Noget tyder på, at kvaliteten er mere afgørende end prisen, når det gælder nye hårde hvidevarer.
Noget tyder på, at kvaliteten er mere afgørende end prisen, når det gælder nye hårde hvidevarer. Foto: GettyImages

Her er danskernes favorit indenfor hvidevarer

En undersøgelse viser, at særligt ét mærke er populært blandt de danske hvidevare-kunder. Se hvilket her. 

Af: Nanna Danborg-Aamand, 31. oktober 2019

Det er de færreste, der tænker over husets hårde hvidevarer i hverdagens trummerum. Her skal de praktiske produkter helst bare virke. Men når vaskemaskinen står af, og køleskabet ikke længere køler mælken til morgenmaden, har vi alligevel meget klare holdninger til, hvilke mærker vi helst vil købe.

Vores kendskab til de største producenter af hårde hvidevarer er nemlig ganske højt. Det viser en undersøgelse fra YouGov, der ser nærmere på danskernes præferencer inden for de store husholdningsmaskiner.

Halvdelen af danskerne ville vælge det samme

Faktisk kender hele 3 ud 4 de største producenter af hårde hvidevarer på det danske marked. Vi har dog størst kendskab til Miele, Siemens og Bosch, og det er også disse tre mærker, som de fleste af os vil overveje, næste gang vi skal købe ny ovn, tørretumbler eller fryser.

Det er dog særligt det tyske mærke Miele, der skiller sig positivt ud. Endda så meget, at næsten halvdelen af danskerne, hele 48 procent, svarer, at de vil overveje Miele, næste gang de skal skifte hårde hvidevarer. Det er især blandt borgere over 60 år, at Miele er et populært valg.

Lige efter Miele ligger Bosch og Siemens i toppen af rankingen. Lidt over 40 procent svarer, at de vil overveje dem ved næste køb af hårde hvidevarer. Der er dog større afstand til de øvrige konkurrenter som Samsung, Electrolux og AEG, som kun 27-30 procent af de adspurgte ville overveje. Philips får en bundplacering med 24 procent. 

Kvalitet vigtigere end pris

Samtidig tyder noget på, at kvaliteten er mere afgørende end prisen, når det gælder et nyt køleskab eller ovn. I hvert fald forbinder hele 61 procent af os de tyske hårde hvidevarer med god kvalitet. Og her kan de nærmeste konkurrenter Bosch og Siemens ikke helt følge med.

Til sammenligning er det kun lidt under halvdelen af befolkningen, der forbinder dem med god kvalitet.

31. oktober 2019 Nanna Danborg-Aamand
Mere om Hvidevarer

Nyt energimærke til hvidevarer

Energimærkningen af hvidevarer er blevet opdateret. Se, hvad du skal kigge efter her. 

5 geniale tips til din opvaskemaskine

Få styr på hvordan du undgår kalk- og rustpletter på din opvask, samt hvordan du rengør opvaskemaskinen bedst muligt.

Dit gaskomfur er godt for miljøet

Om du bruger el-, glaskeramisk, gaskomfur eller noget helt fjerde, har faktisk en stor del at skulle have sagt i forhold til, hvor meget...

Bør jeg vælge fint eller groft salt til min opvaskemaskine?

Er du i tvivl om, hvorvidt du bør fylde din opvaskemaskine med fint eller groft salt? Læs med her og få svaret på, hvilken type salt din opvaskemaskine har bedst af. 

Ny trend: Flere reparerer egne el-apparater

Der ingen grund til at smide blenderen, køleskabet eller opvaskemaskinen i skraldespanden, når apparaterne begynder at skrante. Det har...

Tips til effektiv brug af emhætte

Emhætter med ny effektiv teknologi suger madosen væk, inden den stiger op over komfuret.

Håndvasken skal passe til familiens dagligdag

Få den håndvask, der passer perfekt til dit badeværelse og dine behov.

Brug varmt vand i din vaske- og opvaskemaskine

De helt nye vaske- og opvaskemaskiner er bygget til at udnytte vandet fra den varme hane, og med mindre dit brugsvand varmes op med elvandva...

Køb hårde hvidevarer, der passer til familiens hverdag

Mange vaskemaskiner, køleskabe, tørretumblere og opvaskemaskiner er super energibesparende og kan indstilles præcis til familiens behov -...

Køkkenkværnen reducerer dit madaffald

Tænker du på at anskaffe dig en køkkenkværn til dit madaffald, så læs her, hvilke fordele og ulemper den har. Miljøstyrelsen mener bl.a. at kværnen har nogle store ulemper, men lader det være op til den enkelte kommune om den vil give tilladelse til køkkenkværne i private hjem.

Rent tøj med koldt vand

Der er flere fordele ved at vaske i koldt eller næsten koldt vand. Du sparer både penge og skåner miljøet.

Komfuret og ovnen er blevet nemmere at holde rene

Vi glemmer tit, at ovnen skal rengøres, efter vi har taget stegen ud. Og så venter en ubehagelig overraskelse, næste gang den skal i brug....

Komfuret skal passe til dine behov i dagligdagen

Skal du til at købe nyt komfur, er det en god idé at overveje, om der er andre/nye funktioner, du kan få glæde af i dagligdagen. For i dag er et komfur ikke “bare et komfur” – de findes til mange forskellige behov.

Vælg det rigtige toilet

Det gammeldags træk og slip er erstattet af af et hav af smarte nye toiletter. Læs her, hvad du bør overveje.

Hvidevarer i farver og glas

Overflader i børstet stål har længe været et hit på køkkenfronten, og det børstede udseende er langt fra ude i kulden. Men nu skal vi have...