Få her 4 råd til at organisere bedst muligt
Få her 4 råd til at organisere bedst muligt Foto: Orthex m.fl.

4 "regler", der skaber orden i hjemmet

Der er ikke noget bedre end at rydde op – i alle tilfælde bagefter! Her får du råd om, hvordan du nemt får orden i kaos derhjemme – rum for rum.

Følg disse råd og få orden derhjemme

Gem, giv væk, sælg og smid ud. Husk disse nøgleord, hvis du følger vores opfordring og får ryddet op derhjemme. Selvfølgelig bestemmes indsatsens alvor af, hvor stort dit kaos er. Men her får du opskriften punktvis. Så kan du selv vælge, hvor i processen du vil "falde ind".

1. Du skal arbejde dig igennem et rum af gangen, når du går i gang. Det er til at overskue. Vælg det første rum og sæt fire kasser eller poser på gulvet. De fire kasser har nu navnene: Gem, Gives væk, Sælges og Smides ud.

2. Nu gennemgår du tingene i rummet. Er de stadig "i brug", lader du dem være. Skal de gemmes, lægges de i kassen til Gem, skal de sælges, lægges de i salgs-kassen – og så fremdeles. Husk! har du ikke brugt tingen i et år, er den ikke af stor vigtighed for dig. Du bør overveje, om den virkelig SKAL gemmes.

3. Når tingene er gennemgået, kan du flytte resten på plads. Er du ekstra god, får du gjort rent i skabe og under senge ved samme lejlighed. Den gode samvittighed vil INGEN ende tage.

4. Når rummet er gennemgået, ryddet og rengjort, kan de fire kasser flyttes med ind i næste rum. Her gentages processen.

Loft eller kælder

Når du ved, hvad du vil beholde, er struktureret opbevaring et must. Det kan godt betale sig at investere i opbevaringskasser af fx gennemsigtig plast. Her sikres tingene bedst muligt, og det er nemt at se, hvad der er i de forskellige kasser.

Alligevel er det en rigtig god idé at sætte tydelige mærkater på de enkelte kasser, eller lægge et stykke papir med beskrivelse af indholdet øverst i kassen.

Soveværelset

Her havner ofte en del af de ting, du ellers ikke lige ved, hvor du skal anbringe. Også her er der idé i at anskaffe sig plastkasser eller flotte kasser, du kan holde ud at se på. Kan kasserne stables, er det ekstra smart – og de kan stå fremme.

Et opbevaringssted, der ofte glemmes, er under sengen. Her kan du opbevare fx vintertøj og sko – så længe det sker i lukkede bokse, så her ikke samles for meget støv.

I gangen

Gangen er et af de rum i hjemmet, der er sværest at organisere. Der bliver nemt rodet, men det er nemt at skabe orden med ganske enkle midler. I handlen findes spændende møbler, der kombinerer skab og opbevaring uden at være "lukket og klodset".

En idé er at hvert familiemedlem får en kasse.

Her gemmes vanter, huer, hjemmesko, reflekser og cykelhjelm. Har du brug for mere opbevaring, så kig op... Er der højt til loftet, kan du nemt lave ekstra hylder til opbevaring af større kasser.

Børneværelset

Hjælp ungerne, så de lærer gode oprydningsvaner. Køb sjove kasser – måske med hjul og i flere farver. En type kasse til klodserne, en til bilerne, en til bamserne. Så er det nemt at rydde op, og sjovere at lege med tingene, når alle delene ligger samme sted.

Clear Shoe Box

Den gennemsigtige Clear Shoe Box er fantastisk til organisering af dine flotte sko. Boksen åbnes som skuffer og er stabelbar. En praktisk løsning og fås i flere størrelser.
Pris 100 kr. pr. stk.

Flip Bookshelf - Boghylde

Vend hyldekassen Flip Bookshelf fra Munk Collective som du vil. Fås i flere farver. Pris ca. 600 kr.

HAY Box Box

Box Box æskerne fra HAY er ideelle til opbevaring af alle dine nips og småting på kontoret eller i reolen. Box Box kommer i flere flotte farvekombinationer med 5 æsker i hver. Pris ca. 350 kr.

Showcase #4 - Reol

Showcase fra Anne Linde er et smukt reolmodul, der med systematisk elegance organiserer hjemmets eller kontorets bøger og ting, krydret med visuelle åndehuller.
Pris ca. 3.500 kr.

Boxes

Dette cool boks sæt fra Ferm Living, er perfekt til at samle kontorgrej og papirer i og er udført i fiberkarton og med strop udført i kernelæder. Pris 1.300 kr.

String System - Skab

String skabet som er del af String systemet er i sit minimalistiske og tidløse design perfekt tilopbevaring. String er let i strukturen, let at omforme og udbygge. Pris 2.300 kr.

Smart opbevaring

Orthex' serie SmartStore er opbevaringskasser i høj kvalitet, fremstillet i Sverige og med 10 års garanti. Vælg mellem flere forskellige størrelser, former og farver på opbevaringsløsningerne - kasser, som opfylder sin funktion til fulde, og som er pæne nok til at stå synligt i alle hjemmets rum.

 

15. februar 2016
Mere om Indretning

Se den smukke løsning på dårlig akustik

Der er flere måder at forbedre akustikken i et rum, og mange af dem er faktisk utroligt smukke. Læs med her og se et udvalg af løsninger.

Nu kommer fortællingen om dansk lampedesign

I Danmark er belysning og hygge tæt forbundet, og netop derfor er dansk lampedesign en succeshistorie for sig. Nu kan du for første gang...

Her er årets farve 2020

Der skal farve på boligen i det nye årti. Det er i hvert fald, hvad branchen spår. Se årets farve 2020 her.

5 simple greb til at få naturen ind i hjemmet

Hvis du savner at føle dig i et med naturen til daglig, kan det være god idé at tænke naturen med, når du indretter dit hjem. Selv om du bor i byen, er naturen nemlig lige udenfor. Se 5 gode råd til at bringe naturen indenfor her. 

Sådan rydder du op med succes

Den japanske oprydningsguru Marie Kondo er blevet kult – men helt ærligt behøver du hende ikke. Trænger du til at få lidt mere plads og...

Det skal du være opmærksom på før du køber møbler på nettet

Du kan slippe for meget besvær ved at handle møbler på nettet, men der er også ting, du er nødt til at være ekstra opmærksom på før du...

Nu kan du købe kunst der dæmper støjen i dit hjem

Kunst kan sagtens være smukt og funktionelt på samme tid. Med disse lydabsorberende billeder kan du give dit hjem en god og sund akustik uden at gå på kompromis med indretningen. 

Denne artikel er sponsoreret

Sådan får du mere dagslys i dit hjem

Naturligt lys er ikke kun godt for din sundhed og dit energiniveau. Det får også dit hjem til at virke større og luftigere. Få 7 tips til,...

6 tips til at indrette dit hjem personligt

Det kan være svært at indrette sit hjem personligt samtidig med at følge tidens nyeste trends. Vi har derfor samlet 6 gode råd til, hvordan...

Få en behagelig gulvvarme

Gulvvarme giver en behagelig varme, der føles lunere, og især i højisolerede huse er det den bedste løsning. Du kan vælge mellem flere løsninger, der hver har sine fordele og ulemper. Og glem ikke at at tjekke gulvbelægningen.

Sådan opnår du den allerbedste nattesøvn

Du bruger en stor del af dit liv i sengen, og en god nats søvn er guld for dig om dagen. Men hvordan sikrer du dig en god nats søvn? Vi har...

Gulvvask - guide til vask af forskellige gulvtyper

Gulve i boligen er mere hygiejniske og lettere at holde end gulvtæpper, men gulve skal vaskes. Få en guide til gulvvask - uanset om dit...

Nyt gulv i køkkenet

Køkkenet er et rum med meget aktivitet. Gulvet skal både være slidstærkt, nemt at vedligeholde og lydabsorberende. Og frem for alt må det gerne være smukt at se på.

Få et blankt epoxy gulv, der er nemt at gøre rent

Polyurethan og epoxy gulve vinder frem, når gulvet derhjemme skal være fugefrit, i pangfarver, glansfuldt og ikke til at komme udenom....

Et svømmende trægulv er et gulv, du selv kan lægge

Trægulve findes i flere typer – de bærende og de ikke-bærende. Blandt de ikke-bærende findes det svømmende trægulv. Det er et gulv, en...