Denne artikel er sponsoreret

Sæt en effektiv stopper for skimmelsvamp

Langt de fleste husejere frygter skimmelsvamp, der kan udgøre en alvorlig belastning for både helbred og pengepung. Løsningen er imidlertid både enkel, effektiv og miljøvenlig.

 
 

Skimmelsvamp er potentielt en af hjemmets værste og mest uønskede beboere. Har den først fundet vej inden for vore fire vægge, slår den hurtigt rod, og det er ofte forbundet med både besvær og store omkostninger at fjerne den igen.

En undersøgelse foretaget af Statens Byggeforskningsinstitut viste for et par år siden, at hver 8. undersøgte bolig var ramt af skimmel, og det er endda et mørketal, da mange mennesker ikke ved, at deres bolig er inficeret.

Heldigvis er kun ganske få procent af danskerne decideret allergiske over for skimmel, men tilstedeværelsen af den udgør stadig en helbredsrisiko, som eksempelvis kan udmønte sig i hovedpine og luftvejsproblemer. 

Fugten er fjenden

Skimmelsvamp findes overalt i naturen, og da den elsker varme, fugtige miljøer med ringe udluftning, har den tit rigtig gode forudsætninger for at flytte ind i vore boliger og brede sig derfra.

Kan man holde luftfugtigheden under 75%, vil man aldrig opleve skimmelangreb, men da det stort set er umuligt at overholde i hele boligen, vil mange eksempelvis kunne nikke genkendende til billedet af anløbne badeforhæng eller plettede fuger mellem glas og træ i vinduespartier.

Problemer af en så begrænset karakter kan klares med en vask eller afrensning med et desinficerende middel, men allerede her er der grund til at være på vagt, da større skimmelangreb tit findes på steder, man ikke umiddelbart er i stand til at se som eksempelvis bag vægge eller under gulvtæpper.

Godt garderet fra kælder til kvist

Har du konstateret en skimmelforekomst på over en m2, er det altid en god ide at tilkalde eksperthjælp, og du skal påregne, at problemet ikke forsvinder, før selve årsagen til fugtens opståen er fjernet fuldkommen.

Protox forhandler imidlertid en serie af produkter, der ikke bare fjerner skimmelsvampen her og nu, men også beskytter boligen på den lange bane.

Skimmelen fjernes således med den miljøvenlige Protox Hysan, der ikke efterlader restkemi, og i tilfælde, hvor der er fare for ny fugt, kan yderligere skimmelvækst forebygges med Protox Skimmel. 

Se film om hvordan du fjerner skimmelsvamp med Protox Hysan her. 

Protox Akvagrund er et godkendt træbeskyttelsesmiddel der kan anvendes uden for dampspærren i eksempelvis loftsrum, skunk og carporte til at forebygge skimmel- og øvrige svampeangreb samt til at forsegle eksisterende skimmel. 

Uden for dampspærren kan du også bruge Protox Svamp, der er godkendt og særdeles velegnet til at forebygge og bekæmpe de trænedbrydende svampe, blandt andet den ægte hussvamp, og til at forebygge nye angreb af skimmelsvamp.

Få det fulde overblik over produkter fra Protox her.

Læs mere om virksomheden her.

3. januar 2019
 
 
Mere om Indeklima

10 tips til at stoppe træk og kuldenedfald i din bolig

Træk og kuldenedfald er både dårligt for dit indeklima og din pengepung. Vi har samlet 10 lette tips og tricks, der hjælper dig til at...

Disse planter kan redde indeklimaet i dit hjem

Glemmer du at lufte ud hver dag, kan det have konsekvenser for dit helbred. Heldigvis findes der planter, der både pynter i hjemmet og...

Sådan overlever du de varme nætter

Vender og drejer du dig også i sengen om aften i kampen om at klare de varme sommernætter? Så har vi fundet 20 tricks til hvordan du bedst kommer igennem nætterne, hvis du ikke har en aircondition. 

Kan denne ananasplante stoppe snorken?

Ananasplanten har inden for det sidste år skabt stor interesse i Danmark, da planten siges at kunne stoppe snorken. Vi har undersøgt, om...

Så meget CO2 må der være i luften i dit hjem

Der er en grænseværdi for, hvor meget CO2 der må være i din bolig. Lever dit hjem op til de kriterier? Se her, hvordan du måler kuldioxiden...

Sådan forbedrer du effektivt akustikken i dit hjem

Tidens bygge- og indretningsstil giver flere problemer med dårlig akustik. Kan du ikke holde ud at være i køkkenet med børnene eller have mange gæster, der snakker samtidig, får du her ekspertens 3 råd til effektivt at forbedre akustikken i hjemmet.   

Den fugtige kælder kan let blive tør igen

De fleste fugtige kældre kan blive tørre nok til mange forskellige formål, fortæller fagmand og slår fast, at et omfangsdræn altid er nøglen...

Derfor bør du IKKE rede din seng om morgenen

Er du en af de mennesker, der reder sin seng hver morgen? Så bør du læse med her. Undersøgelser viser nemlig, at det hverken er godt for...

Derfor skal du sætte en skål med ukogte ris i dit klædeskab

Det lyder måske mærkeligt, men der er rigtig god grund til at reservere en plads til en skål med ukogte ris i dit klædeskab. Find ud af hvorfor i artiklen nedenfor.

8 gode råd til udluftning i vintermånederne

I de kolde vintermåneder er det måske fristende at holde hjemmets døre og vinduer lukkede, men det er faktisk det værste, du kan gøre for...

10 ting i dit hus, der gør dig træt

Her er synderne, som er skylden til, at du ikke kan komme op om morgenen.

Julehygge forurener dit hjem

I december skrues der gerne helt op for alt, hvad der har med stearinlys, brændeovne og lækker mad at gøre. Men julehyggen har desværre en skadelig effekt på dit indeklima. 

7 gode råd til at holde soveværelset køligt

Lad ikke sommervarmen ødelægge din nattesøvn. Vi har samlet 7 gode råd til, hvordan får en mere behagelig temperatur i soveværelse trods...

Sådan får du frisk luft med et lukket vindue

For at undgå fugt og skimmelsvamp i huset, er det nødvendigt at få frisk luft ind. Se her, hvordan du kan få luft ind i huset, selvom vindue...