2020 byder på en spændende farvepalette.
2020 byder på en spændende farvepalette. Foto: Nordsjö

Her er årets farve 2020

Der skal farve på boligen i det nye årti. Det er i hvert fald, hvad branchen spår. Se årets farve 2020 her.

Af: Malin Løchen & Nanna Danborg-Aamand, 30. september 2019

Vi bliver stadig mere modige, når vi vælger farver til hjemmet, både når det gælder køkken, badeværelse og vægge. De seneste år har vi set en stigende tendens i brugen af farver, og 2020 bliver ingen undtagelse. 

I det nye år skal vi nemlig tage endnu modigere valg, både når det gælder mængden af maling og farvepalette. Se med her, hvor vi har samlet nogle af de største spillere og deres bud på årets farve 2020. 

Chinese Porcelain - en dyb blå farve

“I en lang periode har der været fokus på ro og velvære. Men vi ønsker ikke længere kun ro og velvære for os selv, men også for jorden, havet og luften omkring os”. Sådan skriver Dyrup om deres valg af årets farve, der i 2020 er faldet på den dybblå ‘Chinese Porcelain’. 

Farven skal symbolisere himlen og havet, både fordi det er elementer, som giver os ro, men også fordi det er elementer, som vi er bekymrede for og gerne vil have i fremtiden. 

Den dybe og klare farve passer perfekt ind i boligen. Chinese Porcelain er valgt på baggrund af den seneste tids trend, hvor blå farver har indtaget boligen og Dyrup forudser, at dette vil fortsætte langt ind i det nye år, hvor vi vil se den blå farve brugt på nye og spændende måder. 

Tranquil Dawn - En nedtonet pastelgrøn farve

2020 er begyndelsen på et nyt årti - og det giver muligheder for en ny start. Inspireret af den stille morgenstund og den gryende himmels flygtige skønhed har Nordsjös farveeksperter derfor valgt den bløde og dæmpede grøngrå farve Tranquil Dawn til ‘Årets Farve’. 

Farven skal repræsentere en ny start i en stadig mere hektisk og digital verden, hvor vi begynder at få en stærk længsel efter at tage vare på os selv og andre.

- Vores trendforskning fortæller os at mennesker har brug for at vise mere omtanke, være mere legende, søger efter en mening og at være kreative. Disse ønsker udgør grunden for årets farve og vores fire farvepaletter som indeholder både dæmpede og mere legende farver”, siger Ann-Charlotte Linde, Colour Manager fra Nordsjö.

Neo Mint - En frisk og futuristisk pastelgrøn farve

Neo Mint er en frisk nuance, der bringer et moderne udtryk til hjemmet, mens den samtidig harmonerer med naturens farveskala. 

Det verdensomspændende farve-studio Colorado har i et samarbejde med trendbureauet WGSN udnævnt Neo-Mint som den mest toneangivende farve i 2020. 

Samarbejdet indeholder et farvekort på yderligere fem farver for 2020, som er spået til at være farvepaletten til både interiør og mode i 2020: Mellow Yellow, Cantaloupe, Cassis, Purist Blue og Neo Mint. 

30. september 2019 Malin Løchen & Nanna Danborg-Aamand
Mere om Indretning

Sådan ved du, om tiden er inde til nye døre

Vinteren har meldt sin ankomst, men er din bolig klar til den kolde tid? Bliv klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du skal vurdere, om din hoveddør trænger til en udskiftning her.

Møbelgigant vil købe kundernes brugte møbler

Har du flere brugte møbler, som du gerne vil udskifte, men som du ikke nænner at smide ud? Så kan du nu sælge dem tilbage til denne møbelkæd...

Planter til badeværelset: Til det mørke, det fugtige, det lille og...

Planter i hjemmet er godt for såvel humøret som indeklimaet, og det er ikke kun i stuen eller soveværelset, de kan gøre gavn. Også på badevæ...

Snoede lys: Sådan laver du selv de trendy lys, der hitter lige nu

Du har måske allerede stødt på de dekorative, snoede lys i butikker eller på websider. De er blevet så populære, at mange er begyndt at lave dem selv. Vi har også været igang i støberiet og her guider vi dig til at lave dine egne snoede lys.

Se den smukke løsning på dårlig akustik

Der er flere måder at forbedre akustikken i et rum, og mange af dem er faktisk utroligt smukke. Læs med her og se et udvalg af løsninger.

Nu kommer fortællingen om dansk lampedesign

I Danmark er belysning og hygge tæt forbundet, og netop derfor er dansk lampedesign en succeshistorie for sig. Nu kan du for første gang...

5 simple greb til at få naturen ind i hjemmet

Hvis du savner at føle dig i et med naturen til daglig, kan det være god idé at tænke naturen med, når du indretter dit hjem. Selv om du bor i byen, er naturen nemlig lige udenfor. Se 5 gode råd til at bringe naturen indenfor her. 

Sådan rydder du op med succes

Den japanske oprydningsguru Marie Kondo er blevet kult – men helt ærligt behøver du hende ikke. Trænger du til at få lidt mere plads og...

Det skal du være opmærksom på før du køber møbler på nettet

Du kan slippe for meget besvær ved at handle møbler på nettet, men der er også ting, du er nødt til at være ekstra opmærksom på før du...

Nu kan du købe kunst der dæmper støjen i dit hjem

Kunst kan sagtens være smukt og funktionelt på samme tid. Med disse lydabsorberende billeder kan du give dit hjem en god og sund akustik uden at gå på kompromis med indretningen. 

Denne artikel er sponsoreret

Sådan får du mere dagslys i dit hjem

Naturligt lys er ikke kun godt for din sundhed og dit energiniveau. Det får også dit hjem til at virke større og luftigere. Få 7 tips til,...

Genialt: Sådan bruger du overskydende fliser i indretningen

Har du renoveret køkkenet eller badeværelset for nylig, og ved du ikke, hvad du skal stille op med de overskydende fliser. Så kan du nemt...

Sådan sænker du støjniveauet på hjemmekontoret

Hjemmearbejde er blevet hverdag for mange af os under corona-pandemien. Støj kan dog hurtigt fylde hjemmekontoret, hvis andre familiemedlemmer også er hjemsendt. Få tips til hvordan du kan afskærme dig fra støjen på dit hjemmekontor og dermed holde koncentrationen i top.

6 tips til at indrette dit hjem personligt

Det kan være svært at indrette sit hjem personligt samtidig med at følge tidens nyeste trends. Vi har derfor samlet 6 gode råd til, hvordan...

Få en behagelig gulvvarme

Gulvvarme giver en behagelig varme, der føles lunere, og især i højisolerede huse er det den bedste løsning. Du kan vælge mellem flere...