konge (Begonia rex)
26. januar 2011
Mere om Indretning

Det skal du være opmærksom på før du køber møbler på nettet

Du kan slippe for meget besvær ved at handle møbler på nettet, men der er også ting, du er nødt til at være ekstra opmærksom på før du bestiller. Læs fem gode råd til at købe møbler online her.

Nu kan du købe kunst der dæmper støjen i dit hjem

Kunst kan sagtens være smukt og funktionelt på samme tid. Med disse lydabsorberende billeder kan du give dit hjem en god og sund akustik...

6 tips til at indrette dit hjem personligt

Det kan være svært at indrette sit hjem personligt samtidig med at følge tidens nyeste trends. Vi har derfor samlet 6 gode råd til, hvordan...

Disse farver skal du bruge i soveværelset

Farvevalget kan have betydning for, hvor behageligt og god en søvn du får. Få tips til, hvilken farve på væggene, der kan give dig ro.

Sådan opnår du den allerbedste nattesøvn

Du bruger en stor del af dit liv i sengen, og en god nats søvn er guld for dig om dagen. Men hvordan sikrer du dig en god nats søvn? Vi har...

6 gode råd til at få en bedre akustik i hjemmet

Flere og flere boligejere har problemer med dårlig akustik i hjemmet. Men hvad skyldes dårlig akustik helt præcist, og hvordan løser vi...

6 smarte indretningstips til rum med skråvægge

Er du også træt af dine skråvægge, der tager unødvendigt meget plads i rummet? Her er 6 smarte indretningstips, der hjælper dig til at udnytte pladsen optimalt. 

Disse farver bør du male hjemmets forskellige rum i

De fleste danske hjem er kendetegnet ved en minimalistisk indretning med sparsomme farver. Men måske vi bør genoverveje dette. En mere...

Gardiner - sådan hænger du dem korrekt op

Gardiner kan være fantastisk stilfulde, hvis du hænger dem rigtigt op. Samspillet mellem gardin, vindue og gardinstang er meget vigtig for...

Sådan arrangerer du bedst puderne i sofaen

Det er vigtigt at finde puder, der løfter din sofa. De rigtige puder kan nemlig give din sofa et helt nyt udtryk. Selv en kedelig sofa kan hurtigt blive forvandlet af pudernes udseende, form og mønster. Læs mere her. 

Sådan undgår du let rod i din entré

Orden skaber ro og overblik. Det ved vi, men ofte glemmes entréen, som ellers er det første du ser, når du kommer hjem. Her får du nemme...

Sådan får du orden i dit bryggers

Det er et af de rum i huset der skal klare flest funktioner, hvilket kan være grunden til at det ofte ligner en rodebutik. Vi giver dig...

Planteguide: Få liv i hjemmet med disse 10 planter

Grønne planter er ikke bare smukke at se på, de er også super moderne. Se her, hvordan disse 10 forskellige planter skal passes så de får de bedste vilkår.

Grøn arbejdsplads

Naturen er smuk, så byd den endelig indenfor i hjemmet. Hvad siger du til en botanisk arbejdsplads?

De dobbelte gardiner vender tilbage

Du kender dem måske fra dit barndomshjem, de dobbelte, gulvlange gardiner. Nu vender de tilbage i nye og elegante versioner.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.