Sådan får du velcro til at blive som ny igen

Hustips

Vi kender det alle sammen - velcroen bliver sløv. Den slags kan man til en vis grad nippe sig fra med neglene, men det kan også gøres mere effektivt. Her er 7 tricks, der får velcroen til at blive som ny igen.

Livet er bare for kort til sløv velcro...
Livet er bare for kort til sløv velcro... Foto: iStock

Sløv velcro er ikke enden på tøjet

Det er bare SÅ irriterende, når velcroen ikke binder længere. Det stadie indtræffer ofte, før de sko eller det tøj, som velcroen anvendes til, er slidt op. Men der er sjældent nogen grund til at smide tøj eller sko væk på grund af sløv velcro. Velcroen kan nemlig renses, vaskes og børstes effektiv igen.  

Velcro er en lukkemekanisme til tøj opfundet i Schweiz i 1955. Velcro består af to dele: et plastikstykke med små løkker og 2) et tilsvarende plastikstykke med små bøjelige kroge. Når velcroen binder, sker det ved, at et stort antal kroge bliver fæstnet til et lige så stort antal løkker. 

7 måder at få velcroen til at binde igen

Det er den mere grove del af velcroen (den med krogene), som plejer at være problemet. Her samler skidt, tøjtråde og hår sig let. Der findes dog flere måder at få velcroen til at fungere optimalt igen.

1. Luk velcroen sammen

Den nemmeste måde at bevare velcroens evne til at binde er at sørge for altid at lukke velcroen. På den måde bliver begge sider af velcroen i langt mindre grad udsat for skidt og urenheder. 

2. Gnub to stykker velcro mod hinanden

En let måde at holde velcroen "frisk" er at gnubbe to stykker velcro med kroge mod hinanden nogle gange. Det vil løsne fnulderet, som derefter let kan fjernes med fingrene.

3. Brug en hæklepind eller en pincet

Det samme nummer kan også udføres med en lille hæklepind med en lille krog. Det er et større pillearbejde, men er det for eksempel nogle gode og fuldt funktionsdygtige sko, hvor velcroen bare er blevet lidt sløj, så kan det ofte godt betale sig at bruge 10 minutter med hæklepinden. En pincet kan i øvrigt også anbefales til dette arbejde. 

4. ... Eller en tandbørste

Du kan også bruge en tandbørste til at børste krogdelen af velcroen. Det vil ligeledes gøre det lettere at fjerne skidtet efterfølgende med fingrene. 

5. Undgå støv med antistatisk spray

Er du træt af støv, der hele tiden samler sig på velcroen? Prøv at sprøjte velcroen engang imellem med en antistatisk spray. Det vil reducere den statiske elektricitet, og derfor vil der samle sig langt mindre støv fremover på velcroen.

6. Red den bløde side med en kam

Den bløde side af velcroen kan også undertiden trænge til at få fornyet sin fæstningsevne. Løkkerne kan nemlig med tiden faktisk blive sammenfiltrede. Det kan en almindelige redekam hjælpe på. Red blot den bløde side af velcroen forsigtigt igennem med kammen.

7. Vaske velcro med mild sæbe og varmt vand

Du kan også altid vaske velcroen med mild sæbe og i varmt vand. Dette vil hjælpe med at fjerne støv fra den bløde del af velcroen og samtidig også fjerne eventuel dårlig lugt fra velcroen.

8. november 2017
Mere om Hustips

Disse 4 ting bør du tjekke, efter en strømafbrydelse i dit hjem

Hustips Storm- og uvejr kan i nogle tilfælde bringe strømafbrydelse med sig. Når strømmen vender tilbage, er der en række ting, der er vigtige at tjekke, inden du lægger dig til at sove eller smutter ud ad døren.

Genialt tip: Sådan fikser du let din tilkalkede vandhane

Hustips Har du problemer med at afkalke din vandhane? Med dette simple tip bliver din vandhane hurtigt så god som ny igen.

Genialt tip: Sådan fikser du let din dryppende vandhane

Hustips Er den dryppende vandhane ved at drive dig til vanvid, eller trænger køkkenet, badeværelset eller bryggerset bare til et nyt og bedre armatu...

5 ting, du ikke vidste, du kunne bruge neglelak til

Hustips 5 geniale hacks med neglelak, der ikke handler om fine fingernegle eller løbende strømpebukser.

Få dine køkkenurter til at holde længere med disse 2 tricks

Hustips Der er to typer af friske krydderurter: de bløde og de hårde. De kræver hver sin strategi til opbevaring, hvis du vil holde dem friske så...

De bedste tricks til huset i 2016

Hustips Tips og tricks, der kan lette livet i hjemmet, er kernestof på idényt. Her er syv af de allerbedste husholdningstricks fra 2016 - og fem...

En hårtørrer kan næsten bruges til alt

Hustips Du har et magisk instrument i klædeskabet. En hårtørrer kan nemlig bruges til madlavning, rengøring, automekanik smertelindring og meget andet. Se 12 geniale bud på alternativ brug af hårtørreren.

Undgå unødig støj i hjemmet

Hustips Er du også træt af larmen fra diverse støjkilder i huset? Læs her, hvorfor de opstår og hvordan du slipper af med dem.

10 geniale ting, du også kan bruge elastikker til

Hustips Vil du gerne være helten, der kommer ind fra højre og åbner det genstridige syltetøjsglas? Elastikker kan bruges til alt muligt - se de 10...

Sådan istandsætter du dit loppefund

Hustips Har du været på loppemarked og købt dig en gammel stol eller spisebord, som trænger til en kærlig hånd? Se her, hvordan du sætter dit loppefund i stand. 

De bedste og dummeste steder at gemme husnøglen

Hustips Gemmer du din husnøgle det rigtige sted? Eller kan tyven finde nøglen hurtigere end dig? Her er de allerværste steder at gemme nøglen og 6...

7 overraskende ting, du kan bruge husholdningsfilm til

Hustips Husholdningsfilm er genialt til meget mere, end de fleste er klar over. Læs med her og bliv klogere på anvendelsesmulighederne.

12 gør-det-selv projekter, der gik helt galt

Hustips Handyman eller ej - der er nogle ting, der ikke er så lette at fixe, som man skulle tro. Her er 12 dumme, men sjove, beviser på det.

7 geniale grunde til, at du ikke skal smide Silica Gel-poserne ud!

Hustips Hvis du bare køber sko en gang imellem, så har du med garanti set de små poser med Silica Gel, som altid ligger i skoene. Og du har garanter...

Danskerne er blevet elendige til gør-det-selv

Hustips Vi kan ikke længere svinge en hammer som i gamle dage, og selv små reparationer i huset virker uoverkommelige, viser en undersøgelse fra...