Du kan nemt gøre din bolig klar til vinter.
Du kan nemt gøre din bolig klar til vinter. Foto: Getty Images

Vinteren kommer: Sådan forbereder du dit hjem på koldere tider

Temperaturen udenfor falder, og vi tilbringer mere tid indenfor i vores hjem. Derfor er det på tide at gøre boligen klar til den kolde vintertid. Her er 5 nyttige tips til, hvordan du kan gøre dit hjem klar til vinter.

Af: Ditte Marie Bro Pedersen, 9. november 2020

Det er efterår og vinteren nærmer sig med hastige skridt. Forhåbentlig har du allerede gjort boligen klar udenfor til efteråret og vinteren ved at rengøre havemøbler og grill, lukke den udendørs vandhane samt rengøre afløb og tagrender. For at du kan nyde efteråret og vinteren fuldt ud, er det også en god ide at gøre nogle forberedelser inde i boligen. Viivilla.no har samlet 5 nyttige tips til, hvordan du kan forberede dit hjem på koldere tider.

1. Hold kulden ude med gardiner i vinduet

Gardiner isolerer mod træk og kulde i efterårs- og vintermånederne. Lad gerne gardinerne gå helt ned til gulvet, så de isolerer for træk langs gulvet. Samtidig er gardiner gode, hvis du vil holde den lave vintersol ude.

Læs også: Sådan hænger du gardiner korrekt op.

2. Gør pejsen klar til opvarmningssæsonen

Efteråret og vinteren indebærer for mange ild i pejsen eller brændeovnen. Inden du tænder op, skal du huske at fjerne sod og brændt snavs samt rengøre skorstenen. Så kan du reducere risikoen for skorstensbrande. Hvis din pejs har en glasdør, er det også en god ide at fjerne sod på glasset, så du rigtigt kan nyde pejsens flammer.

Læs mere om hvad du skal huske i brændeovnssæsonen her.

3. Hold dig varm med tæppe på gulvet

Gå ind i vintersæsonen med et dejligt varm tæppe under dine fødder, der ikke kun varmer fødderne, men også resten af din krop. Et væg-til-væg tæppe er selvfølgelig det varmeste, men mindre tæpper giver også en masse varme og pynter tilmed i indretningen.

4. Jag uønskede gæster væk

Ligesom os trækker skadedyr ind om vinteren. Hvis du ikke har lyst til at få uønsket besøg, kan du lægge musefælder eller lugtstoffer, der hvor skadedyrene typisk kommer ind i dit hjem. På den måde kan du bekæmpe alt fra mus til skægkræ og sølvfisk.

Læs også: Sådan undgår du mus i dit hus.

Læs også: Sådan bekæmper du skægkræ.

Læs også: Sådan slipper du af med sølvfisk.

5. Beskyt gulvet i gangen med måtter

Hvis du ikke allerede har et forsvar mod snavs både uden for og inden for døren, er det på tide. Om efteråret og vinteren bringer vi nemlig meget snavs, vand og sne med os, så hvis du ikke har nogle ordentlige måtter til at beskytte gulvet, kan det hurtigt blive beskadiget.

9. november 2020 Ditte Marie Bro Pedersen
Mere om Hustips

Inspiration: Byg smukt med genbrug

Produktionen af byggematerialer koster på CO2-kontoen, men med genbrugsløsninger kan du bygge langt mere klimavenligt – se 7 af arkitekternes mest inspirerende eksempler her.

Overraskende: Kun få nabostridigheder under coronakrisen

I en tid, hvor mange har arbejdet hjemme og dermed gået tæt op af deres naboer, har der været overraskende få nabostridigheder. Og måske...

Uacceptabel sundhedsrisiko: Hånddesinfektion tilbagekaldt

Miljøstyrelsen tilbagekalder adskillige typer af hånddesinfektion. Se om du har købt produkterne her.

Fitnesscentrene er lukkede: Sådan klarer du træningen derhjemme

Mens coronavirussen har lukket samtlige træningscentre i landet, er efterspørgslen på træningsredskaber til hjemmet stor. Sådan træner du effektivt i hjemmet.

Derfor SKAL du pynte juletræet med LED-lys

Julen er lysets fest, og i december skal både juletræer, vindueskarme, lysestager og haver skinne smukt. Se, hvorfor du bør skifte de tradit...

Genialt trick: Det skal du gøre når støvsugeren ikke suger

Er din støvsuger begyndt at suge dårligt, eller laver den mærkelige lyde? Så kan det være på tide at give den et indvendigt tjek. Se hvordan...

Sådan får du velcro til at blive som ny igen

Vi kender det alle sammen - velcroen bliver sløv. Den slags kan man til en vis grad nippe sig fra med neglene, men det kan også gøres mere effektivt. Her er 7 tricks, der får velcroen til at blive som ny igen.

Derfor skal du ALTID tage et billede af dit komfur før du tager på...

Med dette smarte trick kan du let slippe for urolige tanker på ferien.

Disse 4 ting bør du tjekke, efter en strømafbrydelse i dit hjem

Storm- og uvejr kan i nogle tilfælde bringe strømafbrydelse med sig. Når strømmen vender tilbage, er der en række ting, der er vigtige at...

Sådan får du et klimavenligt hus

Som boligejer har du mange muligheder for at bidrage til at skære Danmarks udslip af CO2 ned med 70 procent. Se, hvad du kan gøre her – og hvor meget det faktisk batter.

Genialt: Sådan slipper du effektivt for fluer i skraldespanden

Skraldespanden er ikke det lækreste i verden. Den lugter og sværmer med fluer. Læs her et genialt tip til, hvordan du slipper for fluerne i...

Sådan fikser du en ødelagt lynlås

Er du irriteret over en ødelagt lynlås, som har åbnet sig i begge ender? Den kan du nemt fikse selv!

Genialt tip: Sådan fikser du let din tilkalkede vandhane

Har du problemer med at afkalke din vandhane? Med dette simple tip bliver din vandhane hurtigt så god som ny igen. 

Genialt tip: Sådan fikser du let din dryppende vandhane

Er den dryppende vandhane ved at drive dig til vanvid, eller trænger køkkenet, badeværelset eller bryggerset bare til et nyt og bedre armatu...

5 ting, du ikke vidste, du kunne bruge neglelak til

5 geniale hacks med neglelak, der ikke handler om fine fingernegle eller løbende strømpebukser.