Ny teknik er en ekstra hjælp i køkkenarbejdet – og så kan det i sidste ende være en besparelse på elregningen og på husholdningsbudgettet.
Ny teknik er en ekstra hjælp i køkkenarbejdet – og så kan det i sidste ende være en besparelse på elregningen og på husholdningsbudgettet. Foto: Kristian Krogh

Køkkenet tænker selv, og du sparer energi og tid

Med de nyeste køleskabe, opvaskemaskiner og ovne kan du spare energi, gøre madlavningen nemmere og samtidig passe på miljøet


Lad ovnen selv bestemme og tal med opvasken
Forestil dig, at du kan tale med din opvaskemaskine, at din ovn selv kan lave oksestegen, og at dit køleskab kan få dine grøntsager og dine kødvarer til at holde sig friske i flere uger. Forestillingen er ikke ren fantasi, men kan i dag købes hos langt de fleste hvidevareforhandlere.

Foto: Kristian KroghKøleskab med 0-zone giver længere holdbarhed
Investerer du eksempelvis i et af de mange køleskabe, der har en særlig 0-zone, har du mulighed for at opbevare letfordærvelige varer som kød, ost og grøntsager i længere tid end normalt.

Du bestemmer luftfugtigheden
Køleskab med 0-zone er indrettet, så du kan variere luftfugtighed og temperatur alt efter, hvad du opbevarer i skabet. Det betyder, at du kan have broccoli og fars liggende i flere dage, uden at du behøver at bekymre dig om, at madvarerne bliver fordærvet. På den måde undgår du at smide mad væk, og det kan spare masser af penge på dit husholdningsbudget.

Køleskabe med antibakteriel belægning
Flere af de nye køleskabe kan fås med en særlig antibakteriel belægning, som forbedrer hygiejnen inde i køleskabet.Foto: Kristian Krogh Udenpå er mange af de nye stålskabe overfladebehandlet med en særlig fedtafvisende hinde, der gør rengøringen nemmere.

Vælg et køleskab AA ++
Vælg altid et skab, der har et fornuftigt strømforbrug. Du kan få modeller, der er udstyret med en særlig alarm, der fortæller, hvis køleskabet har stået åbent mere end et minut. Køleskabe er i dag strømklassificeret med AA og ++, hvor AA++ er det mest strømbesparende. Kig også efter det blå elspare-mærke, som er Elsparefondens garanti for et godt køb.

Foto: Asko, tlf. 43 59 99 00Spar på vandet

Du kan fra de fleste opvaskemaskineproducenter få modeller, som har vandbesparende programmer, og som tilmed selv kan regne ud, hvor meget vand der skal bruges på en opvask, alt efter, hvor beskidt dine tallerkner, glas og bestik er. Du kan få opvaskemaskiner, der har indbygget børnesikring i lågen, opvaskemaskiner, der har en særlig dyse til gryderensere.

Opvaskemaskinen kan tale
Opvaskemaskiner, der kan tale. Med en særlig talefunktion kan maskinen guide dig igennem, hvilke programmer du skal vælge, og hvilke knapper du skal trykke på. Maskinen kan tale dansk, svensk og finsk.
Foto: Siemens, tlf. 44 89 80 80
Dampende ovn
Opvaskemaskinen er ikke den eneste, der har gode ideer til, hvad du skal gøre. De nyeste modeller af indbygningsovne kan selv regne ud, hvordan maden skal tilberedes, og kommer med forslag til, hvor mange grader du skal give oksestegen. Endelig er det nu blevet muligt at købe dampovne.

Dampteknik brugt i mange år på restauranter
Restauranter og professionelle køkkener har længe brugt dampteknikken i madlavningen, da den giver helt nye muligheder for tilberedning af madvarer, som forbedrer smagen af råvarerne og bevarer vitaminer og mineraler bedre end de almindelige varmluftsovne.

Ovne med selv-renserprogram
Du kan i dag få særlige kombiovne, der har indbygget mikroovn – og flere indbygningsovne har et særligt selvrenser-program, så du ikke længere behøver at tænke på ovnrens eller bruge knofedt på at gøre ovnen ren.

Nem rengøring på komfuret

Der er også tænkt på rengøringen i den nyeste teknik inden for kogeplader. Et særligt keramisk materiale gør optørringen efter en pastaret, der er kogt over, til en leg. Du kan i dag få kogeplader, der både har den energibesparende induktionsteknik, hvor pladen slukker, så snart du fjerner gryden, og det hurtige gasblus, der giver dig mulighed for at veksle mellem de to metoder i madlavningen.

Læs mere om køleskab med tv og ovn med elevator.#br

Lav mad på kogepladen

Som noget helt nyt er der lavet kogesektioner, hvor du kan tilberede maden direkte på den glas-keramiske plade. Med kogesektionen følger der flere Foto: Miele, tlf. 43 27 11 00indsatse, som gør din madlavning nem og fleksibel.

Gamle råd
Selvom fx køleskabene er blevet avancerede, skal du stadig placere det væk fra varme og sol og huske at lukke lågen.

Hæve-/sænkekøkkenet er perfekt, hvis du og din partner har forskellig højde, og derfor ikke kan blive enige om bordhøjden. Knud Holscherdesign er de første på markedet herhjemme, der laver hæve-/sænkekøkkener.

Send en sms hjem
Firmaet Develco arbejder med et helt nyt koncept, hvor en lille enhed kan sættes ind i din ovn, så du blot kan sende en sms, når den skal gå i gang.

Fjernsyn på køl
Du har længe kunne få køleskabe med ismaskine, men nu kan du også få dem med et indbygget tv, som kan tilsluttes dvd hos firmaet LG Electronics.

Spar el på opvasken
Køber du en opvaskemaskine, der har to uafhængige vaskezoner, så kan du nøjes med at vaske op i øverste afdeling og spare energi og vand. Maskinen er også meget støjsvag. Energimærke AAA. Er endnu ikke prissat fra leverandøren, De Dietrich.

Ovn med elevator:
Siemens har begået en vægmonteret ovn, hvor maden med et enkelt tryk på en knap bliver sænket ned på et fad og giver nye muligheder for, hvordan køkkenet kan indrettes.

11. juli 2011
Mere om Hvidevarer

5 geniale tips til din opvaskemaskine

Få styr på hvordan du undgår kalk- og rustpletter på din opvask, samt hvordan du rengør opvaskemaskinen bedst muligt.  

Dit gaskomfur er godt for miljøet

Om du bruger el-, glaskeramisk, gaskomfur eller noget helt fjerde, har faktisk en stor del at skulle have sagt i forhold til, hvor meget...

Bør jeg vælge fint eller groft salt til min opvaskemaskine?

Er du i tvivl om, hvorvidt du bør fylde din opvaskemaskine med fint eller groft salt? Læs med her og få svaret på, hvilken type salt din...

Sådan får du et HELT rent køleskab

Hvornår har du sidst gjort dit køleskab ordentlig rent? Få bugt med dårlig lugt og bakterier i dit køleskab ved hjælp et overraskende mirakelmiddel -  og spar dig selv for fordærvede madvarer og maveonder med vores guide til en helt rent køleskab. 

Sådan afkalker du opvaskemaskinen

Opvaskemaskiner skal afkalkes ligesom vaskemaskiner. Hyppigheden afhænger af, hvor i landet du bor. Her er 3 nemme metoder til at afkalke...

Tips til effektiv brug af emhætte

Emhætter med ny effektiv teknologi suger madosen væk, inden den stiger op over komfuret.

Håndvasken skal passe til familiens dagligdag

Få den håndvask, der passer perfekt til dit badeværelse og dine behov.

Brug varmt vand i din vaske- og opvaskemaskine

De helt nye vaske- og opvaskemaskiner er bygget til at udnytte vandet fra den varme hane, og med mindre dit brugsvand varmes op med elvandva...

Køb hårde hvidevarer, der passer til familiens hverdag

Mange vaskemaskiner, køleskabe, tørretumblere og opvaskemaskiner er super energibesparende og kan indstilles præcis til familiens behov -...

Køkkenkværnen reducerer dit madaffald

Tænker du på at anskaffe dig en køkkenkværn til dit madaffald, så læs her, hvilke fordele og ulemper den har. Miljøstyrelsen mener bl.a. at kværnen har nogle store ulemper, men lader det være op til den enkelte kommune om den vil give tilladelse til køkkenkværne i private hjem.

Rent tøj med koldt vand

Der er flere fordele ved at vaske i koldt eller næsten koldt vand. Du sparer både penge og skåner miljøet.

Komfuret og ovnen er blevet nemmere at holde rene

Vi glemmer tit, at ovnen skal rengøres, efter vi har taget stegen ud. Og så venter en ubehagelig overraskelse, næste gang den skal i brug....

Komfuret skal passe til dine behov i dagligdagen

Skal du til at købe nyt komfur, er det en god idé at overveje, om der er andre/nye funktioner, du kan få glæde af i dagligdagen. For i dag er et komfur ikke “bare et komfur” – de findes til mange forskellige behov.

Vælg det rigtige toilet

Det gammeldags træk og slip er erstattet af af et hav af smarte nye toiletter. Læs her, hvad du bør overveje.

Hvidevarer i farver og glas

Overflader i børstet stål har længe været et hit på køkkenfronten, og det børstede udseende er langt fra ude i kulden. Men nu skal vi have...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.