Det skal du være opmærksom på før du køber møbler på nettet

Du kan slippe for meget besvær ved at handle møbler på nettet, men der er også ting, du er nødt til at være ekstra opmærksom på før du bestiller. Læs fem gode råd til at købe møbler online her.

Møbler bliver købt på nettet

Det er efterhånden ikke nogen overraskelse, når nye opgørelser viser, at danskernes handel på nettet kun bliver ved med at stige. Alene i 2018 blev der brugt mere end 133,5 milliard kroner på nethandel. Det er en stigning på 23 procent i forhold til 2017. Det fremgår af den seneste rapport, Dansk E-handel, fra DIBS betalingsservice.

En af de varekategorier, som oplever en stigende andel af onlinehandlen, er møbler og indretning. Her viser tal fra Dansk Erhverv, at andelen af danskere der handler møbler og husholdningsartikler har oplevet en støt stigning på seks procentpoint over de sidste fem år og i 2018 lagde knap halvdelen af de nethandlende danskere møbler eller husholdningsartikler i varekurven.

Men ikke alle årstider er lige travle, når det kommer til danskernes shoppehumør af møbler på nettet. Ifølge Nicolai Østergaard, direktør i møbelbutikken BoBo, er det tidlige forår og særligt marts nemlig en af de helt travle årstider:

– En af vores travleste perioder, udover Black Friday, er faktisk nu i det tidlige forår. Jeg tror, at vi danskere stikker hovedet op fra vintermørket og ser vores hjem i det friske forårslys, og så får vi lyst til at rykke rundt og forny, hvordan vi har indrettet os, fortæller han i en pressemeddelelse.

Tænk dig om, når du køber stort ind

Nicolai Østergaard har gennem den familieejede webshop næsten ti års erfaring i at servicere danskernes møbelshopping på nettet og har samlet viden om de faldgruber, kunderne kan stå overfor, når produktet ikke er fysisk til stede under købet.

– Vi har været onlinebutik siden 2010, og vores største varekategorier er indenfor dagligstue- og spisestuemøbler, så vi har solgt mange store møbler og ved af erfaring, at det ikke er særligt meget mere besværligt end så meget andet nethandel, hvis du bare er en smule opmærksom, siger Nicolai Østergaard.

Her er møbelhandlerens fem gode råd til møbelhandel på nettet:

  1. Mål op: Husk at gå målene på dit nyt skab eller bord efter i sømmene, inden du trykker køb. Tag eventuelt og klip møblets gulvareal ud af en gammel papkasse, så du kan se, hvor meget det fylder i rummet.
  2. Prøv en stofprøve: Alle pc- og mobilskærme er forskellige, så de farver du ser på nettet, er ikke nødvendigvis de samme toner, som varen kommer i. Derfor kan det være en ide at spørge efter en stofprøve. Selvom webbutikken ikke reklamerer med det, så sender de fleste gode webbutikker gerne en stofprøve, inden du køber sofaen.
  3. Overvej materialet: Specielt naturmaterialer som træ kan ændre udseende med tiden. Særligt ved vedligehold, hvor et planketræsbord kan se helt forskelligt ud, alt efter hvordan du behandler det.
  4. Levering: Det er ikke sværere at handle møbler end så meget andet på nettet, men det er en god ide at sætte sig ind i, hvordan standardleveringen ser ud. Har du først bestilt sofaen, bliver den ikke nødvendigvis båret op på fjerde sal. Måske er opbæring eller aftenlevering et tilkøb og måske er det et krav, at du hjælper med at slæbe.
  5. Returret: Du har altid 14 dages returret ved nethandel og nogen steder væsentligt længere. Vær dog opmærksom på at tydeligt slid, hvis du først har samlet et saml-selv-møbel eller hvis du har smidt originalemballage ud, så reducerer det muligheden for at få det fulde beløb tilbage ved returnering.

Se også: Hvornår er det Black Friday?

Mest læste artikler