Sådan kom kælderkontoret til at se ud efter fire ugers arbejde.
Sådan kom kælderkontoret til at se ud efter fire ugers arbejde. Foto: Cecilia Nordstrand

Lav kælderrummet om til et trendy hjemmekontor

Et kælderrum - fx et gammelt hobbyværksted - kan blive et fint kontor, hvis du er træt af at arbejde midt i stuen og mellem ungernes legetøj. Kontoret kan indrettes både praktisk og trendy med nye møbler, klinker og tapet. Se her, hvordan journalist Elisabet Broomé indrettede sit kælderkontor.

Foto: Cecilia Nordstrand
Sådan så kælderen ud før.
Foto: Cecilia Nordstrand

Valget faldt på hobbyværkstedet trods lidt plads

Elisabet Broomé ønskede sig et rigtigt kontor med plads til opbevaring af både computer, notater og mapper m.m. Valget faldt på et hobbyværksted, selv om der både var lavt til loftet, betongulv og minimal gulvplads. Væggen til et tilstødende disponibelt rum blev fjernet, og projektet gik i gang for alvor.

Tapet, klinker og køkkenø som arbejdsplads

Blomstret tapet og hvide vægge skabte lys og “stue-fornemmelse”. På betonen blev lagt klinker som i resten af kælderen. En køkkenø med barstole blev den nye arbejdsplads. Ikke det mest ergonomiske, men Elisabet understreger, at hun finder kontorstole afskyelige, og at hun hellere vil sidde i et rum på en stol, hun synes om, end i et ergonomisk rigtigt, men kedeligt rum.

Nyt kontor på bare fire uger

Køkkenøen er smart, fordi den har to solide hylder til printer og andet arbejdsrelateret materiale. På bare fire uger blev kælderrummet Elisabets nye kontor. Hun føler sig hjemme allerede og mangler blot at sætte lidt flere hylder op og at få hængt god belysning op over “kontorøen”.

Foto: Cecilia Nordstrand
Garderoben huser sommertøj, og børnetøj, der venter på at blive brugt af det næste barn i flokken.
Foto: Cecilia Nordstrand

Ro og meget pænere kælder

I det nye kontor i kælderen kan Elisabet arbejde i fred, og hun behøver ikke rydde op hele tiden. Desuden blev hele kælderen pænere, så det er ikke kun hende, der vandt ved renoveringen – her er bonus for hele familien, siger hun og ser hen på den nye garderobe med spejl-skydedør. Her “bor” familiens sommertøj.

Det skal du tænke på

1. Loftshøjden. Er loftshøjden under 2 meter, er det svært at skjule kælderfornemmelsen. Her er 220 cm – det går lige.
2. Varme. Ofte er kælderen ikke isoleret, og da loftshøjden er begrænset, er gulvvarme ikke en god løsning. En varmepumpe kan være løsningen.
3. Lys. Lysstofrør giver et effektivt lys.
4. Velvære. Flot tapet og møbler fjernede den sidste “muggen-kælder-fornemmelse”.

Fakta om Elisabets kontor

Størrelse: Ca. 8 kvadratmeter inklusive garderoben.
Udgifter: Ca. 30.000 kr. ekskl. gulvfliser. Elisabet stod selv for at male og tapetsere.
Tid: Det tog i alt fire uger. Tidsrøveren var nedbrydningen af væggen, der gjorde rummet større og opsætning af den bærende bjælke.
Det bedste: – Tapetet. Det blev præcis, som Elisabet havde forestillet sig: blomstret og fuld af liv og grønt. Det fjernede fornemmelsen af kælder og spiller fint med alt det hvide.

13. april 2012
Mere om Indretning

6 tips til at indrette dit hjem personligt

Det kan være svært at indrette sit hjem personligt samtidig med at følge tidens nyeste trends. Vi har derfor samlet 6 gode råd til, hvordan du kan gøre dit hjem mere personligt.

Sådan opnår du den allerbedste nattesøvn

Du bruger en stor del af dit liv i sengen, og en god nats søvn er guld for dig om dagen. Men hvordan sikrer du dig en god nats søvn? Vi har...

6 gode råd til at få en bedre akustik i hjemmet

Flere og flere boligejere har problemer med dårlig akustik i hjemmet. Men hvad skyldes dårlig akustik helt præcist, og hvordan løser vi...

6 smarte indretningstips til rum med skråvægge

Er du også træt af dine skråvægge, der tager unødvendigt meget plads i rummet? Her er 6 smarte indretningstips, der hjælper dig til at udnytte pladsen optimalt. 

Disse farver bør du male hjemmets forskellige rum i

De fleste danske hjem er kendetegnet ved en minimalistisk indretning med sparsomme farver. Men måske vi bør genoverveje dette. En mere...

Sådan undgår du let rod i din entré

Orden skaber ro og overblik. Det ved vi, men ofte glemmes entréen, som ellers er det første du ser, når du kommer hjem. Her får du nemme...

Sådan får du orden i dit bryggers

Det er et af de rum i huset der skal klare flest funktioner, hvilket kan være grunden til at det ofte ligner en rodebutik. Vi giver dig gode råd til, hvordan du bedste muligt udnytter dit bryggers og undgår rod.

Planteguide: Få liv i hjemmet med disse 10 planter

Grønne planter er ikke bare smukke at se på, de er også super moderne. Se her, hvordan disse 10 forskellige planter skal passes så de får...

Se de idelle og foruddefinerede mål på afstanden mellem genstandene...

Der findes mål på, hvordan emhætten skal placeres, hvor langt du skal sidde fra dit fjernsyn, og hvordan du skal sidde ved din computer,...

Pas på at julelysene ikke ødelægger dit tag

Gå bare all-in på julelysene på taget, så længe du følger disse 6 enkle råd til sikker omgang med elektrisk lys og andre juledekorationer på dit hus.

Hæng billeder perfekt op med en gaffel

Med dette supernemme gaffeltrick vil du aldrig mere have problemer med at hænge billeder op.

Sådan rengør og behandler du dine palisandermøbler

Palisander var et hit i 60’erne og er på vej tilbage. Få her de bedste tips til, hvordan du rengør dine smukke, mørke møbler.

Fjern tapet med skyllemiddel - sådan gør du

Hvorfor gå i byggemarkedet og købe dyrebar tapetopløser, når du har et ligeså effektivt vidundermiddel inden for rækkevidde af din vaskemaskine?

Grøn arbejdsplads

Naturen er smuk, så byd den endelig indenfor i hjemmet. Hvad siger du til en botanisk arbejdsplads?

De dobbelte gardiner vender tilbage

Du kender dem måske fra dit barndomshjem, de dobbelte, gulvlange gardiner. Nu vender de tilbage i nye og elegante versioner.