Denne artikel er sponsoreret

5 typiske vaskefejl, der både slider på dit tøj og økonomi

Hvidevarer

Der er mange gode råd, når det handler om at vaske tøj. Læs de vigtigste her, så du kan spare både tid og økonomi uden at ødelægge dit tøj.

Foto: Bosch

Det er ikke gratis at vaske tøj i din vaskemaskine, men du kan formentlig gøre det billigere, end du tror – og endda slide mindre på tøjet samtidig. Læs med, og find ud af, hvad du kan gøre for at få mere ud af din vask. 

1. Du undlader at forbehandle eventuelle pletter på dit tøj, inden du vasker det 

Selvom det kan være irriterende at skulle kaste sig over små pletter midt i andre af hverdagens sysler, så er det alligevel en god investering. Jo hurtigere, du tager dig af pletterne, jo nemmere vil de forsvinde i maskinen – og dermed behøver du ikke vaske af flere omgange.

2. Du har ikke styr på, hvor meget vaskepulver du bruger

Bliver du også fristet til at smide ekstra pulver i maskinen, hvis tøjet er særlig beskidt. Eller glemmer du helt at tænke over, hvor meget vaskepulver du bør smide i? Vaskepulver er ikke billigt, men det kan være vanskeligt at vurdere, hvor meget sæbe der egentlig skal til. Det problem har Bosch taget højde for. Med deres i-DOS-vaskemaskine får du en automatisk og præcis dosering af vand og flydende vaskemiddel i forhold til mængden af snavset tøj. Det sparer dig ikke kun tid, men også op til 30 procent vaskemiddel og 7.000 liter vand årligt.

Læs mere om, hvad der er sandt og falsk, når det handler om din vaskemaskine.

3. Du holder ikke øje med din vask

Det er selvfølgelig ikke meningen, at du skal overvåge din vaskemaskine under hele vasken, men sørg for at sikre dig, at alt dit tøj kører med rundt og dermed får den rette behandling. Hvis det ikke gør, bør du overveje at vaske det endnu en gang frem for at stoppe vasken.

4. Du glemmer at lyne helt op

Det kan måske lyde mærkeligt, men det er faktisk vigtigt, at du husker at lyne dine lynlåse helt op. Ellers kan du risikere, at lynlåsen vil hænge fast i andet af dit tøj, mens det bliver vasket. Lynlåsen kan samtidig også blive sløv, hvis du gør det gentagne gange. 

5. Du kender ikke vandets hårdhed

Der er stor forskel på, hvor hårdt vandet er, alt efter hvor du bor. Vandets hårdhedsgrad er afgørende for den mængde af vaskemiddel, du skal bruge. Check hårdhedsgraden med dit vandværk eller kommune, og følg anvisningen.

Ved at vaske efter vandets hårdhed, vil du undgå at slide unødvendigt på tøjet, og du sikrer dig, at du bruger den rette mængde sæbe. 

Med en i-DOS vaskemaskine fra Bosch behøver du ikke længere at spekulere over det. Du indtaster værdierne en gang for alle, og maskinen optimerer hermed din vask i forhold til dette.

Foto: Bosch

Få flere gode vaskeråd her.

12. september 2018
Mere om Hvidevarer

5 geniale tips til din opvaskemaskine

Hvidevarer Få styr på hvordan du undgår kalk- og rustpletter på din opvask, samt hvordan du rengør opvaskemaskinen bedst muligt.  

Bør jeg vælge fint eller groft salt til min opvaskemaskine?

Hvidevarer Er du i tvivl om, hvorvidt du bør fylde din opvaskemaskine med fint eller groft salt? Læs med her og få svaret på, hvilken type salt din...

Sådan afkalker du opvaskemaskinen

Hvidevarer Opvaskemaskiner skal afkalkes ligesom vaskemaskiner. Hyppigheden afhænger af, hvor i landet du bor. Her er 3 nemme metoder til at afkalke...

Tips til effektiv brug af emhætte

Hvidevarer Emhætter med ny effektiv teknologi suger madosen væk, inden den stiger op over komfuret.

Håndvasken skal passe til familiens dagligdag

Hvidevarer Få den håndvask, der passer perfekt til dit badeværelse og dine behov.

Induktion: find de rigtige gryder og pander til dit induktionskomfu...

Hvidevarer Køber du et induktionskomfur, skal gryder og pander ofte skiftes ud. Vi giver dig de helt grundlæggende tips til, hvordan du matcher køkkeng...

6 ultimative tips til opvaskemaskinen

Hvidevarer Opvaskemaskinen kræver kærlig omsorg. Flyverust, glaspest og dårlig lugt kan pludselig snige sig ind, hvis du ikke vedligeholder din opvaskemaskine korrekt. Vidste du for eksempel, at hvidløgspresseren kan rasere en hel opvask? Den er nemlig lavet af jern, og det giver flyverust. Her er tjeklisten til opvaskemaskinen.

Køb de rigtige hvidevarer i den rigtige størrelse

Hvidevarer Bedste råd, når du skal købe nye hårde hvidevarer, er, at du kender dine behov, inden du handler. Hvor stort skal køleskabet være, hvor...

Brug varmt vand i din vaske- og opvaskemaskine

Hvidevarer De helt nye vaske- og opvaskemaskiner er bygget til at udnytte vandet fra den varme hane, og med mindre dit brugsvand varmes op med elvandva...

Køb hårde hvidevarer, der passer til familiens hverdag

Hvidevarer Mange vaskemaskiner, køleskabe, tørretumblere og opvaskemaskiner er super energibesparende og kan indstilles præcis til familiens behov - det sparer penge til vand og strøm. Kig efter maskinernes energimærkning og følg nogle spareråd, når du tørretumbler.

Køkkenkværnen reducerer dit madaffald

Hvidevarer Tænker du på at anskaffe dig en køkkenkværn til dit madaffald, så læs her, hvilke fordele og ulemper den har. Miljøstyrelsen mener bl.a. at...

Rent tøj med koldt vand

Hvidevarer Der er flere fordele ved at vaske i koldt eller næsten koldt vand. Du sparer både penge og skåner miljøet.

Komfuret og ovnen er blevet nemmere at holde rene

Hvidevarer Vi glemmer tit, at ovnen skal rengøres, efter vi har taget stegen ud. Og så venter en ubehagelig overraskelse, næste gang den skal i brug. Jævnlig rengøring af komfuret og ovnen gør dagligdagen nemmere. Se her hvordan.

Komfuret skal passe til dine behov i dagligdagen

Hvidevarer Skal du til at købe nyt komfur, er det en god idé at overveje, om der er andre/nye funktioner, du kan få glæde af i dagligdagen. For i dag...

Vælg det rigtige toilet

Hvidevarer Det gammeldags træk og slip er erstattet af af et hav af smarte nye toiletter. Læs her, hvad du bør overveje.