Vælg det rigtige toilet

Hvidevarer

Det gammeldags træk og slip er erstattet af af et hav af smarte nye toiletter. Læs her, hvad du bør overveje.

Foto: Colourbox


Farvel til 'træk og slip'

Et toilet består altid af en kumme og en cisterne med vand samt en faldstamme og en vandlås.

I gamle dage var det enkelt. Der fandtes kun én model – 'træk og slip', altså den, hvor toilettet stod på gulvet, og cisternen hang højt oppe på væggen.

Stort udvalg af toiletter

I dag bugner markedet af toiletter med en bred vifte af muligheder, når det gælder udformning og udstyr. Netop derfor er det også vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser, inden du investerer i et nyt toilet.

Væghængt eller gulvtoilet

Først af alt skal du beslutte dig for, om det skal være en vægmodel eller én, der står på gulvet. Førstnævnte, der er den mest populære, letter rengøringen – både når det gælder selve toilettet, da cisternen er indbygget, og når badeværelsegulvet skal have en omgang med skrubben.

Gulvtoiletter er billigere

Gulvtoiletter er generelt billigere end vægmodellerne. Og så er de som regel lettere at reparere.

Ekstra plads til væghængt toilet

Ved et væghængt toilet skal du tage højde for, at cisternen og installationen skal gemmes af vejen inde bag en væg. Det kræver et hulrum på cirka 20 cm. Som regel er der ikke plads i den eksisterende væg, og det er derfor nødvendigt at bygge en kasse eller ekstra væg ud fra væggen i badeværelset.

Byg en halvvæg

Synsmæssigt er det ofte en bedre løsning at bygge en halvvæg, der løber hele vejen langs den eksisterende væg, og bag hvilken det så ligeledes er muligt at skjule andre installationer fra fx bidet og håndvask.

Ikke til små badeværelser

Den ekstra konstruktion fylder selvfølgelig en del, så hvis dit badeværelse i forvejen ikke er så stort – og der ikke er plads til cisternen i væggen – kan et gulvtoilet være et bedre valg.
Svedbergs, tlf. 43 99 66 99
Toilettet til den, der vil have en klassisk gulvmodel. Det har stort og lille skyl.

Spar på vandregningen

Når du har lagt dig fast på, hvilken type toilet, der passer bedst til dit badeværelse, gælder det de mange muligheder for skylleknapper og skyl, der findes på markedet.

Forskellige skylleknapper

Toiletter kan have skylleknapper af enten plastik, metal eller glas. Men også små fotoceller, hvor man fører hånden hen over uden at røre, er nu blevet populære i privathjemmene.

To skyllefunktioner

I dag er det helt almindeligt, at toiletterne har to skyllefunk­tioner, hvor der bruges henholdsvis et lille og et stort skyl, hvilket er med til at spare på vandet.
Hvis du for alvor vil have en stor besparelse, kan du investere i et af de særligt vandbesparende toiletter, der er godkendt til at skylle med kun 2 eller 4 ­liter.

Nye toiletter sparer på vandet

Udskifter du et toilet fra 1995 med et af de nye vandbesparende, vil du – foruden at gøre miljøet en tjeneste – også skære ned på den årlige vandregning med typisk et par tusinde kroner.

Spørg en vvs-installatør

Men før du køber et miljøvenligt, vandbesparende toilet, bør du undersøge, om rør og kloak­net egner sig til den type skyl. Spørg en vvs-installatør.
  
Læs også: Hvad gør du når toilettet er stoppet?

Det må du selv

Du må gerne selv montere toilettet, men kun hvis der er en ballofix eller lukkehane, så du kan lukke af for vandet under arbejdet. Hvis ikke det er tilfældet, skal en vvs-installatør udføre monteringen.
Foto: Pressalit, tlf. 87 88 87 88
Toiletbrættet lukker i uden en lyd, når det er forsynet med Soft Close.

Ekstra smarte toiletsæder

Når toilettet er valgt, kommer turen til sædet og brættet. Hvis du vil undgå, at brættet klapper hårdt ned over sædet, skal du vælge et toiletsæde med Soft Close, hvor brættet automatisk lukkes langsomt. Og hvis du vil lette rengøringen, er det sagen med et sæde med Quick Release, hvor sædet med et snuptag tages af.

16. januar 2009
Mere om Hvidevarer

5 geniale tips til din opvaskemaskine

Hvidevarer Få styr på hvordan du undgår kalk- og rustpletter på din opvask, samt hvordan du rengør opvaskemaskinen bedst muligt.  

Bør jeg vælge fint eller groft salt til min opvaskemaskine?

Hvidevarer Er du i tvivl om, hvorvidt du bør fylde din opvaskemaskine med fint eller groft salt? Læs med her og få svaret på, hvilken type salt din...

Sådan afkalker du opvaskemaskinen

Hvidevarer Opvaskemaskiner skal afkalkes ligesom vaskemaskiner. Hyppigheden afhænger af, hvor i landet du bor. Her er 3 nemme metoder til at afkalke...

Tips til effektiv brug af emhætte

Hvidevarer Emhætter med ny effektiv teknologi suger madosen væk, inden den stiger op over komfuret.

Håndvasken skal passe til familiens dagligdag

Hvidevarer Få den håndvask, der passer perfekt til dit badeværelse og dine behov.

Induktion: find de rigtige gryder og pander til dit induktionskomfu...

Hvidevarer Køber du et induktionskomfur, skal gryder og pander ofte skiftes ud. Vi giver dig de helt grundlæggende tips til, hvordan du matcher køkkeng...

6 ultimative tips til opvaskemaskinen

Hvidevarer Opvaskemaskinen kræver kærlig omsorg. Flyverust, glaspest og dårlig lugt kan pludselig snige sig ind, hvis du ikke vedligeholder din opvaskemaskine korrekt. Vidste du for eksempel, at hvidløgspresseren kan rasere en hel opvask? Den er nemlig lavet af jern, og det giver flyverust. Her er tjeklisten til opvaskemaskinen.

Køb de rigtige hvidevarer i den rigtige størrelse

Hvidevarer Bedste råd, når du skal købe nye hårde hvidevarer, er, at du kender dine behov, inden du handler. Hvor stort skal køleskabet være, hvor...

Brug varmt vand i din vaske- og opvaskemaskine

Hvidevarer De helt nye vaske- og opvaskemaskiner er bygget til at udnytte vandet fra den varme hane, og med mindre dit brugsvand varmes op med elvandva...

Køb hårde hvidevarer, der passer til familiens hverdag

Hvidevarer Mange vaskemaskiner, køleskabe, tørretumblere og opvaskemaskiner er super energibesparende og kan indstilles præcis til familiens behov - det sparer penge til vand og strøm. Kig efter maskinernes energimærkning og følg nogle spareråd, når du tørretumbler.

Køkkenkværnen reducerer dit madaffald

Hvidevarer Tænker du på at anskaffe dig en køkkenkværn til dit madaffald, så læs her, hvilke fordele og ulemper den har. Miljøstyrelsen mener bl.a. at...

Rent tøj med koldt vand

Hvidevarer Der er flere fordele ved at vaske i koldt eller næsten koldt vand. Du sparer både penge og skåner miljøet.

Komfuret og ovnen er blevet nemmere at holde rene

Hvidevarer Vi glemmer tit, at ovnen skal rengøres, efter vi har taget stegen ud. Og så venter en ubehagelig overraskelse, næste gang den skal i brug. Jævnlig rengøring af komfuret og ovnen gør dagligdagen nemmere. Se her hvordan.

Komfuret skal passe til dine behov i dagligdagen

Hvidevarer Skal du til at købe nyt komfur, er det en god idé at overveje, om der er andre/nye funktioner, du kan få glæde af i dagligdagen. For i dag...

Hvidevarer i farver og glas

Hvidevarer Overflader i børstet stål har længe været et hit på køkkenfronten, og det børstede udseende er langt fra ude i kulden. Men nu skal vi have...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.