Foto: istockphoto

Sådan organiserer du dit køleskab og fryser

Det er ikke helt ligegyldigt, hvordan du organiserer dine madvarer. Med disse 7 tips får du et hurtigt overblik over, hvordan du nemt og smart holder orden i både dit køleskab og fryser. Og så behøver du aldrig mere at smide mad i skraldespanden!

Af: Anja Bruneskjold, 17. september 2015

Udnyt hver eneste krog

Du kan lige så godt udnytte pladsen så godt som overhovedet muligt, når du fx fryser resterne fra aftensmaden ned. I stedet for at fryse maden ned i en bøtte, kan det være en fordel at komme det i en frysepose. Sørg for at lukke al luften ud, inden du lægger maden i fryseren – så spilder du ikke hyldeplads på luft.

Gennemsigtige opbevaringsbokse

Sørg for kun at opbevare din mad i klare opbevaringsbokse i køleskabet. På den måde kan du hurtigt få et overblik over, hvad du skal have til frokost uden at åbne hver eneste bøtte. Smart!

Organiser som i supermarkedet

I køledisken i supermarkedet er særligt pålæg stablet i små kasser på højkant. Det samme kan du gøre i dit køleskab eller i din fryser for nemt at få et supergodt overblik. Lav små bakker ud af papkasser, hvori du kan stable dine madvarer – hurtigt og overskueligt!

Kategoriser din mad

Det kan godt være lidt af et puslespil at kategorisere sin mad i både køleskabet og fryseren. Men når du har gjort det en enkelt gang, vil du hurtigt vænne dig til systemet.

Overskuelig kummefryser

Kummefrysere er ofte meget dybe, og det kan være svært at overskue, hvad der ligger i bunden. Del fryseren op i mindre rum med fx gamle hylder eller brædder, så du nemt kan se, hvad der ligger i hvert eneste rum.

Frys ned i små portioner

Når du fryser mad ned, så sørg for at pakke det i mindre portioner, som passer til den mængde mad, du rent faktisk spiser. Ellers kan du nemt risikere, at du må smide maden i skraldespanden, fordi det ikke kan genfryses.

Små mærkater

Hvis du husker at klistre mærkater på dine madvarer, kan du hurtigt se, hvad der rent faktisk ligger i fryseren. Derudover er det smart at notere datoen, så du altid kan se, om maden stadig kan spises.

Læs også: Hvad kan fryses ned? | En lang liste over ting, der kan fryses

17. september 2015 Anja Bruneskjold
Mere om Hvidevarer

Nyt energimærke til hvidevarer

Energimærkningen af hvidevarer er blevet opdateret. Se, hvad du skal kigge efter her. 

5 geniale tips til din opvaskemaskine

Få styr på hvordan du undgår kalk- og rustpletter på din opvask, samt hvordan du rengør opvaskemaskinen bedst muligt.

Dit gaskomfur er godt for miljøet

Om du bruger el-, glaskeramisk, gaskomfur eller noget helt fjerde, har faktisk en stor del at skulle have sagt i forhold til, hvor meget...

Bør jeg vælge fint eller groft salt til min opvaskemaskine?

Er du i tvivl om, hvorvidt du bør fylde din opvaskemaskine med fint eller groft salt? Læs med her og få svaret på, hvilken type salt din opvaskemaskine har bedst af. 

Ny trend: Flere reparerer egne el-apparater

Der ingen grund til at smide blenderen, køleskabet eller opvaskemaskinen i skraldespanden, når apparaterne begynder at skrante. Det har...

Tips til effektiv brug af emhætte

Emhætter med ny effektiv teknologi suger madosen væk, inden den stiger op over komfuret.

Håndvasken skal passe til familiens dagligdag

Få den håndvask, der passer perfekt til dit badeværelse og dine behov.

Brug varmt vand i din vaske- og opvaskemaskine

De helt nye vaske- og opvaskemaskiner er bygget til at udnytte vandet fra den varme hane, og med mindre dit brugsvand varmes op med elvandva...

Køb hårde hvidevarer, der passer til familiens hverdag

Mange vaskemaskiner, køleskabe, tørretumblere og opvaskemaskiner er super energibesparende og kan indstilles præcis til familiens behov -...

Køkkenkværnen reducerer dit madaffald

Tænker du på at anskaffe dig en køkkenkværn til dit madaffald, så læs her, hvilke fordele og ulemper den har. Miljøstyrelsen mener bl.a. at kværnen har nogle store ulemper, men lader det være op til den enkelte kommune om den vil give tilladelse til køkkenkværne i private hjem.

Rent tøj med koldt vand

Der er flere fordele ved at vaske i koldt eller næsten koldt vand. Du sparer både penge og skåner miljøet.

Komfuret og ovnen er blevet nemmere at holde rene

Vi glemmer tit, at ovnen skal rengøres, efter vi har taget stegen ud. Og så venter en ubehagelig overraskelse, næste gang den skal i brug....

Komfuret skal passe til dine behov i dagligdagen

Skal du til at købe nyt komfur, er det en god idé at overveje, om der er andre/nye funktioner, du kan få glæde af i dagligdagen. For i dag er et komfur ikke “bare et komfur” – de findes til mange forskellige behov.

Vælg det rigtige toilet

Det gammeldags træk og slip er erstattet af af et hav af smarte nye toiletter. Læs her, hvad du bør overveje.

Hvidevarer i farver og glas

Overflader i børstet stål har længe været et hit på køkkenfronten, og det børstede udseende er langt fra ude i kulden. Men nu skal vi have...