De tre trædyr kan skilles ad og samles på kryds og tværs
De tre trædyr kan skilles ad og samles på kryds og tværs Foto: PR-Foto

2 danske familiefædre designer bæredygtig legetøjs-konkurrent til Kay Bojesen

Tre smukke træ-dyr, der kan skilles ad og samles på kryds og tværs har set dagens lys under navnet Fablewood.

Det er en svær balance at ramme, at lave legetøj, der på den ene side er underholdende for børn - men som på den anden side  appellerer til forældrenes æstetiske sans.

Det nye danske designbrand Fablewood, har ramt plet med deres første produkter. Tre magnetiske trædyr, krokodille, gorilla og papegøje,  der kan skilles ad og samles igen - og som i pauserne mellem legen, fint kan få en prominent plads i vindueskarmen på børneværelset - eller i stuen.

Hver af de tre stilrene figurer består af seks dele i valnød og asketræ, der med skjulte magneter hæfter sig sammen, sådan at de let kan skilles ad og samles i tusinder af mulige af umulige kombinationer.

Hver af figurerne består af et hoved, en krop og fire ben, der kan kombineres på kryds og tværs. Klodserne "klikker" let på plads, sådan at selv mindre børn uproblematisk kan samle dyrene - samtidig er magneterne placeret sådan, at man aldrig oplever, at de frastødes af hinanden - kun at de klikker på, hvad der gør at samlingen går som en leg.

Giver tilbage til naturen

Figurerne er designet af de danske familiefædre Rasmus Fiil Svarrer og Kristian Sidelmann, men skæres ud på en lille vietnamesisk fabrik, der er blevet bygget som en del af et Danida-projekt.

Og det er ikke kun via fabrikken, at stifterne gør gode gerninger. For hvert eneste dyr de sælger, planter de også i samarbejde med Eden Reforestation Projects fem træer, for at gøre produktionen bæredygtig. Således har lokal arbejdskraf pt. plantet mere end 14.000 træer i udsatte områder efter salg af fabeldyrene.

Derudover er det tanken, at det stærke træ, såvel som de indsatte magneter er produceret så slidstærkt, at dyrene kan bruges gennem flere generationer.

De flotte dyr kan købes i udvalgte butikker og koster 599kr stykket.

26. juni 2019
Mere om Indretning

Nu kommer fortællingen om dansk lampedesign

I Danmark er belysning og hygge tæt forbundet, og netop derfor er dansk lampedesign en succeshistorie for sig. Nu kan du for første gang lNy bog samler for første gang fortællingen om de ikoniske lamper og deres designere.  

Her er årets farve 2020

Der skal farve på boligen i det nye årti. Det er i hvert fald, hvad branchen spår. Se årets farve 2020 her.

5 simple greb til at få naturen ind i hjemmet

Hvis du savner at føle dig i et med naturen til daglig, kan det være god idé at tænke naturen med, når du indretter dit hjem. Selv om du...

Sådan rydder du op med succes

Den japanske oprydningsguru Marie Kondo er blevet kult – men helt ærligt behøver du hende ikke. Trænger du til at få lidt mere plads og luft på matriklen, gælder det bare om at gribe den næste regnfulde sommerdag og gå systematisk til værks – se her hvordan. 

Det skal du være opmærksom på før du køber møbler på nettet

Du kan slippe for meget besvær ved at handle møbler på nettet, men der er også ting, du er nødt til at være ekstra opmærksom på før du...

Nu kan du købe kunst der dæmper støjen i dit hjem

Kunst kan sagtens være smukt og funktionelt på samme tid. Med disse lydabsorberende billeder kan du give dit hjem en god og sund akustik...

6 tips til at indrette dit hjem personligt

Det kan være svært at indrette sit hjem personligt samtidig med at følge tidens nyeste trends. Vi har derfor samlet 6 gode råd til, hvordan du kan gøre dit hjem mere personligt.

Få en behagelig gulvvarme

Gulvvarme giver en behagelig varme, der føles lunere, og især i højisolerede huse er det den bedste løsning. Du kan vælge mellem flere...

Sådan opnår du den allerbedste nattesøvn

Du bruger en stor del af dit liv i sengen, og en god nats søvn er guld for dig om dagen. Men hvordan sikrer du dig en god nats søvn? Vi har...

Gulvvask - guide til vask af forskellige gulvtyper

Gulve i boligen er mere hygiejniske og lettere at holde end gulvtæpper, men gulve skal vaskes. Få en guide til gulvvask - uanset om dit gulv er af træ, laminat, klinker, linoleum, eller om gæsternes sko har sat sorte streger.

Nyt gulv i køkkenet

Køkkenet er et rum med meget aktivitet. Gulvet skal både være slidstærkt, nemt at vedligeholde og lydabsorberende. Og frem for alt må det...

Få et blankt epoxy gulv, der er nemt at gøre rent

Polyurethan og epoxy gulve vinder frem, når gulvet derhjemme skal være fugefrit, i pangfarver, glansfuldt og ikke til at komme udenom....

Et svømmende trægulv er et gulv, du selv kan lægge

Trægulve findes i flere typer – de bærende og de ikke-bærende. Blandt de ikke-bærende findes det svømmende trægulv. Det er et gulv, en erfaren gør det selv-person selv kan lægge. Du skal bare vide lidt om undergulv, luftfugtighed og gulvvarme.

Lakering af dit gulv - sådan gør du

Er lakken på bræd­­de- eller parketgulvet slidt, skal gulvet lakeres påny. Her finder du en guide til den lak og fremgangsmåde, der passer...

Sådan får du et levende gulv

Et trægulv afspejler naturens forskellighed. Det forandrer sig i samspil med lys og fugt i dit hjem. Hver løsning er unik.