Der er mange måder at vaske gulvet på - en damprenser er en af de nye metoder.
Der er mange måder at vaske gulvet på - en damprenser er en af de nye metoder. Foto: Frithiof

Miljørigtig gulvvask i koldt vand

Du kan sagtens vaske gulvet i koldt eller lunkent vand - det bliver helt rent, og så gavner det miljøet.


Kig efter miljømærkning
Når du vasker gulv, er det ofte mange kvadratmeter, vand og sæbe spredes ud over, og derfor er det vigtigt både for familiens indeklima og for miljøet, at det, du putter i gulvspanden, ikke udsender farlige stoffer. Den bedste sikring er at se efter miljømærkede rengøringsmidler, når du køber ind.

Og ja, både universalrengøring, sæbespåner og brun sæbe findes med miljømærkerne Sva­ne­mærket og Blomsten, der er din garanti for, at produkterne er blandt de mest miljøvenlige på markedet.

Astma og allergi
Det er dog værd at lægge mærke til, at miljømærkerne først og fremmest fokuserer på miljøet. Hvis du samtidig vil være 100% sikker på, at dine rengøringsmidler ikke indeholder allergifremkaldende stoffer, er det Astma-Allergi Forbundets mærke, du skal se efter.

Tag hensyn til miljø, allergi og indeklima
Rent faktisk afviser Astma-Allergi Forbundet en del af de miljømærkede rengøringsmidler, fordi de indeholder stoffer – fx parfume – der kan være allergifremkaldende og genere luftvejene. Finder du produkter, der både er miljømærkede med Blomsten eller Svanen og samtidig bærer Astma-Allergi Forbundets mærke, har du taget mest muligt hensyn til både miljø, allergi og indeklima.

På næste side guider vi dig igennem tre typer gulvvask - den varme, den automatiske og den effektive.#br

3 gange gulvvask
 • Den varme
  Med en damprenser kan du vaske gulvet helt uden rengøringsmidler. Den varme damp op­løser ganske enkelt snavset, der efterfølgende opsamles i den klud, der sidder på mundstykket, eller det fjernes med en separat klud. De høje temperatu­rer har desuden en des­inficerende virkning og er effektive til bekæmpelse af støvmider og bakterier.

 • Foto: Scooba Den automatiske
  Den lille robot starter med at støvsuge hele gulvet. Herefter vasker den med ren, frisk sæbeopløsning, så gulvet bliver helt rent, hvorefter den opsamler den brugte sæbeopløsning, tørrer og efterlader gulvet rent og nyvasket.

  Vaskeren er 9 cm høj og kan komme ind under de fleste møbler. Den lille husven finder selv rundt om bordben og langs lister.

 • Foto: Dexus Den effektive
  Der er en god grund til, at professionelle rengøringsfolk svinger moppen i stedet for gulvkluden. Anskaffer du en professionel moppe i en størrelse, der passer til dit gulv – fx 30 cm bred, kan du lynhurtigt vaske gulvet over.

  En god moppe består af et teleskopskaft, som du kan indstille. Herpå sættes en fremfører, hvor selve vaskemoppen sidder fast. Fremføreren sidder i et fleksibelt led, så moppen kan drejes rundt og komme ind i alle hjørner.

5 tips for miljøet
 • Vask gulvet i koldt/lunkent vand. Det bliver lige så rent som i varmt vand.
 • Brug det mildeste rengøringsmiddel.
 • Køb så vidt muligt koncentrerede midler.
 • Vælg miljømærkede rengøringsmidler.
 • Undgå at overdosere.
17. september 2009
Mere om Indretning

6 tips til at indrette dit hjem personligt

Det kan være svært at indrette sit hjem personligt samtidig med at følge tidens nyeste trends. Vi har derfor samlet 6 gode råd til, hvordan du kan gøre dit hjem mere personligt.

Sådan opnår du den allerbedste nattesøvn

Du bruger en stor del af dit liv i sengen, og en god nats søvn er guld for dig om dagen. Men hvordan sikrer du dig en god nats søvn? Vi har...

6 gode råd til at få en bedre akustik i hjemmet

Flere og flere boligejere har problemer med dårlig akustik i hjemmet. Men hvad skyldes dårlig akustik helt præcist, og hvordan løser vi...

6 smarte indretningstips til rum med skråvægge

Er du også træt af dine skråvægge, der tager unødvendigt meget plads i rummet? Her er 6 smarte indretningstips, der hjælper dig til at udnytte pladsen optimalt. 

Disse farver bør du male hjemmets forskellige rum i

De fleste danske hjem er kendetegnet ved en minimalistisk indretning med sparsomme farver. Men måske vi bør genoverveje dette. En mere...

Sådan undgår du let rod i din entré

Orden skaber ro og overblik. Det ved vi, men ofte glemmes entréen, som ellers er det første du ser, når du kommer hjem. Her får du nemme...

Sådan får du orden i dit bryggers

Det er et af de rum i huset der skal klare flest funktioner, hvilket kan være grunden til at det ofte ligner en rodebutik. Vi giver dig gode råd til, hvordan du bedste muligt udnytter dit bryggers og undgår rod.

Planteguide: Få liv i hjemmet med disse 10 planter

Grønne planter er ikke bare smukke at se på, de er også super moderne. Se her, hvordan disse 10 forskellige planter skal passes så de får...

Se de idelle og foruddefinerede mål på afstanden mellem genstandene...

Der findes mål på, hvordan emhætten skal placeres, hvor langt du skal sidde fra dit fjernsyn, og hvordan du skal sidde ved din computer,...

Pas på at julelysene ikke ødelægger dit tag

Gå bare all-in på julelysene på taget, så længe du følger disse 6 enkle råd til sikker omgang med elektrisk lys og andre juledekorationer på dit hus.

Hæng billeder perfekt op med en gaffel

Med dette supernemme gaffeltrick vil du aldrig mere have problemer med at hænge billeder op.

Sådan rengør og behandler du dine palisandermøbler

Palisander var et hit i 60’erne og er på vej tilbage. Få her de bedste tips til, hvordan du rengør dine smukke, mørke møbler.

Fjern tapet med skyllemiddel - sådan gør du

Hvorfor gå i byggemarkedet og købe dyrebar tapetopløser, når du har et ligeså effektivt vidundermiddel inden for rækkevidde af din vaskemaskine?

Grøn arbejdsplads

Naturen er smuk, så byd den endelig indenfor i hjemmet. Hvad siger du til en botanisk arbejdsplads?

De dobbelte gardiner vender tilbage

Du kender dem måske fra dit barndomshjem, de dobbelte, gulvlange gardiner. Nu vender de tilbage i nye og elegante versioner.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.