En professionel håndværker er en god løsning, når der skal isoleres.
En professionel håndværker er en god løsning, når der skal isoleres. Foto: Isologi

Isolering af huset udefra

Skal du isolere dit hus, er der gode grunde til at gøre det udefra. Når arbejdet foregår på ydersiden af huset, griber det ikke ind i væggene i huset. Dernæst kan indvendig isolering snildt “stjæle” op mod fire kvadratmeter af beboelsesarealet.


To fluer med et smæk – facaden bliver også renoveret

Der er mange fordele ved at lægge isoleringen uden på huset. Hvis muren er revnet eller slidt, får du samtidig en fuld facaderenovering. Og hvis der er problemer med fugt eller revner i soklen, er der mulighed for at grave ned, dræne omkring huset og føre isoleringen ned langs med soklen. Her skal en fagmand dog tjekke og eventuelt reparere soklen, før den “dækkes til”.

Foto: Rockwool
 

Isolering udefra kan ændre husets udseende betragteligt.

Væk med kuldebroer
Isoleringsmæssigt har den udvendige isolering også fordele. En indvendig efterisolering vil ofte efterlade kuldebroer ved indvendige vægge og ved gulvene, hvor isoleringen bliver brudt. Den udvendige isolering vil være helt tæt og lukke for træk og kuldebroer.

Beskytter også mod vejret
Endelig er der den store fordel for huset, at alle bærende kon­struktioner: murværk, sokkel, bærende bjælker osv. bliver lukket inde bag isoleringen – og er dermed beskyttet mod påvirkningerne fra regn, vind og temperatursvingninger.


Hvilke ydervægge kan isoleres?

Alle former for ydervægge kan efterisoleres udefra. Det er blot vigtigt, at arbejdet udføres korrekt – og at materialerne passer til ydervæggen. Som ekstra bonus kan du få præcis den facade, du gerne vil. Den nye isolerede facade kan afsluttes som pudset, filtset, malet, med træ/bjælker eller med alle former for plader. Der er også mulighed for at pudse facaden på selve huset og sætte et andet materiale på gavlen.

Jo tykkere isolering – jo mere energi er sparet
Tykkelsen af isoleringen kan være fra 25 mm og helt op til 500 mm – jo tykkere isolering, jo mere energi sparer du! Du skal blot overveje følgende: En tommelfingerregel siger, at du kan lægge fra 100 til 150 mm uden på dit hus, uden at flytte vinduerne med ud. Men det afhænger naturligvis af, hvor store vinduerne er, og hvordan lyset falder. Du skal også tjekke, at udhænget ved tagskæg og gavle er “stort nok” til at “bære”, at muren bliver tykkere. Samtidig bliver løsningen kun god, hvis underlaget er bæredygtigt og uden store revner.
 


Undgå fugt inde
Hvis du efterisolerer huset indefra, er der risiko for fugtproblemer, fordi den varme luft indefra kan trænge igennem den nye væg og sætte sig som kondens på indersiden af den kolde ydermur.

Det problem undgår du helt ved at efterisolere væggen udefra.


  Foto: Isologi

Batsene er skåret ud og sat på væggen.

Brug en fukssvans
De bats, der benyttes til efterisoleringen, er meget hårde og stive. De saves ud med en fukssvans – og kan saves i smig fx rundt om vinduerne.


Tjek reglerne
Efterisoleringen gør husets udvendige areal større. Det øgede areal – op til 250 mm isolering – tæller ikke med i bygge­procenten på grunden, men skal indberettes til BBR-registret.

24. august 2009
Mere om Indeklima

10 tips til at stoppe træk og kuldenedfald i din bolig

Træk og kuldenedfald er både dårligt for dit indeklima og din pengepung. Vi har samlet 10 lette tips og tricks, der hjælper dig til at stoppe træk og kuldenedfald i din bolig.

Disse planter kan redde indeklimaet i dit hjem

Glemmer du at lufte ud hver dag, kan det have konsekvenser for dit helbred. Heldigvis findes der planter, der både pynter i hjemmet og...

Sådan overlever du de varme nætter

Vender og drejer du dig også i sengen om aften i kampen om at klare de varme sommernætter? Så har vi fundet 20 tricks til hvordan du bedst...

Kan denne ananasplante stoppe snorken?

Ananasplanten har inden for det sidste år skabt stor interesse i Danmark, da planten siges at kunne stoppe snorken. Vi har undersøgt, om der noget om snakken.

Så meget CO2 må der være i luften i dit hjem

Der er en grænseværdi for, hvor meget CO2 der må være i din bolig. Lever dit hjem op til de kriterier? Se her, hvordan du måler kuldioxiden...

Sådan sikrer du dig mod fugt i kælderen

Fugt giver dårlig lugt, klam kælder, skidt indeklima og ødelægger ellers brugbare kvadratmetre. Se her, hvordan du kan tjekke din kælder...

Den fugtige kælder kan let blive tør igen

De fleste fugtige kældre kan blive tørre nok til mange forskellige formål, fortæller fagmand og slår fast, at et omfangsdræn altid er nøglen til succes.

Derfor bør du IKKE rede din seng om morgenen

Er du en af de mennesker, der reder sin seng hver morgen? Så bør du læse med her. Undersøgelser viser nemlig, at det hverken er godt for...

Derfor skal du sætte en skål med ukogte ris i dit klædeskab

Det lyder måske mærkeligt, men der er rigtig god grund til at reservere en plads til en skål med ukogte ris i dit klædeskab. Find ud af...

8 gode råd til udluftning i vintermånederne

I de kolde vintermåneder er det måske fristende at holde hjemmets døre og vinduer lukkede, men det er faktisk det værste, du kan gøre for dig og dit indeklima. Læs disse 8 tips til, hvordan du forbedrer indeklimaet i vintermånederne og forhindrer fugtskader i dit hjem.

10 ting i dit hus, der gør dig træt

Her er synderne, som er skylden til, at du ikke kan komme op om morgenen.

Julehygge forurener dit hjem

I december skrues der gerne helt op for alt, hvad der har med stearinlys, brændeovne og lækker mad at gøre. Men julehyggen har desværre en...

5 måder at få dit hjem til at dufte fantastisk

Der er forskellige dufte, der egner sig til forskellige lejligheder. Men én ting er fælles for dem alle – det er altid helt fantastisk at befinde sig i et hjem beriget med en fantastisk aroma. 

7 gode råd til at holde soveværelset køligt

Lad ikke sommervarmen ødelægge din nattesøvn. Vi har samlet 7 gode råd til, hvordan får en mere behagelig temperatur i soveværelse trods...

Sådan får du frisk luft med et lukket vindue

For at undgå fugt og skimmelsvamp i huset, er det nødvendigt at få frisk luft ind. Se her, hvordan du kan få luft ind i huset, selvom vindue...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.