Foto: iStock

Ting du OGSÅ kan bruge din limpistol til

Hvis du er en af de heldige ejere af en limpistol så får du her 8 alternative ting, du kan bruge den til.

Af: Amanda Vejle , 1. februar 2017

Limpistol er (næsten) uundværlig

Limpistolen er et uundværligt værktøj, hvis du godt kan lide at være kreativ. Ligemeget om det er praktiske langtidsholdbare løsninger eller midlertidige lappeløsninger, er det nemt at anvende en limpistol. Her får du 11 ting du eventuelt også kan bruge din limpistol til.

1. Lav en hurtig billedramme uden søm

Du kan bruge din limpistol til nemt at lave en billederamme. Benyt fire stykker træ, hvor du skærer enderne til, så de passer sammen i en firkant. Lim dem sammen med den varme lim og ved hjælp af tynde stykker træ på bagsiden.

2. Som vandtæt fuge 

Skal du bruge en vandtæt fuge eller tætning? Så er limpistolen oplagt.

3. Byg små huse til en legetøjs landsby

Vil du gerne lave noget sjovt sammen med børnene eller børnebørnene? Så skal du bygge små modelhuse til en lille landsby. Alt du skal bruge er små træplader eller gammelt pap og din limpistol.

Skær eller klip små plader, så du derefter kan lime dem sammen med en enkelt streg lim på kanterne. Snart har du en hel landsby, som I bagefter kan male og dekorere som I har lyst.

4. Limpistol eller selvklæbende tape

Hvis du eksempelvis står og skal hænge en stribe LED lys op på undersiden af en hylde i et skab eller andre steder, kan det gøres med selvklæbende tape. Men hvorfor ikke bruge limpistolen? Det er nemt, hurtigt og holder perfekt. 

5. Lav dine egne køleskabsmagneter

Det er utroligt nemt at lave alle mulige former for gør det selv-projekter, når du har en limpistol til rådighed. En af disse projekter kunne være at lave dine egne køleskabsmagneter eller magneter til en opslagstavle. Det er utroligt nemt at fastgøre magneter til eksempelvis et stykke træ med en limpistol.

Du kan lave dit eget motiv ud af træ eller andet meteriale, dekorere det og fastgøre en magnet på bagsiden. Vupti, så har du nogle søde og personlige magneter til køleskabet eller opslagstavlen.

6. Fastgør ledninger

Det kan være nødvendigt at fastgøre ledninger til en overflade, når du eksempelvis har sat en lampe op i loftet. Limen sørger for at holde ledningen på plads og sikrer, at ledningerne er organiserede der, hvor du placerer dem.

7. Fastgør stof på træ

Limpistolen virker ikke kun, når det kommer til at fastgøre ledninger. Hvis du står og har brug for at fastgøre noget stof til en træoverflade, bør du også her overveje at bruge limpistolen. Det er nemt, hurtigt og det holder godt.

8. Små dekorative forme

Du kan lave dine egne små, dekorative pyntefigurer ved hjælp af en siliconeform og din limpistol. Fyld siliconeformen med den varme lim og tilføj perler, glimmer eller hvad du kunne have lyst til.

Lad limen tørre og fjern herefter dine små figurer. Igen er det en sjov aktivitet at lave med børn. 

Kilde: Instructables.com 

1. februar 2017 Amanda Vejle
Mere om Hustips

Vinteren kommer: Sådan forbereder du dit hjem på koldere tider

Temperaturen udenfor falder, og vi tilbringer mere tid indenfor i vores hjem. Derfor er det på tide at gøre boligen klar til den kolde vintertid. Her er 5 nyttige tips til, hvordan du kan gøre dit hjem klar til vinter.

Inspiration: Byg smukt med genbrug

Produktionen af byggematerialer koster på CO2-kontoen, men med genbrugsløsninger kan du bygge langt mere klimavenligt – se 7 af arkitektern...

Overraskende: Kun få nabostridigheder under coronakrisen

I en tid, hvor mange har arbejdet hjemme og dermed gået tæt op af deres naboer, har der været overraskende få nabostridigheder. Og måske...

Uacceptabel sundhedsrisiko: Hånddesinfektion tilbagekaldt

Miljøstyrelsen tilbagekalder adskillige typer af hånddesinfektion. Se om du har købt produkterne her.

Fitnesscentrene er lukkede: Sådan klarer du træningen derhjemme

Mens coronavirussen har lukket samtlige træningscentre i landet, er efterspørgslen på træningsredskaber til hjemmet stor. Sådan træner du...

Derfor SKAL du pynte juletræet med LED-lys

Julen er lysets fest, og i december skal både juletræer, vindueskarme, lysestager og haver skinne smukt. Se, hvorfor du bør skifte de tradit...

Genialt trick: Det skal du gøre når støvsugeren ikke suger

Er din støvsuger begyndt at suge dårligt, eller laver den mærkelige lyde? Så kan det være på tide at give den et indvendigt tjek. Se hvordan, og få 6 gode tips til vedligeholdelse af støvsugeren her. 

Sådan får du velcro til at blive som ny igen

Vi kender det alle sammen - velcroen bliver sløv. Den slags kan man til en vis grad nippe sig fra med neglene, men det kan også gøres mere...

Derfor skal du ALTID tage et billede af dit komfur før du tager på...

Med dette smarte trick kan du let slippe for urolige tanker på ferien.

Disse 4 ting bør du tjekke, efter en strømafbrydelse i dit hjem

Storm- og uvejr kan i nogle tilfælde bringe strømafbrydelse med sig. Når strømmen vender tilbage, er der en række ting, der er vigtige at tjekke, inden du lægger dig til at sove eller smutter ud ad døren.

Sådan får du et klimavenligt hus

Som boligejer har du mange muligheder for at bidrage til at skære Danmarks udslip af CO2 ned med 70 procent. Se, hvad du kan gøre her – og...

Genialt: Sådan slipper du effektivt for fluer i skraldespanden

Skraldespanden er ikke det lækreste i verden. Den lugter og sværmer med fluer. Læs her et genialt tip til, hvordan du slipper for fluerne i...

Sådan fikser du en ødelagt lynlås

Er du irriteret over en ødelagt lynlås, som har åbnet sig i begge ender? Den kan du nemt fikse selv!

Genialt tip: Sådan fikser du let din tilkalkede vandhane

Har du problemer med at afkalke din vandhane? Med dette simple tip bliver din vandhane hurtigt så god som ny igen.

Genialt tip: Sådan fikser du let din dryppende vandhane

Er den dryppende vandhane ved at drive dig til vanvid, eller trænger køkkenet, badeværelset eller bryggerset bare til et nyt og bedre armatu...