Sådan kom kælderkontoret til at se ud efter fire ugers arbejde.
Sådan kom kælderkontoret til at se ud efter fire ugers arbejde. Foto: Cecilia Nordstrand

Lav kælderrummet om til et trendy hjemmekontor

Et kælderrum - fx et gammelt hobbyværksted - kan blive et fint kontor, hvis du er træt af at arbejde midt i stuen og mellem ungernes legetøj. Kontoret kan indrettes både praktisk og trendy med nye møbler, klinker og tapet. Se her, hvordan journalist Elisabet Broomé indrettede sit kælderkontor.

Foto: Cecilia Nordstrand
Sådan så kælderen ud før.
Foto: Cecilia Nordstrand

Valget faldt på hobbyværkstedet trods lidt plads

Elisabet Broomé ønskede sig et rigtigt kontor med plads til opbevaring af både computer, notater og mapper m.m. Valget faldt på et hobbyværksted, selv om der både var lavt til loftet, betongulv og minimal gulvplads. Væggen til et tilstødende disponibelt rum blev fjernet, og projektet gik i gang for alvor.

Tapet, klinker og køkkenø som arbejdsplads

Blomstret tapet og hvide vægge skabte lys og “stue-fornemmelse”. På betonen blev lagt klinker som i resten af kælderen. En køkkenø med barstole blev den nye arbejdsplads. Ikke det mest ergonomiske, men Elisabet understreger, at hun finder kontorstole afskyelige, og at hun hellere vil sidde i et rum på en stol, hun synes om, end i et ergonomisk rigtigt, men kedeligt rum.

Nyt kontor på bare fire uger

Køkkenøen er smart, fordi den har to solide hylder til printer og andet arbejdsrelateret materiale. På bare fire uger blev kælderrummet Elisabets nye kontor. Hun føler sig hjemme allerede og mangler blot at sætte lidt flere hylder op og at få hængt god belysning op over “kontorøen”.

Foto: Cecilia Nordstrand
Garderoben huser sommertøj, og børnetøj, der venter på at blive brugt af det næste barn i flokken.
Foto: Cecilia Nordstrand

Ro og meget pænere kælder

I det nye kontor i kælderen kan Elisabet arbejde i fred, og hun behøver ikke rydde op hele tiden. Desuden blev hele kælderen pænere, så det er ikke kun hende, der vandt ved renoveringen – her er bonus for hele familien, siger hun og ser hen på den nye garderobe med spejl-skydedør. Her “bor” familiens sommertøj.

Det skal du tænke på

1. Loftshøjden. Er loftshøjden under 2 meter, er det svært at skjule kælderfornemmelsen. Her er 220 cm – det går lige.
2. Varme. Ofte er kælderen ikke isoleret, og da loftshøjden er begrænset, er gulvvarme ikke en god løsning. En varmepumpe kan være løsningen.
3. Lys. Lysstofrør giver et effektivt lys.
4. Velvære. Flot tapet og møbler fjernede den sidste “muggen-kælder-fornemmelse”.

Fakta om Elisabets kontor

Størrelse: Ca. 8 kvadratmeter inklusive garderoben.
Udgifter: Ca. 30.000 kr. ekskl. gulvfliser. Elisabet stod selv for at male og tapetsere.
Tid: Det tog i alt fire uger. Tidsrøveren var nedbrydningen af væggen, der gjorde rummet større og opsætning af den bærende bjælke.
Det bedste: – Tapetet. Det blev præcis, som Elisabet havde forestillet sig: blomstret og fuld af liv og grønt. Det fjernede fornemmelsen af kælder og spiller fint med alt det hvide.

13. april 2012
Mere om Indretning

5 simple greb til at få naturen ind i hjemmet

Hvis du savner at føle dig i et med naturen til daglig, kan det være god idé at tænke naturen med, når du indretter dit hjem. Selv om du bor i byen, er naturen nemlig lige udenfor. Se 5 gode råd til at bringe naturen indenfor her. 

Sådan rydder du op med succes

Den japanske oprydningsguru Marie Kondo er blevet kult – men helt ærligt behøver du hende ikke. Trænger du til at få lidt mere plads og...

Det skal du være opmærksom på før du køber møbler på nettet

Du kan slippe for meget besvær ved at handle møbler på nettet, men der er også ting, du er nødt til at være ekstra opmærksom på før du...

Nu kan du købe kunst der dæmper støjen i dit hjem

Kunst kan sagtens være smukt og funktionelt på samme tid. Med disse lydabsorberende billeder kan du give dit hjem en god og sund akustik uden at gå på kompromis med indretningen. 

6 tips til at indrette dit hjem personligt

Det kan være svært at indrette sit hjem personligt samtidig med at følge tidens nyeste trends. Vi har derfor samlet 6 gode råd til, hvordan...

Disse farver skal du bruge i soveværelset

Farvevalget kan have betydning for, hvor behageligt og god en søvn du får. Få tips til, hvilken farve på væggene, der kan give dig ro.

Sådan opnår du den allerbedste nattesøvn

Du bruger en stor del af dit liv i sengen, og en god nats søvn er guld for dig om dagen. Men hvordan sikrer du dig en god nats søvn? Vi har samlet en række gode råd til, at du kan sove endnu bedre.

6 gode råd til at få en bedre akustik i hjemmet

Flere og flere boligejere har problemer med dårlig akustik i hjemmet. Men hvad skyldes dårlig akustik helt præcist, og hvordan løser vi...

6 smarte indretningstips til rum med skråvægge

Er du også træt af dine skråvægge, der tager unødvendigt meget plads i rummet? Her er 6 smarte indretningstips, der hjælper dig til at...

Disse farver bør du male hjemmets forskellige rum i

De fleste danske hjem er kendetegnet ved en minimalistisk indretning med sparsomme farver. Men måske vi bør genoverveje dette. En mere farverig bolig kan nemlig påvirke vores humør positivt. Men hvilke farver skal du så vælge? Vi har samlet en række råd, du kan læne dig op ad. 

2 danske familiefædre designer bæredygtig legetøjs-konkurrent til...

Tre smukke træ-dyr, der kan skilles ad og samles på kryds og tværs har set dagens lys under navnet Fablewood.

Gardiner - sådan hænger du dem korrekt op

Gardiner kan være fantastisk stilfulde, hvis du hænger dem rigtigt op. Samspillet mellem gardin, vindue og gardinstang er meget vigtig for...

Sådan arrangerer du bedst puderne i sofaen

Det er vigtigt at finde puder, der løfter din sofa. De rigtige puder kan nemlig give din sofa et helt nyt udtryk. Selv en kedelig sofa kan hurtigt blive forvandlet af pudernes udseende, form og mønster. Læs mere her. 

Sådan undgår du let rod i din entré

Orden skaber ro og overblik. Det ved vi, men ofte glemmes entréen, som ellers er det første du ser, når du kommer hjem. Her får du nemme...

Sådan får du orden i dit bryggers

Det er et af de rum i huset der skal klare flest funktioner, hvilket kan være grunden til at det ofte ligner en rodebutik. Vi giver dig...