Rullebordet til køkkenet er praktisk – det kan bruges til at sætte af på.
Rullebordet til køkkenet er praktisk – det kan bruges til at sætte af på. Foto: Anja Tranekjer Antonius

Design dit eget bord

Indretning

Lack-bordet fra IKEA er enkelt og klassisk. Gør det personligt med tre nye udsmykninger: Sæt hjul på bordbenene, mal bordpladen eller læg en glasplade på toppen. Og et helt almindeligt bord bliver helt specielt!

1 lille bord – 3 forskellige designs
I over 28 år har rigtig mange af os købt et eller flere Lack-borde fra IKEA.  Det lille kvadratiske sofabord er gået hen og blevet lidt af en klassiker. Og bordet kan bruges mange andre steder i boligen end i stuen.Et bord – tre forskellige bordeFoto: IKEA
Lad dig inspirere til selv at forvandle det til et rullebord, et børnebord eller et bord med glasplade. Bordet måler 55 x 55 x 45 cm og er lavet af bl.a. træfiberplader og akryllak. Pris 39 kr.
Anja Tranekjer AntoniusRullebord til køkkenet
Et rullebord er super praktisk i køkkenet. Det kan lige trækkes hen til spisebordet, når der er gæster, og bruges som ekstra afsætterbord. Det er også anvendeligt til kaffebordet, hvor det kan rulles hen til den eller de personer, som har svært ved at nå sofabordet. Er det sommer og solskin, er bordet fantastisk til at rulle med ud på terrassen.

Fire hjul og nogle wallstickers – og du har et helt nyt bord
Det eneste, du skal gøre, er at skrue et hjul på hvert bordben og sætte en sjov eller sød wallsticker på toppen. Det er en god idé at være to om at sætte wallstickeren på. Den glatte overflade på Lack-bordet binder nemlig med det samme. Begynd i ét hjørne, og arbejd nedad mod det modsatte hjørne.

Det skal du bruge til rullebordet:

 • Wallsticker
 • Fire hjul (fås i byggemarkeder) Pris ca. 250 kr.

Få dit eget Danmarkskort Foto: Anja Tranekjer Antonius
Først har vi været en tur ved glarmesteren og fået en glasplade skåret til i mål, der passer til bordet. Derefter har vi lagt et Danmarkskort mellem bord- og glasplade. Brug evt. en sprittusch og tegn prikker eller kryds, der hvor du har været eller gerne vil hen. Prikkerne kan fjernes igen med sprit.

Du kan skifte billedet ud
Glaspladen er løs, så du kan til enhver tid lægge nye fotos, plakater, noget stof eller tapet under. Du kan sætte kortet fast med en smule dobbeltklæbende tape, inden du lægger glaspladen over. På den måde undgår du, at det eller de andre ting, du har valgt, kommer til at rykke sig under glaspladen – og det er let at lægge glaspladen på. 

Det skal du bruge:

 • Glasplade
 • Foto, stof, plakat, kort eller tapet. Pris ca. 150 kr.
 • Små gummistykker. Sæt dem under glaspladen, hvis du ikke vil risikere, at det flytter sig, når du bruger bordet.

Se på næste side, hvordan du og børnene laver et bord, som er perfekt til børneværelset.#br

Foto: Anja Tranekjer AntoniusBørnebordet
Lack-bordet er perfekt i højde og størrelse til et lille legebord. For at gøre bordet lidt mere sjovt og indbydende til leg, har vi malet det. Få børnene til at male med – de vil synes, det er rigtig sjovt.

Lav en skitse til børnene
Du kan også lave en skitse på bordet, så det bliver som en malebog, børnene kan lægge farve på bagepapir/kalkerpapir. Læg bagepapiret oven på fuglen, tegn af, vend bagepapiret på hovedet, og tegn oven på motivet igen, så grafit fra blyanten bliver ført over på bordet. Sæt bagepapiret fast med tape, så det ikke flytter sig, mens du tegner motivet af.

Du skal bruge måde pensel og svamp
Når du farvelægger tegningen, så brug først en pensel og dernæst en almindelig køkkensvamp. Bordet har en meget glat overflade, og du kan ikke lave finish med penslen. Derfor skal du bruge en svamp til at duppe overfladen pæn med.

Det er vigtigt, at bordet bliver lakeret
Den glatte overflade betyder, at malingen let slides af – derfor er det vigtigt at lakere bordet til sidst. Brug klar spray-lak, som du kan købe i byggemarkeder.

Male på bordetDet skal du bruge til børnenes bord:

 • Maling
 • Pensel
 • Blyant
 • Køkkensvamp
 • Bagepapir
 • Klar spraylak (fås i byggemarkeder) Pris ca. 100 kr.


25. august 2011

Redaktøren anbefaler

Mere om Indretning

6 tips til at indrette dit hjem personligt

Indretning Det kan være svært at indrette sit hjem personligt samtidig med at følge tidens nyeste trends. Vi har derfor samlet 6 gode råd til, hvordan du kan gøre dit hjem mere personligt.

Sådan opnår du den allerbedste nattesøvn

Indretning Du bruger en stor del af dit liv i sengen, og en god nats søvn er guld for dig om dagen. Men hvordan sikrer du dig en god nats søvn? Vi har...

6 gode råd til at få en bedre akustik i hjemmet

Indretning Flere og flere boligejere har problemer med dårlig akustik i hjemmet. Men hvad skyldes dårlig akustik helt præcist, og hvordan løser vi...

6 smarte indretningstips til rum med skråvægge

Indretning Er du også træt af dine skråvægge, der tager unødvendigt meget plads i rummet? Her er 6 smarte indretningstips, der hjælper dig til at udnytte pladsen optimalt. 

Disse farver bør du male hjemmets forskellige rum i

Indretning De fleste danske hjem er kendetegnet ved en minimalistisk indretning med sparsomme farver. Men måske vi bør genoverveje dette. En mere...

Sådan undgår du let rod i din entré

Indretning Orden skaber ro og overblik. Det ved vi, men ofte glemmes entréen, som ellers er det første du ser, når du kommer hjem. Her får du nemme...

Sådan får du orden i dit bryggers

Indretning Det er et af de rum i huset der skal klare flest funktioner, hvilket kan være grunden til at det ofte ligner en rodebutik. Vi giver dig gode råd til, hvordan du bedste muligt udnytter dit bryggers og undgår rod.

Planteguide: Få liv i hjemmet med disse 10 planter

Indretning Grønne planter er ikke bare smukke at se på, de er også super moderne. Se her, hvordan disse 10 forskellige planter skal passes så de får...

Se de idelle og foruddefinerede mål på afstanden mellem genstandene...

Indretning Der findes mål på, hvordan emhætten skal placeres, hvor langt du skal sidde fra dit fjernsyn, og hvordan du skal sidde ved din computer,...

Pas på at julelysene ikke ødelægger dit tag

Indretning Gå bare all-in på julelysene på taget, så længe du følger disse 6 enkle råd til sikker omgang med elektrisk lys og andre juledekorationer på dit hus.

Hæng billeder perfekt op med en gaffel

Indretning Med dette supernemme gaffeltrick vil du aldrig mere have problemer med at hænge billeder op.

Sådan rengør og behandler du dine palisandermøbler

Indretning Palisander var et hit i 60’erne og er på vej tilbage. Få her de bedste tips til, hvordan du rengør dine smukke, mørke møbler.

Fjern tapet med skyllemiddel - sådan gør du

Indretning Hvorfor gå i byggemarkedet og købe dyrebar tapetopløser, når du har et ligeså effektivt vidundermiddel inden for rækkevidde af din vaskemaskine?

Grøn arbejdsplads

Indretning Naturen er smuk, så byd den endelig indenfor i hjemmet. Hvad siger du til en botanisk arbejdsplads?

De dobbelte gardiner vender tilbage

Indretning Du kender dem måske fra dit barndomshjem, de dobbelte, gulvlange gardiner. Nu vender de tilbage i nye og elegante versioner.