Har du nogle overflader i laminat, som du godt kunne tænke dig at male over i en anden farve?
Har du nogle overflader i laminat, som du godt kunne tænke dig at male over i en anden farve? Foto: iStock

Maling af laminat - kan det lade sig gøre?

En læser har et ældre køkken med låger af plastlimanat og vil gerne give den en ny farve? Vores ekspert svarer på, om det kan lade sig gøre. 

Læser med køkken i plastlaminat

En læser har skrevet ind med dette spørgsmål: 
  
  • "Vores ældre køkken har låger og fronter af plastlaminat. Vi vil gerne give dem en ny farve, men kan det lade sig gøre? "
Laminat er ikke ligefrem noget ideelt underlag for maling, men det kan godt lade sig gøre.

Male på laminat - sådan gør du

Efter grundrensning slibes overfladerne grundigt med slibepapir, korn 120/150. Brug evt. en ekscentersliber. Sørg for at fjerne alt slibestøv og brug derefter en terpentinbaseret grundmaling til at grunde med. Den har den bedste vedhæftning.

Brug en lille glat malerulle

Slut af med to lag enten terpentin- eller vandbaseret blank eller halvblank maling, der er egnet til træ. Hvis du bruger en lille glat malerulle, får du det pæneste resultat.
29. september 2017
Mere om Maling - inde

Gulvmaling: Er det muligt at male gulve af vinyl og linoleum?

Og hvordan når du frem til det bedste resultat? Få vores tips her.

Giv dine møbler nyt liv

Brug malerester til at male din møbler - giv stolen nyt betræk eller sæt tapet i skabet. Her få du alle de gode tips til istandsættelse af...

Male loft - tips fra professionelle til maling af loft

Når du skal male loft, er det vigtigt, at du har styr på teknikken og har udstyret I orden. Her er gode tips og tricks fra en malermester.

5 ting du aldrig skal gøre når du maler dit hjem

Læs med her og få 5 råd til, hvad du IKKE skal gøre, når du maler dit hjem.

Fjern gammel maling

Rigtig vedligehold af dit træværk på kommoden, vinduet, lågen, dørkarmen, hegnet eller lignende forlænger levetiden, og når du griber opgave...

Loftet blev sprøjtemalet på en weekend

Nymalede lofter giver boligen et pift, men det er besværligt med stiger og uhensigtsmæssige arbejdsstillinger. Derfor lød muligheden for at...

Sådan bruger du malertape mest hensigtsmæssigt

Malertape er uundværligt, hvis du vil male lige kanter. Det kræver dog, at du følger nogle enkle regler. Læs om reglerne her, og se også hvordan du pynter væggen fint med en skabelon. 

Brug farver til at skabe stemning i dit hjem

Det er utroligt, hvad farver kan gøre af forskel for et rum, hele boligen - eller dig selv. Farverne bestemmer stemningen, men lys og mørke...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.