Den blå nuance i soveværelset, kan være med til at forbedre din nattesøvn.
Den blå nuance i soveværelset, kan være med til at forbedre din nattesøvn. Foto: Getty Images

Disse farver skal du bruge i soveværelset

Farvevalget kan have betydning for, hvor behageligt og god en søvn du får. Få tips til, hvilken farve på væggene, der kan give dig ro.

Farverne på væggene derhjemme påvirker både trivsel og humør. Hvis du skal male soveværelset, er der flere farver du bør overveje, men også farver du helst bør undgå. Farvevalget kan nemlig have betydning for, hvor god din nattesøvn bliver.

Vidste du, at de kolde nuancer i farvehjulet er afslappende for os, som for eksempel grøn og blå?

Farver som giver ro

Fine blå- og grøntonede farver fylder meget i trendsene, og egner sig godt som ”kulisse” i soveværelset. Det er farver, som associeres med naturen, og giver os derfor automatisk ro.

Når du skal finde farve til væggene i soveværelset, er det vigtigt at finde en farve, som giver ro og forberedelse til en god nats søvn. Populære farver er hvid, beige, gråt eller lyse pastelfarver.

Undgå helst stærke farver, som for eksempel rød. Dette bliver for intenst og er et dårligt udgangspunkt for en rolig nattesøvn.

Hvid kan gøre det lettere for dig at komme op om morgenen

Hvide vægge, gulv, tag i soveværelset med dejligt hvide tekstiler og ellers lyst interiør, kan føles rent og luftigt, og kan for nogle gøre det lettere at komme op om morgenen.

Men husk, at måden vi opfatter farver på er individuelt. Det vigtigste er, du finder farven, som giver dig ro og føles behagelig.

1. marts 2019
Mere om Indretning

Nu kommer fortællingen om dansk lampedesign

I Danmark er belysning og hygge tæt forbundet, og netop derfor er dansk lampedesign en succeshistorie for sig. Nu kan du for første gang lNy bog samler for første gang fortællingen om de ikoniske lamper og deres designere.  

Her er årets farve 2020

Der skal farve på boligen i det nye årti. Det er i hvert fald, hvad branchen spår. Se årets farve 2020 her.

5 simple greb til at få naturen ind i hjemmet

Hvis du savner at føle dig i et med naturen til daglig, kan det være god idé at tænke naturen med, når du indretter dit hjem. Selv om du...

Sådan rydder du op med succes

Den japanske oprydningsguru Marie Kondo er blevet kult – men helt ærligt behøver du hende ikke. Trænger du til at få lidt mere plads og luft på matriklen, gælder det bare om at gribe den næste regnfulde sommerdag og gå systematisk til værks – se her hvordan. 

Det skal du være opmærksom på før du køber møbler på nettet

Du kan slippe for meget besvær ved at handle møbler på nettet, men der er også ting, du er nødt til at være ekstra opmærksom på før du...

Nu kan du købe kunst der dæmper støjen i dit hjem

Kunst kan sagtens være smukt og funktionelt på samme tid. Med disse lydabsorberende billeder kan du give dit hjem en god og sund akustik...

6 tips til at indrette dit hjem personligt

Det kan være svært at indrette sit hjem personligt samtidig med at følge tidens nyeste trends. Vi har derfor samlet 6 gode råd til, hvordan du kan gøre dit hjem mere personligt.

Få en behagelig gulvvarme

Gulvvarme giver en behagelig varme, der føles lunere, og især i højisolerede huse er det den bedste løsning. Du kan vælge mellem flere...

Sådan opnår du den allerbedste nattesøvn

Du bruger en stor del af dit liv i sengen, og en god nats søvn er guld for dig om dagen. Men hvordan sikrer du dig en god nats søvn? Vi har...

Gulvvask - guide til vask af forskellige gulvtyper

Gulve i boligen er mere hygiejniske og lettere at holde end gulvtæpper, men gulve skal vaskes. Få en guide til gulvvask - uanset om dit gulv er af træ, laminat, klinker, linoleum, eller om gæsternes sko har sat sorte streger.

Nyt gulv i køkkenet

Køkkenet er et rum med meget aktivitet. Gulvet skal både være slidstærkt, nemt at vedligeholde og lydabsorberende. Og frem for alt må det...

Få et blankt epoxy gulv, der er nemt at gøre rent

Polyurethan og epoxy gulve vinder frem, når gulvet derhjemme skal være fugefrit, i pangfarver, glansfuldt og ikke til at komme udenom....

Et svømmende trægulv er et gulv, du selv kan lægge

Trægulve findes i flere typer – de bærende og de ikke-bærende. Blandt de ikke-bærende findes det svømmende trægulv. Det er et gulv, en erfaren gør det selv-person selv kan lægge. Du skal bare vide lidt om undergulv, luftfugtighed og gulvvarme.

Lakering af dit gulv - sådan gør du

Er lakken på bræd­­de- eller parketgulvet slidt, skal gulvet lakeres påny. Her finder du en guide til den lak og fremgangsmåde, der passer...

Sådan får du et levende gulv

Et trægulv afspejler naturens forskellighed. Det forandrer sig i samspil med lys og fugt i dit hjem. Hver løsning er unik.