Ting du OGSÅ kan bruge din limpistol til

Hustips

Hvis du er en af de heldige ejere af en limpistol så får du her 8 alternative ting, du kan bruge den til.

Foto: iStock

Limpistol er (næsten) uundværlig

Limpistolen er et uundværligt værktøj, hvis du godt kan lide at være kreativ. Ligemeget om det er praktiske langtidsholdbare løsninger eller midlertidige lappeløsninger, er det nemt at anvende en limpistol. Her får du 11 ting du eventuelt også kan bruge din limpistol til.

1. Lav en hurtig billedramme uden søm

Du kan bruge din limpistol til nemt at lave en billederamme. Benyt fire stykker træ, hvor du skærer enderne til, så de passer sammen i en firkant. Lim dem sammen med den varme lim og ved hjælp af tynde stykker træ på bagsiden.

2. Som vandtæt fuge 

Skal du bruge en vandtæt fuge eller tætning? Så er limpistolen oplagt.

3. Byg små huse til en legetøjs landsby

Vil du gerne lave noget sjovt sammen med børnene eller børnebørnene? Så skal du bygge små modelhuse til en lille landsby. Alt du skal bruge er små træplader eller gammelt pap og din limpistol.

Skær eller klip små plader, så du derefter kan lime dem sammen med en enkelt streg lim på kanterne. Snart har du en hel landsby, som I bagefter kan male og dekorere som I har lyst.

4. Limpistol eller selvklæbende tape

Hvis du eksempelvis står og skal hænge en stribe LED lys op på undersiden af en hylde i et skab eller andre steder, kan det gøres med selvklæbende tape. Men hvorfor ikke bruge limpistolen? Det er nemt, hurtigt og holder perfekt. 

5. Lav dine egne køleskabsmagneter

Det er utroligt nemt at lave alle mulige former for gør det selv-projekter, når du har en limpistol til rådighed. En af disse projekter kunne være at lave dine egne køleskabsmagneter eller magneter til en opslagstavle. Det er utroligt nemt at fastgøre magneter til eksempelvis et stykke træ med en limpistol.

Du kan lave dit eget motiv ud af træ eller andet meteriale, dekorere det og fastgøre en magnet på bagsiden. Vupti, så har du nogle søde og personlige magneter til køleskabet eller opslagstavlen.

6. Fastgør ledninger

Det kan være nødvendigt at fastgøre ledninger til en overflade, når du eksempelvis har sat en lampe op i loftet. Limen sørger for at holde ledningen på plads og sikrer, at ledningerne er organiserede der, hvor du placerer dem.

7. Fastgør stof på træ

Limpistolen virker ikke kun, når det kommer til at fastgøre ledninger. Hvis du står og har brug for at fastgøre noget stof til en træoverflade, bør du også her overveje at bruge limpistolen. Det er nemt, hurtigt og det holder godt.

8. Små dekorative forme

Du kan lave dine egne små, dekorative pyntefigurer ved hjælp af en siliconeform og din limpistol. Fyld siliconeformen med den varme lim og tilføj perler, glimmer eller hvad du kunne have lyst til.

Lad limen tørre og fjern herefter dine små figurer. Igen er det en sjov aktivitet at lave med børn. 

Kilde: Instructables.com 

1. februar 2017
Mere om Hustips

Sådan får du velcro til at blive som ny igen

Hustips Vi kender det alle sammen - velcroen bliver sløv. Den slags kan man til en vis grad nippe sig fra med neglene, men det kan også gøres mere effektivt. Her er 7 tricks, der får velcroen til at blive som ny igen.

Disse 4 ting bør du tjekke, efter en strømafbrydelse i dit hjem

Hustips Storm- og uvejr kan i nogle tilfælde bringe strømafbrydelse med sig. Når strømmen vender tilbage, er der en række ting, der er vigtige at...

Genialt tip: Sådan fikser du let din tilkalkede vandhane

Hustips Har du problemer med at afkalke din vandhane? Med dette simple tip bliver din vandhane hurtigt så god som ny igen.

Genialt tip: Sådan fikser du let din dryppende vandhane

Hustips Er den dryppende vandhane ved at drive dig til vanvid, eller trænger køkkenet, badeværelset eller bryggerset bare til et nyt og bedre armatur? Så udskift det selv – det tager kun en time! 

5 ting, du ikke vidste, du kunne bruge neglelak til

Hustips 5 geniale hacks med neglelak, der ikke handler om fine fingernegle eller løbende strømpebukser.

Få dine køkkenurter til at holde længere med disse 2 tricks

Hustips Der er to typer af friske krydderurter: de bløde og de hårde. De kræver hver sin strategi til opbevaring, hvis du vil holde dem friske så...

De bedste tricks til huset i 2016

Hustips Tips og tricks, der kan lette livet i hjemmet, er kernestof på idényt. Her er syv af de allerbedste husholdningstricks fra 2016 - og fem helt nye oveni. 

En hårtørrer kan næsten bruges til alt

Hustips Du har et magisk instrument i klædeskabet. En hårtørrer kan nemlig bruges til madlavning, rengøring, automekanik smertelindring og meget...

Undgå unødig støj i hjemmet

Hustips Er du også træt af larmen fra diverse støjkilder i huset? Læs her, hvorfor de opstår og hvordan du slipper af med dem.

10 geniale ting, du også kan bruge elastikker til

Hustips Vil du gerne være helten, der kommer ind fra højre og åbner det genstridige syltetøjsglas? Elastikker kan bruges til alt muligt - se de 10 tricks på videoen her. 

Sådan istandsætter du dit loppefund

Hustips Har du været på loppemarked og købt dig en gammel stol eller spisebord, som trænger til en kærlig hånd? Se her, hvordan du sætter dit loppef...

7 overraskende ting, du kan bruge husholdningsfilm til

Hustips Husholdningsfilm er genialt til meget mere, end de fleste er klar over. Læs med her og bliv klogere på anvendelsesmulighederne.

12 gør-det-selv projekter, der gik helt galt

Hustips Handyman eller ej - der er nogle ting, der ikke er så lette at fixe, som man skulle tro. Her er 12 dumme, men sjove, beviser på det.

7 geniale grunde til, at du ikke skal smide Silica Gel-poserne ud!

Hustips Hvis du bare køber sko en gang imellem, så har du med garanti set de små poser med Silica Gel, som altid ligger i skoene. Og du har garanter...

Danskerne er blevet elendige til gør-det-selv

Hustips Vi kan ikke længere svinge en hammer som i gamle dage, og selv små reparationer i huset virker uoverkommelige, viser en undersøgelse fra...