idényt tester brusehoveder

Hvidevarer

idényt har testet fem forskellige brusehoveder, der alle passer til de fleste badeværelser. Ingen dumpede testen, men vinderen udmærker sig ved et lækkert design og nem betjening.


Prisen er ikke nødvendigvis afgørende
Vores test viste, at alle udvalgte brusehoveder er gode – det er marginaler, der afgør karaktererne. Tre af brusehovederne har et lavt vandforbrug, hvilket afspejler sig positivt i karakteren. Testen viser også, at prisen ikke nødvendigvis er afgørende – det billigste og dyreste har fået samme karakter.

Sådan testede vi
Vi har testet fem udvalgte brusehoveder. De er testet med øje for design, ergonomi, vandforbrug, bruseoplevelse og pris. Alle brusehovederne kan sluttes til en almindelig slange, så du ikke skal skifte hele brusersættet ud. Vi har ikke testet brusehovedernes holdbarhed eller lavet konkrete målinger på vandforbruget, men gengivet producenternes målinger med et vandtryk på 3 bar – Variflex fra Silvan er målt ved 4 bar. Vi har dog testet bruseoplevelsen ved alle indstillinger, de forskellige brusehoveder byder på.


Karakterskalaen
Der gives 1-5:
1. Skuffende
2.
Tilfredsstillende
3.
God
4. Meget god
5.
Suveræn
Foto: Oras
Natura. Fra Oras - 650 kr.
Karakter:
5.
Forhandler: Din lokale vvs-installatør.
Vandforbrug: 8 l/min med den såkaldte øko-knap i brug, fordi den giver en vandbesparelse på 50 pct. Øko-knap slået fra: 16 l/min.
Materiale: Krom.
Kalkfilter: Ja.
Vurdering: Flot og enkelt design, der passer ind i de fleste bademiljøer. Den vandbesparende funktion er rigtig god, og du mærker næsten ikke, at du halverer vandforbruget. Selve knappen er også nem at betjene under badet. Brusehovedet er testvinder, fordi det både er flot, nemt at betjene, godt at holde ved, har testens laveste vandforbrug (når øko-knappen er til) og en pris, der ligger midt i skalaen.

Se de fire andre brusehoveder på næste side.#br

Rainshower Icon. Fra Grohe - 863 kr.
Foto: Grohe
Karakter: 4.
Forhandler: Din lokale vvs-installatør
og Illums Bolighus.
Vandforbrug: 9,5 l/min. med den såkaldte Eco-Button i brug, der giver en besparelse på op til 40 pct., Eco-Button slået fra: 15,8 l/min.
Materiale: Både krom og plast – flere forskellige farver.
Kalkfilter: Ja.
Vurdering: Moderne og anderledes design. Du mærker ikke, at du sparer på vandet, når du har Eco-Button i brug. Knappen er dog lidt stram at trykke ned.Brusehovedet er dejlig stort, men desværre lidt uhandy som håndbruser. Designet giver badevæ-
relset et nyt look, og det sammen med den vandbesparende effekt, udløser testens næsthøjeste karakter.

Variflex 5. Fra Nabis - 190 kr.
Foto: Nabis
Karakter: 3.
Forhandler: Silvan.
Vandforbrug: Maks. 10,6 l/min. Fem forsk. stråleindstillinger.
Materiale: Krom.
Kalkfilter: Ja.
Vurdering: Testens billigste brusehoved giver en god bruseoplevelse. Den er handy som håndbruser, og det er nemt at skifte mellem stråleindstillingerne i løbet af badet. Brusehovedet har et maks. vandforbrug på 10,6 l/min uanset stråleindstilling, hvilket ligger i den lave ende for en bruser uden decideret fokus på vandbesparelse. Et fint bud på et funktionelt brusehoved, hvis du ikke går op i design. Derfor ender det med en samlet karakter på 3.

MMIX S6. Fra Mora - 938 kr.
Foto: Mora

Karakter: 3.
Forhandler: Din lokale vvs-installatør.
Vandforbrug: 12 l/min. Ingen vandbesparende knap.
Materiale: Krom.
Kalkfilter: Ja.
Vurdering: Testens mest elegante design, der giver badeværelset et flot, moderne udtryk. Fungerer dog ikke så godt som håndbruser pga. det flade håndtag, som gør grebet lidt ubekvemt. Men sidder det på brusestangen, giver det en god badeoplevelse. Det er testens dyreste, men har også et tilsvarende eksklusivt udtryk. Selvom brusehovedet ikke har en vandbesparende funktion, så ligger vandforbruget i den lave ende i forhold til “normale” brusehoveder, der bruger mellem 10 og 20 l/min.

9000E 3s
. Fra FM Mattsson - 882 kr.Foto: FM Mattsson
Karakter: 4.
Forhandler: Din lokale vvs-installatør. OBS: Prisen er inklusive slange, stang, bruseholder og sæbeskål.
Vandforbrug: 9 l/min. – har ECOFLOW.
Materiale: Krom.
Kalkfilter: Ja.
Vurdering: Enkelt og funktionelt design. Det er testens mindste brusehoved, men det mærker du ikke på bruseoplevelsen, og så er det nemt at håndtere som håndbruser. Det sidder også godt på stativet, hvor det er nemt at skifte mellem ståleindstillingerne. Brusehovedets ECOFLOW tæller også på plussiden, da vandforbruget uanset vandtryk ikke overstiger 9 l/min. Samlet set et rigtig godt brusehoved, der får karakteren 4.
11. januar 2011
Mere om Hvidevarer

5 geniale tips til din opvaskemaskine

Hvidevarer Få styr på hvordan du undgår kalk- og rustpletter på din opvask, samt hvordan du rengør opvaskemaskinen bedst muligt.  

Bør jeg vælge fint eller groft salt til min opvaskemaskine?

Hvidevarer Er du i tvivl om, hvorvidt du bør fylde din opvaskemaskine med fint eller groft salt? Læs med her og få svaret på, hvilken type salt din...

Sådan afkalker du opvaskemaskinen

Hvidevarer Opvaskemaskiner skal afkalkes ligesom vaskemaskiner. Hyppigheden afhænger af, hvor i landet du bor. Her er 3 nemme metoder til at afkalke...

Tips til effektiv brug af emhætte

Hvidevarer Emhætter med ny effektiv teknologi suger madosen væk, inden den stiger op over komfuret.

Håndvasken skal passe til familiens dagligdag

Hvidevarer Få den håndvask, der passer perfekt til dit badeværelse og dine behov.

Induktion: find de rigtige gryder og pander til dit induktionskomfu...

Hvidevarer Køber du et induktionskomfur, skal gryder og pander ofte skiftes ud. Vi giver dig de helt grundlæggende tips til, hvordan du matcher køkkeng...

6 ultimative tips til opvaskemaskinen

Hvidevarer Opvaskemaskinen kræver kærlig omsorg. Flyverust, glaspest og dårlig lugt kan pludselig snige sig ind, hvis du ikke vedligeholder din opvaskemaskine korrekt. Vidste du for eksempel, at hvidløgspresseren kan rasere en hel opvask? Den er nemlig lavet af jern, og det giver flyverust. Her er tjeklisten til opvaskemaskinen.

Køb de rigtige hvidevarer i den rigtige størrelse

Hvidevarer Bedste råd, når du skal købe nye hårde hvidevarer, er, at du kender dine behov, inden du handler. Hvor stort skal køleskabet være, hvor...

Brug varmt vand i din vaske- og opvaskemaskine

Hvidevarer De helt nye vaske- og opvaskemaskiner er bygget til at udnytte vandet fra den varme hane, og med mindre dit brugsvand varmes op med elvandva...

Køb hårde hvidevarer, der passer til familiens hverdag

Hvidevarer Mange vaskemaskiner, køleskabe, tørretumblere og opvaskemaskiner er super energibesparende og kan indstilles præcis til familiens behov - det sparer penge til vand og strøm. Kig efter maskinernes energimærkning og følg nogle spareråd, når du tørretumbler.

Køkkenkværnen reducerer dit madaffald

Hvidevarer Tænker du på at anskaffe dig en køkkenkværn til dit madaffald, så læs her, hvilke fordele og ulemper den har. Miljøstyrelsen mener bl.a. at...

Rent tøj med koldt vand

Hvidevarer Der er flere fordele ved at vaske i koldt eller næsten koldt vand. Du sparer både penge og skåner miljøet.

Komfuret og ovnen er blevet nemmere at holde rene

Hvidevarer Vi glemmer tit, at ovnen skal rengøres, efter vi har taget stegen ud. Og så venter en ubehagelig overraskelse, næste gang den skal i brug. Jævnlig rengøring af komfuret og ovnen gør dagligdagen nemmere. Se her hvordan.

Komfuret skal passe til dine behov i dagligdagen

Hvidevarer Skal du til at købe nyt komfur, er det en god idé at overveje, om der er andre/nye funktioner, du kan få glæde af i dagligdagen. For i dag...

Vælg det rigtige toilet

Hvidevarer Det gammeldags træk og slip er erstattet af af et hav af smarte nye toiletter. Læs her, hvad du bør overveje.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.