Sådan får du orden i dit bryggers

Indretning

Det er et af de rum i huset der skal klare flest funktioner, hvilket kan være grunden til at det ofte ligner en rodebutik. Vi giver dig gode råd til, hvordan du bedste muligt udnytter dit bryggers og undgår rod.

Få orden i dit bryggers
Få orden i dit bryggers Foto: iStock

I mange hjem bliver bryggerset brugt som den primære entré og resulterer i, at overtøj og sko nemt flyder på gulvet.

Samtidig skal der ofte være plads til både vasketøj og opbevaring af støvsuger, rengøringsmidler og strygebræt i det lille rum, hvad der yderligere skaber rod og tager plads fra gulvet. Det giver udfordringer når dagligdagens gøremål skal klares, men det kan løses med den rette indretning af rummet.

Vi guider dig til, hvordan du kan får styr på dit rodede bryggers.

Kurve til vasketøj

Bryggersgulvet er ofte præget af bunker af vasketøj, som gør det svært at bruge rummet. Udnyt derfor pladsen under bryggersbordet med skuffer eller skabslåger, hvor du kan gemme vasketøjskurve. Alternativt kan du finde nogle kurve med hjul på, så de er nemme at flytte rundt på, når du skal bruge rummet.

Knagerækker og skoskab

Bruger du dit bryggers som entré i dagligdagen så anskaf dig en god knagerække og et garderobeskab som kan fungere som opbevaring for familiens sko og overtøj. På den måde undgår du, at have en stor bunke at sko liggende foran døren og at overtøjet flyder på gulvet.

En mulighed kan også være at sætte skoskabe op, så jeres sko er let tilgængelige, samt at sørge for at have en bakke eller måtte liggende til våde sko.   

Skabe og skuffer

Indret dit bryggers med masser af skabe og skuffer, så der er plads til opbevaring. Skydedøre kan være et godt alternativ til almindelige højskabe, da de sparer plads. De egner sig derfor også godt til små rum.

Dedikér gerne et helt skab til ting som støvsuger, gulvmoppe, strygebræt og vasketøjsstativ. På den måde får du mere gulvplads og undgår at falde over støvsugerslangen.

Nyvasket tøj

I stedet for at have dit nyvaskede tøj hængende på tøjstativer på gulvet, så udnyt pladsen over bryggersbordet. Sæt nogle tørresnore op over bordet, eller hæng en bøjlestang op. På den måde kan du nemt hænge skjorter og bluser til tørre på bøjler, så de er klar til at blive hængt direkte ind i garderoben, når de er tørre.

Hæng hylder op

Mangler du ekstra opbevaring, kan en løsning være at sætte hylder op. På den måde får du skabt ekstra plads til opbevaringskurve. For at gøre det overskueligt, kan du sætte mærkater på kurvene, så du nemt kan finde det du skal bruge. 

Løft vaskemaskinen op i niveau

For at opnå en ordenligt arbejdshøjde når du vaske tøj, så kan du løfte vaskemaskine og tørretumbler op i niveau. Pladsen nedenunder maskinerne kan udnyttes med skuffer til opbevaring eller store vasketøjskurve. 

4. april 2018
Mere om Indretning

6 tips til at indrette dit hjem personligt

Indretning Det kan være svært at indrette sit hjem personligt samtidig med at følge tidens nyeste trends. Vi har derfor samlet 6 gode råd til, hvordan du kan gøre dit hjem mere personligt.

Sådan opnår du den allerbedste nattesøvn

Indretning Du bruger en stor del af dit liv i sengen, og en god nats søvn er guld for dig om dagen. Men hvordan sikrer du dig en god nats søvn? Vi har...

6 gode råd til at få en bedre akustik i hjemmet

Indretning Flere og flere boligejere har problemer med dårlig akustik i hjemmet. Men hvad skyldes dårlig akustik helt præcist, og hvordan løser vi...

6 smarte indretningstips til rum med skråvægge

Indretning Er du også træt af dine skråvægge, der tager unødvendigt meget plads i rummet? Her er 6 smarte indretningstips, der hjælper dig til at udnytte pladsen optimalt. 

Disse farver bør du male hjemmets forskellige rum i

Indretning De fleste danske hjem er kendetegnet ved en minimalistisk indretning med sparsomme farver. Men måske vi bør genoverveje dette. En mere...

Sådan undgår du let rod i din entré

Indretning Orden skaber ro og overblik. Det ved vi, men ofte glemmes entréen, som ellers er det første du ser, når du kommer hjem. Her får du nemme...

Planteguide: Få liv i hjemmet med disse 10 planter

Indretning Grønne planter er ikke bare smukke at se på, de er også super moderne. Se her, hvordan disse 10 forskellige planter skal passes så de får de bedste vilkår.

Se de idelle og foruddefinerede mål på afstanden mellem genstandene...

Indretning Der findes mål på, hvordan emhætten skal placeres, hvor langt du skal sidde fra dit fjernsyn, og hvordan du skal sidde ved din computer,...

Pas på at julelysene ikke ødelægger dit tag

Indretning Gå bare all-in på julelysene på taget, så længe du følger disse 6 enkle råd til sikker omgang med elektrisk lys og andre juledekorationer...

Hæng billeder perfekt op med en gaffel

Indretning Med dette supernemme gaffeltrick vil du aldrig mere have problemer med at hænge billeder op. 

Sådan rengør og behandler du dine palisandermøbler

Indretning Palisander var et hit i 60’erne og er på vej tilbage. Få her de bedste tips til, hvordan du rengør dine smukke, mørke møbler.

Fjern tapet med skyllemiddel - sådan gør du

Indretning Hvorfor gå i byggemarkedet og købe dyrebar tapetopløser, når du har et ligeså effektivt vidundermiddel inden for rækkevidde af din vaskemask...

November i oktober

Indretning Julekaktus har foldet sine smukke blomster ud ... nu, og rabarberne kan høstes – igen. Er det klimaets skyld?

Grøn arbejdsplads

Indretning Naturen er smuk, så byd den endelig indenfor i hjemmet. Hvad siger du til en botanisk arbejdsplads?

De dobbelte gardiner vender tilbage

Indretning Du kender dem måske fra dit barndomshjem, de dobbelte, gulvlange gardiner. Nu vender de tilbage i nye og elegante versioner.