Bløde tæpper gi'r hygge

Et lille tæppe er lunt for tæerne og skaber en god ramme for møblerne.


Små tæpper kan have mange funktioner i boligen. Synes du, at indretningen “stritter ud til alle sider” uden at være en samlet enhed, kan et løst tæppe under nogle af møblerne måske gøre underværker. En løber foran en bogreol kan være lige det, der får stuen til at hænge sammen, og lægger du den på det mest trafikerede område af trægulvet, dæmper den lyden og beskytter gulvet. Et tæppe virker også som en smuk dekoration, der fremhæver gulvet og bryder den store flade – ligesom malerierne på en væg.

Kend dit tæppe

Forhandler: Tæppeland, tlf. 43 20 44 20Kelimtæpper: Flotte fladvævede og håndlavede tæpper i naturfibre. De tynde tæpper er vævet på kædetråde (det der ses som frynser) af bomuld eller hørfibre og har for det meste uld i slidlaget.


Forhandler: Tæppeland, tlf. 43 20 44 20Håndtuftede tæpper: Tommetykke, flotte luksustæpper, der hovedsageligt fremstilles i Indien og Kina. Tæpperne fremstilles ved, at et bomuldsklæde spændes på en ramme. I dette klæde “skydes” hver enkelt tråd i med en håndtufter.

Fladvævede tæpper:
Fladvævede tæpper er normalt maskinfremstillede. De findes i materialer som heluld, naturfibre (såsom jute og sisal) og i syntetiske garner.Tæpperne er meget slidstærke og kan klare en kraftig rengøring.

Forhandler: Tæppeland, tlf. 43 20 44 20Håndknyttede tæpper: Bløde og tykke tæpper, hvor hver enkelt tråd er lukket med en knyttet knude. Materialet er uld, der gør tæppet slidstærkt og holdbart. Af og til bruges silketråde som smuk kontrast.

Lån et sortiment
Tæpper fås i utroligt mange farver og mønstre. Det skal selvfølgelig passe til farverne i dit hus og afstemmes efter møbler og nips.

Men faktisk kan et tæppe i kraftige farver virke overraskende flot og få både stue og møbler til at træde i karakter på en helt ny måde. Det er altid en god idé at låne et udvalg af tæpper med hjem og se, hvordan de ser ud i din egen stue. Tag også et tæppe med hjem, som du umiddelbart synes, er for kraftigt i farven. Måske er det det, du ender med at købe!

Ægte tæpper

Forhandler: Jysk, tlf. 89 39 75 00Persiske tæpper er fremstillet efter årtusind gamle traditioner, hvor farvevalg, mønstre og størrelser er med til at identificere de enkelte typer.

Afghanske tæpper er tykke, dybrøde tæpper med ottekantede mønstre – elefantfødder. Pakistanske tæpper er kendetegnet ved en blød og lang luv, der pga. en specialvask opnår en skinnende og silkelignende overflade. Indiske tæpper minder om de persiske tæpper, men i pris (og kvalitet) ligger de ofte et pænt stykke under disse.

Mange materialer
Løse tæpper bliver fremstillet af naturfibre som uld, bomuld og plantefibre som kokos og sisal samt af syntetiske fibre som polypropylene, polyamid og akryl.

Både fremstillingsmetode og materialer har indflydelse på tæppets egenskaber, og hvor det egner sig til at ligge. Nogle tæpper er tykke og bløde, andre er hårde og slidstærke.Tænk også på, om tæppet skal kunne klare en pletrens eller en større rengøring.

Foto: Tæppeland, tlf. 43 20 44 20Rya- og shagtæpper: De findes både maskinfremstillede med garner så tykke som tommelfingre og håndknyttede med en fin tæt luv af uld og hør. Fremstilles også med syntetiske fibre eller blandinger af uld og syntet.


20. oktober 2006
Mere om Indretning

6 tips til at indrette dit hjem personligt

Det kan være svært at indrette sit hjem personligt samtidig med at følge tidens nyeste trends. Vi har derfor samlet 6 gode råd til, hvordan du kan gøre dit hjem mere personligt.

Sådan opnår du den allerbedste nattesøvn

Du bruger en stor del af dit liv i sengen, og en god nats søvn er guld for dig om dagen. Men hvordan sikrer du dig en god nats søvn? Vi har...

6 gode råd til at få en bedre akustik i hjemmet

Flere og flere boligejere har problemer med dårlig akustik i hjemmet. Men hvad skyldes dårlig akustik helt præcist, og hvordan løser vi...

6 smarte indretningstips til rum med skråvægge

Er du også træt af dine skråvægge, der tager unødvendigt meget plads i rummet? Her er 6 smarte indretningstips, der hjælper dig til at udnytte pladsen optimalt. 

Disse farver bør du male hjemmets forskellige rum i

De fleste danske hjem er kendetegnet ved en minimalistisk indretning med sparsomme farver. Men måske vi bør genoverveje dette. En mere...

Sådan undgår du let rod i din entré

Orden skaber ro og overblik. Det ved vi, men ofte glemmes entréen, som ellers er det første du ser, når du kommer hjem. Her får du nemme...

Sådan får du orden i dit bryggers

Det er et af de rum i huset der skal klare flest funktioner, hvilket kan være grunden til at det ofte ligner en rodebutik. Vi giver dig gode råd til, hvordan du bedste muligt udnytter dit bryggers og undgår rod.

Planteguide: Få liv i hjemmet med disse 10 planter

Grønne planter er ikke bare smukke at se på, de er også super moderne. Se her, hvordan disse 10 forskellige planter skal passes så de får...

Se de idelle og foruddefinerede mål på afstanden mellem genstandene...

Der findes mål på, hvordan emhætten skal placeres, hvor langt du skal sidde fra dit fjernsyn, og hvordan du skal sidde ved din computer,...

Pas på at julelysene ikke ødelægger dit tag

Gå bare all-in på julelysene på taget, så længe du følger disse 6 enkle råd til sikker omgang med elektrisk lys og andre juledekorationer på dit hus.

Hæng billeder perfekt op med en gaffel

Med dette supernemme gaffeltrick vil du aldrig mere have problemer med at hænge billeder op.

Sådan rengør og behandler du dine palisandermøbler

Palisander var et hit i 60’erne og er på vej tilbage. Få her de bedste tips til, hvordan du rengør dine smukke, mørke møbler.

Fjern tapet med skyllemiddel - sådan gør du

Hvorfor gå i byggemarkedet og købe dyrebar tapetopløser, når du har et ligeså effektivt vidundermiddel inden for rækkevidde af din vaskemaskine?

Grøn arbejdsplads

Naturen er smuk, så byd den endelig indenfor i hjemmet. Hvad siger du til en botanisk arbejdsplads?

De dobbelte gardiner vender tilbage

Du kender dem måske fra dit barndomshjem, de dobbelte, gulvlange gardiner. Nu vender de tilbage i nye og elegante versioner.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.