Smukke blomster på trægulvet giver stuen et ekstra pift.
Smukke blomster på trægulvet giver stuen et ekstra pift. Foto: Anja T. Antonius

Gør dit trægulv personligt

Se hvordan du laver et tæppe på gulvet med ved hjælp af skabeloner og noget maling. En helt personlig udsmykning af gulvet i den størrelse, mønster og farver der lige passer til stedet.


Mål op
Først måler du op på gulvet, hvor stort dit "tæppe” skal være. Det er en stor fordel, hvis du med en blyant tegner et let omrids af tæppet, så du har nogle retningslinier, når du går i gang med skabelon og maling. Det kan det være svært at vurdere, når man først ligger på knæ med malingen. Vi har her valgt at lave et rundt tæppe på 95 cm i diameter. Når du har omridset af mønstret er det let at gå i gang.

Mal med skabelon
Hvis du har nogle skabeloner i forskellige størrelser som her, så kommer det sig ikke så nøje, hvor du begynder med at male. Du kan altid fylde hullerne ud med de mindre skabeloner, så her behøver du ikke l
ave en plan på forhånd. Det lidt tilfældige giver oftest det bedste resultat.

Køb eller lav selv
Vi har brugt nogle aluminiums blomsterskabeloner, hvor der er nogle forskellige muligheder i størrelser og mønster. Du kan købe skabeloner hos www.makeupthewall.com. Du kan også lave dine egne skabeloner, hvor du skærer et mønster ud i pap eller lignende.

Tegn eller mal

Når du går i gang med maling og skabelon, så giver det er flot og spændende resultat, hvis man som her fylder nogle af skabelonerne ud og ved andre kun tegner kanterne op. Når skabelonen skal fyldes ud, bruges en pensel. Til de skabeloner hvor der kun skal laves et omrids, kan en tus klare opgaven.

Genbrug mønstret på væggen
Skabelonerne kan du efterfølgende også bruge til at lave spændende mønstre på væggen, på skabslåger eller hvor du nu synes.

Det skal du bruge:
• Blyant og snor
• Tommelstok
• Tusch
• Træmaling

Gode råd
• Mål op inden du går i gang med maling og skabelon.
• Vælg en slidstærk gulvmaling, så du er sikker på det holder.

7. december 2009
Mere om Indretning

6 tips til at indrette dit hjem personligt

Det kan være svært at indrette sit hjem personligt samtidig med at følge tidens nyeste trends. Vi har derfor samlet 6 gode råd til, hvordan du kan gøre dit hjem mere personligt.

Sådan opnår du den allerbedste nattesøvn

Du bruger en stor del af dit liv i sengen, og en god nats søvn er guld for dig om dagen. Men hvordan sikrer du dig en god nats søvn? Vi har...

6 gode råd til at få en bedre akustik i hjemmet

Flere og flere boligejere har problemer med dårlig akustik i hjemmet. Men hvad skyldes dårlig akustik helt præcist, og hvordan løser vi...

6 smarte indretningstips til rum med skråvægge

Er du også træt af dine skråvægge, der tager unødvendigt meget plads i rummet? Her er 6 smarte indretningstips, der hjælper dig til at udnytte pladsen optimalt. 

Disse farver bør du male hjemmets forskellige rum i

De fleste danske hjem er kendetegnet ved en minimalistisk indretning med sparsomme farver. Men måske vi bør genoverveje dette. En mere...

Sådan undgår du let rod i din entré

Orden skaber ro og overblik. Det ved vi, men ofte glemmes entréen, som ellers er det første du ser, når du kommer hjem. Her får du nemme...

Sådan får du orden i dit bryggers

Det er et af de rum i huset der skal klare flest funktioner, hvilket kan være grunden til at det ofte ligner en rodebutik. Vi giver dig gode råd til, hvordan du bedste muligt udnytter dit bryggers og undgår rod.

Planteguide: Få liv i hjemmet med disse 10 planter

Grønne planter er ikke bare smukke at se på, de er også super moderne. Se her, hvordan disse 10 forskellige planter skal passes så de får...

Se de idelle og foruddefinerede mål på afstanden mellem genstandene...

Der findes mål på, hvordan emhætten skal placeres, hvor langt du skal sidde fra dit fjernsyn, og hvordan du skal sidde ved din computer,...

Pas på at julelysene ikke ødelægger dit tag

Gå bare all-in på julelysene på taget, så længe du følger disse 6 enkle råd til sikker omgang med elektrisk lys og andre juledekorationer på dit hus.

Hæng billeder perfekt op med en gaffel

Med dette supernemme gaffeltrick vil du aldrig mere have problemer med at hænge billeder op.

Sådan rengør og behandler du dine palisandermøbler

Palisander var et hit i 60’erne og er på vej tilbage. Få her de bedste tips til, hvordan du rengør dine smukke, mørke møbler.

Fjern tapet med skyllemiddel - sådan gør du

Hvorfor gå i byggemarkedet og købe dyrebar tapetopløser, når du har et ligeså effektivt vidundermiddel inden for rækkevidde af din vaskemaskine?

Grøn arbejdsplads

Naturen er smuk, så byd den endelig indenfor i hjemmet. Hvad siger du til en botanisk arbejdsplads?

De dobbelte gardiner vender tilbage

Du kender dem måske fra dit barndomshjem, de dobbelte, gulvlange gardiner. Nu vender de tilbage i nye og elegante versioner.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.