Denne artikel er sponsoreret
Foto: Bosch

5 typiske vaskefejl, der både slider på dit tøj og økonomi

Der er mange gode råd, når det handler om at vaske tøj. Læs de vigtigste her, så du kan spare både tid og økonomi uden at ødelægge dit tøj.

Det er ikke gratis at vaske tøj i din vaskemaskine, men du kan formentlig gøre det billigere, end du tror – og endda slide mindre på tøjet samtidig. Læs med, og find ud af, hvad du kan gøre for at få mere ud af din vask. 

1. Du undlader at forbehandle eventuelle pletter på dit tøj, inden du vasker det 

Selvom det kan være irriterende at skulle kaste sig over små pletter midt i andre af hverdagens sysler, så er det alligevel en god investering. Jo hurtigere, du tager dig af pletterne, jo nemmere vil de forsvinde i maskinen – og dermed behøver du ikke vaske af flere omgange.

2. Du har ikke styr på, hvor meget vaskepulver du bruger

Bliver du også fristet til at smide ekstra pulver i maskinen, hvis tøjet er særlig beskidt. Eller glemmer du helt at tænke over, hvor meget vaskepulver du bør smide i? Vaskepulver er ikke billigt, men det kan være vanskeligt at vurdere, hvor meget sæbe der egentlig skal til. Det problem har Bosch taget højde for. Med deres i-DOS-vaskemaskine får du en automatisk og præcis dosering af vand og flydende vaskemiddel i forhold til mængden af snavset tøj. Det sparer dig ikke kun tid, men også op til 30 procent vaskemiddel og 7.000 liter vand årligt.

Læs mere om, hvad der er sandt og falsk, når det handler om din vaskemaskine.

3. Du holder ikke øje med din vask

Det er selvfølgelig ikke meningen, at du skal overvåge din vaskemaskine under hele vasken, men sørg for at sikre dig, at alt dit tøj kører med rundt og dermed får den rette behandling. Hvis det ikke gør, bør du overveje at vaske det endnu en gang frem for at stoppe vasken.

4. Du glemmer at lyne helt op

Det kan måske lyde mærkeligt, men det er faktisk vigtigt, at du husker at lyne dine lynlåse helt op. Ellers kan du risikere, at lynlåsen vil hænge fast i andet af dit tøj, mens det bliver vasket. Lynlåsen kan samtidig også blive sløv, hvis du gør det gentagne gange. 

5. Du kender ikke vandets hårdhed

Der er stor forskel på, hvor hårdt vandet er, alt efter hvor du bor. Vandets hårdhedsgrad er afgørende for den mængde af vaskemiddel, du skal bruge. Check hårdhedsgraden med dit vandværk eller kommune, og følg anvisningen.

Ved at vaske efter vandets hårdhed, vil du undgå at slide unødvendigt på tøjet, og du sikrer dig, at du bruger den rette mængde sæbe. 

Med en i-DOS vaskemaskine fra Bosch behøver du ikke længere at spekulere over det. Du indtaster værdierne en gang for alle, og maskinen optimerer hermed din vask i forhold til dette.

Foto: Bosch

Få flere gode vaskeråd her.

12. september 2018
Mere om Hvidevarer

5 geniale tips til din opvaskemaskine

Få styr på hvordan du undgår kalk- og rustpletter på din opvask, samt hvordan du rengør opvaskemaskinen bedst muligt.  

Dit gaskomfur er godt for miljøet

Om du bruger el-, glaskeramisk, gaskomfur eller noget helt fjerde, har faktisk en stor del at skulle have sagt i forhold til, hvor meget...

Bør jeg vælge fint eller groft salt til min opvaskemaskine?

Er du i tvivl om, hvorvidt du bør fylde din opvaskemaskine med fint eller groft salt? Læs med her og få svaret på, hvilken type salt din...

Sådan får du et HELT rent køleskab

Hvornår har du sidst gjort dit køleskab ordentlig rent? Få bugt med dårlig lugt og bakterier i dit køleskab ved hjælp et overraskende mirakelmiddel -  og spar dig selv for fordærvede madvarer og maveonder med vores guide til en helt rent køleskab. 

Sådan afkalker du opvaskemaskinen

Opvaskemaskiner skal afkalkes ligesom vaskemaskiner. Hyppigheden afhænger af, hvor i landet du bor. Her er 3 nemme metoder til at afkalke...

Tips til effektiv brug af emhætte

Emhætter med ny effektiv teknologi suger madosen væk, inden den stiger op over komfuret.

Håndvasken skal passe til familiens dagligdag

Få den håndvask, der passer perfekt til dit badeværelse og dine behov.

Brug varmt vand i din vaske- og opvaskemaskine

De helt nye vaske- og opvaskemaskiner er bygget til at udnytte vandet fra den varme hane, og med mindre dit brugsvand varmes op med elvandva...

Køb hårde hvidevarer, der passer til familiens hverdag

Mange vaskemaskiner, køleskabe, tørretumblere og opvaskemaskiner er super energibesparende og kan indstilles præcis til familiens behov -...

Køkkenkværnen reducerer dit madaffald

Tænker du på at anskaffe dig en køkkenkværn til dit madaffald, så læs her, hvilke fordele og ulemper den har. Miljøstyrelsen mener bl.a. at kværnen har nogle store ulemper, men lader det være op til den enkelte kommune om den vil give tilladelse til køkkenkværne i private hjem.

Rent tøj med koldt vand

Der er flere fordele ved at vaske i koldt eller næsten koldt vand. Du sparer både penge og skåner miljøet.

Komfuret og ovnen er blevet nemmere at holde rene

Vi glemmer tit, at ovnen skal rengøres, efter vi har taget stegen ud. Og så venter en ubehagelig overraskelse, næste gang den skal i brug....

Komfuret skal passe til dine behov i dagligdagen

Skal du til at købe nyt komfur, er det en god idé at overveje, om der er andre/nye funktioner, du kan få glæde af i dagligdagen. For i dag er et komfur ikke “bare et komfur” – de findes til mange forskellige behov.

Vælg det rigtige toilet

Det gammeldags træk og slip er erstattet af af et hav af smarte nye toiletter. Læs her, hvad du bør overveje.

Hvidevarer i farver og glas

Overflader i børstet stål har længe været et hit på køkkenfronten, og det børstede udseende er langt fra ude i kulden. Men nu skal vi have...