Få orden i dit bryggers
Få orden i dit bryggers Foto: iStock

Sådan får du orden i dit bryggers

Det er et af de rum i huset der skal klare flest funktioner, hvilket kan være grunden til at det ofte ligner en rodebutik. Vi giver dig gode råd til, hvordan du bedste muligt udnytter dit bryggers og undgår rod.

I mange hjem bliver bryggerset brugt som den primære entré og resulterer i, at overtøj og sko nemt flyder på gulvet.

Samtidig skal der ofte være plads til både vasketøj og opbevaring af støvsuger, rengøringsmidler og strygebræt i det lille rum, hvad der yderligere skaber rod og tager plads fra gulvet. Det giver udfordringer når dagligdagens gøremål skal klares, men det kan løses med den rette indretning af rummet.

Vi guider dig til, hvordan du kan får styr på dit rodede bryggers.

Kurve til vasketøj

Bryggersgulvet er ofte præget af bunker af vasketøj, som gør det svært at bruge rummet. Udnyt derfor pladsen under bryggersbordet med skuffer eller skabslåger, hvor du kan gemme vasketøjskurve. Alternativt kan du finde nogle kurve med hjul på, så de er nemme at flytte rundt på, når du skal bruge rummet.

Knagerækker og skoskab

Bruger du dit bryggers som entré i dagligdagen så anskaf dig en god knagerække og et garderobeskab som kan fungere som opbevaring for familiens sko og overtøj. På den måde undgår du, at have en stor bunke at sko liggende foran døren og at overtøjet flyder på gulvet.

En mulighed kan også være at sætte skoskabe op, så jeres sko er let tilgængelige, samt at sørge for at have en bakke eller måtte liggende til våde sko.   

Skabe og skuffer

Indret dit bryggers med masser af skabe og skuffer, så der er plads til opbevaring. Skydedøre kan være et godt alternativ til almindelige højskabe, da de sparer plads. De egner sig derfor også godt til små rum.

Dedikér gerne et helt skab til ting som støvsuger, gulvmoppe, strygebræt og vasketøjsstativ. På den måde får du mere gulvplads og undgår at falde over støvsugerslangen.

Nyvasket tøj

I stedet for at have dit nyvaskede tøj hængende på tøjstativer på gulvet, så udnyt pladsen over bryggersbordet. Sæt nogle tørresnore op over bordet, eller hæng en bøjlestang op. På den måde kan du nemt hænge skjorter og bluser til tørre på bøjler, så de er klar til at blive hængt direkte ind i garderoben, når de er tørre.

Hæng hylder op

Mangler du ekstra opbevaring, kan en løsning være at sætte hylder op. På den måde får du skabt ekstra plads til opbevaringskurve. For at gøre det overskueligt, kan du sætte mærkater på kurvene, så du nemt kan finde det du skal bruge. 

Løft vaskemaskinen op i niveau

For at opnå en ordenligt arbejdshøjde når du vaske tøj, så kan du løfte vaskemaskine og tørretumbler op i niveau. Pladsen nedenunder maskinerne kan udnyttes med skuffer til opbevaring eller store vasketøjskurve. 

4. april 2018
Mere om Indretning

Nu kommer fortællingen om dansk lampedesign

I Danmark er belysning og hygge tæt forbundet, og netop derfor er dansk lampedesign en succeshistorie for sig. Nu kan du for første gang lNy bog samler for første gang fortællingen om de ikoniske lamper og deres designere.  

Her er årets farve 2020

Der skal farve på boligen i det nye årti. Det er i hvert fald, hvad branchen spår. Se årets farve 2020 her.

5 simple greb til at få naturen ind i hjemmet

Hvis du savner at føle dig i et med naturen til daglig, kan det være god idé at tænke naturen med, når du indretter dit hjem. Selv om du...

Sådan rydder du op med succes

Den japanske oprydningsguru Marie Kondo er blevet kult – men helt ærligt behøver du hende ikke. Trænger du til at få lidt mere plads og luft på matriklen, gælder det bare om at gribe den næste regnfulde sommerdag og gå systematisk til værks – se her hvordan. 

Det skal du være opmærksom på før du køber møbler på nettet

Du kan slippe for meget besvær ved at handle møbler på nettet, men der er også ting, du er nødt til at være ekstra opmærksom på før du...

Nu kan du købe kunst der dæmper støjen i dit hjem

Kunst kan sagtens være smukt og funktionelt på samme tid. Med disse lydabsorberende billeder kan du give dit hjem en god og sund akustik...

6 tips til at indrette dit hjem personligt

Det kan være svært at indrette sit hjem personligt samtidig med at følge tidens nyeste trends. Vi har derfor samlet 6 gode råd til, hvordan du kan gøre dit hjem mere personligt.

Få en behagelig gulvvarme

Gulvvarme giver en behagelig varme, der føles lunere, og især i højisolerede huse er det den bedste løsning. Du kan vælge mellem flere...

Sådan opnår du den allerbedste nattesøvn

Du bruger en stor del af dit liv i sengen, og en god nats søvn er guld for dig om dagen. Men hvordan sikrer du dig en god nats søvn? Vi har...

Gulvvask - guide til vask af forskellige gulvtyper

Gulve i boligen er mere hygiejniske og lettere at holde end gulvtæpper, men gulve skal vaskes. Få en guide til gulvvask - uanset om dit gulv er af træ, laminat, klinker, linoleum, eller om gæsternes sko har sat sorte streger.

Nyt gulv i køkkenet

Køkkenet er et rum med meget aktivitet. Gulvet skal både være slidstærkt, nemt at vedligeholde og lydabsorberende. Og frem for alt må det...

Få et blankt epoxy gulv, der er nemt at gøre rent

Polyurethan og epoxy gulve vinder frem, når gulvet derhjemme skal være fugefrit, i pangfarver, glansfuldt og ikke til at komme udenom....

Et svømmende trægulv er et gulv, du selv kan lægge

Trægulve findes i flere typer – de bærende og de ikke-bærende. Blandt de ikke-bærende findes det svømmende trægulv. Det er et gulv, en erfaren gør det selv-person selv kan lægge. Du skal bare vide lidt om undergulv, luftfugtighed og gulvvarme.

Lakering af dit gulv - sådan gør du

Er lakken på bræd­­de- eller parketgulvet slidt, skal gulvet lakeres påny. Her finder du en guide til den lak og fremgangsmåde, der passer...

Sådan får du et levende gulv

Et trægulv afspejler naturens forskellighed. Det forandrer sig i samspil med lys og fugt i dit hjem. Hver løsning er unik.