Knagerækken er praktisk i fx gangen.
Knagerækken er praktisk i fx gangen. Foto: Gerard Zonneveld, Studio Aksento

Lav en knagerække af bøjler

Den sjove knagerække er lavet af bøjler. Den rummer meget og er ideel til familien, der gerne vil have meget op at hænge. Du kan også vinde værktøjet, du skal bruge for at lave knagerækken.

Sådan laver du knagerækken

Foto: Gerard Zonneveld, Studio Aksento1. Start med at tegne en skabelon ved at lægge en bøjle på papiret og tegne omridset af den op med en blyant. Tegn så en lige linje på skabelonen, der hvor bøjlen skal saves over. Nu kan du lægge en bøjle på skabelonen og overføre savelinjen. Gentag med alle fem bøjler.
Foto: Gerard Zonneveld, Studio Aksento2. Sav bøjlerne over langs med savelinjen. Slib brættet, bøjlerne skal hænge på, så det bliver pænt afrundet. Dernæst markerer du, hvor hullerne til bøjlerne skal sidde: Gå fem cm ind fra midten af højre side. Her markerer du de første to huller over hinanden. Forsæt derefter med 10 cm's mellemrum mellem de sidste fire markeringer, så de sidste to huller er fem cm fra venstre kant. Hullerne bores ud.

Foto: Gerard Zonneveld, Studio Aksento3. Pynt evt. knagerækken med mønster, som senere udskæres med graveringsmaskinen. Færdiggør brættet, fx med et lag olie, og skru de afskårne bøjler fast i hullerne. Kunne du tænke dig lidt farve? Så lad kreativiteten få frit løb, og giv din knagerække en gang træmaling og afslut med et lag lak. Du kan også give knagerækken et personligt præg ved at indgravere familiens initialer eller hvad med en paraply, hat eller frakke?

Det skal du bruge

- Kompaktsav med alsidig karbidskæreskive, fx Dremel DSM20
- Multiværktøj, fx Dremel 8100
- Træbor med diameter på 4 mm, fx fra Dremel
- Graveringsskærer til præcisionsgravering (tilbehør), fx Dremel graveringsskærer 106 med diameter på 1,6 mm
- Papir, blyant og lineal
- Skruetrækker
- 5 bøjler i træ
- Bræt i størrelsen 50 cm x 10 cm x 2 cm
- Kalkerpapir (farveafsmittende papir)
- Sandpapir
- Træolie, voks, maling eller lak
- 10 træskruer (40 mm)

Sæt farve på knagerækken

Hvis du kunne tænke dig lidt farve, så lad kreativiteten få frit løb, og giv din knagerække en gang træmaling, og afslut med et lag lak. Du kan også give knagerækken et personligt præg ved at indgavere familiens initialer eller hvad med en paraply, hat eller frakke?

Vind værktøjet

Foto: Dremel BoschI samarbejde med Dremel udlodder vi værktøjet, så du kan lave din egen knagerække. Vi udlodder 4 sæt med hvert sit multiværktøj, Dremel 8100 og kompaktsav DSM20.Foto: Dremel BoschSættene har hver en værdi på ca. 2.000 kr.
Deltag i konkurrencen her

25. juli 2013
Mere om Indretning

Nu kan du købe kunst der dæmper støjen i dit hjem

Kunst kan sagtens være smukt og funktionelt på samme tid. Med disse lydabsorberende billeder kan du give dit hjem en god og sund akustik uden at gå på kompromis med indretningen. 

6 tips til at indrette dit hjem personligt

Det kan være svært at indrette sit hjem personligt samtidig med at følge tidens nyeste trends. Vi har derfor samlet 6 gode råd til, hvordan...

Sådan opnår du den allerbedste nattesøvn

Du bruger en stor del af dit liv i sengen, og en god nats søvn er guld for dig om dagen. Men hvordan sikrer du dig en god nats søvn? Vi har...

6 gode råd til at få en bedre akustik i hjemmet

Flere og flere boligejere har problemer med dårlig akustik i hjemmet. Men hvad skyldes dårlig akustik helt præcist, og hvordan løser vi problemet?

6 smarte indretningstips til rum med skråvægge

Er du også træt af dine skråvægge, der tager unødvendigt meget plads i rummet? Her er 6 smarte indretningstips, der hjælper dig til at...

Disse farver bør du male hjemmets forskellige rum i

De fleste danske hjem er kendetegnet ved en minimalistisk indretning med sparsomme farver. Men måske vi bør genoverveje dette. En mere...

Sådan undgår du let rod i din entré

Orden skaber ro og overblik. Det ved vi, men ofte glemmes entréen, som ellers er det første du ser, når du kommer hjem. Her får du nemme tips til en ryddelig entré.

Sådan får du orden i dit bryggers

Det er et af de rum i huset der skal klare flest funktioner, hvilket kan være grunden til at det ofte ligner en rodebutik. Vi giver dig...

Planteguide: Få liv i hjemmet med disse 10 planter

Grønne planter er ikke bare smukke at se på, de er også super moderne. Se her, hvordan disse 10 forskellige planter skal passes så de får...

Se de idelle og foruddefinerede mål på afstanden mellem genstandene...

Der findes mål på, hvordan emhætten skal placeres, hvor langt du skal sidde fra dit fjernsyn, og hvordan du skal sidde ved din computer, for ikke at få ondt i hovedet eller dårlig ryg. 

Pas på at julelysene ikke ødelægger dit tag

Gå bare all-in på julelysene på taget, så længe du følger disse 6 enkle råd til sikker omgang med elektrisk lys og andre juledekorationer...

Hæng billeder perfekt op med en gaffel

Med dette supernemme gaffeltrick vil du aldrig mere have problemer med at hænge billeder op.

Sådan rengør og behandler du dine palisandermøbler

Palisander var et hit i 60’erne og er på vej tilbage. Få her de bedste tips til, hvordan du rengør dine smukke, mørke møbler.

Grøn arbejdsplads

Naturen er smuk, så byd den endelig indenfor i hjemmet. Hvad siger du til en botanisk arbejdsplads?

De dobbelte gardiner vender tilbage

Du kender dem måske fra dit barndomshjem, de dobbelte, gulvlange gardiner. Nu vender de tilbage i nye og elegante versioner.