Denne artikel er sponsoreret

Sådan beskytter du dit træværk mod solens skadelige stråler

Hustips

Nowocoat sætter med sit nye produkt Coolingpaint fokus på temperatursænkningen i træet, så du du nemt kan forlænge dets levetid og undgå problemer med afblegning, afskalning, revner og sprækker.

Udendørs træværk kan hurtigt nedbrydes, det ved de fleste. Mange er dog ikke klar over, at det faktisk er solrige dage – ikke fugt og frost – der slider mest på træværk. Hvis du vil holde dit træværk sundt, smukt og sikkert i årevis, så kræver det ekstraordinær træbeskyttelse, som du kan læse mere om her. 

Derfor skader solen dit træværk

Når solen skinner, er det dejligt får dig, men dit træværk kommer på overarbejde – det absorberer nemlig solens infrarøde stråler (altså usynlige varmestråler). En overophedning betyder, at træet udvider sig, og det medfører revner, sprækker, afskalning eller nedbrydning af maling samt harpiksudtræk. 

Brug træbeskyttelse med UV-filter

Traditionelle former for træbeskyttelse har ikke hidtil taget hensyn til problemet med solens infrarøde stråler, men en dansk virksomhed i Koldning har netop lanceret en ny patenteret træbeskyttelse, der kan; Coolingpaint. Coolingpaint indeholder varmereflekterende teknologi, som dæmper varmen væsentligt og dermed sikrer langtidsholdbart træværk. 


Coolingpaint lægger et filter, som effektivt reflekterer solens infrarøde stråler, så træværket ikke får for meget varme. Funktionen reducerer de skader, som stærk lys og varme forårsager.

Teknologien i Coolingpaint 

Coolingpaint virker varmedæmpende, fordi den er tilsat særlige pigmenter med mikroskopiske spejle, som reflekterer solens infrarøde stråler. Den er baseret på varmereflekterende teknologi, der oprindeligt er udviklet af det amerikanske militær for at gøre det sværere at spore et jagerfly på en radar.

Det lyder avanceret (og det er det også), men rent praktisk betyder det, at Coolingpaint eksempelvis kan reducere overfladetemperaturen på sortmalet træværk med op til 40 procent sammenlignet med andre former for træbeskyttelse – det betyder en sænkning af temperaturen i træet på op til 20 grader. 

Andre fordele ved Coolingpaint:

  • Vandbaseret træbeskyttelse, der opfylder alle kravene til miljømærkning med EU-blomsten
  • Holbarhed på op til 16 år
  • Kan anvendes til udendørs behandling af blandt andet facader, udhæng, gavle, garager og plankeværk på både nyt træ og tidligere behandlet træ samt industrielt til fabriksmalet beklædning i sort farve
  • Tilsat et nyt svampe- og algehæmmende middel, der kun aktiveres i fugtigt vejr, så effekten og holdbarheden bliver maksimal

Coolingpaint fås i mange forskellige farver samt i en transparent version og som grunder og terrasseolie. Se mere på Coolingpaint.dk.

28. marts 2017
Mere om Hustips

Sådan får du velcro til at blive som ny igen

Hustips Vi kender det alle sammen - velcroen bliver sløv. Den slags kan man til en vis grad nippe sig fra med neglene, men det kan også gøres mere effektivt. Her er 7 tricks, der får velcroen til at blive som ny igen.

Disse 4 ting bør du tjekke, efter en strømafbrydelse i dit hjem

Hustips Storm- og uvejr kan i nogle tilfælde bringe strømafbrydelse med sig. Når strømmen vender tilbage, er der en række ting, der er vigtige at...

Genialt tip: Sådan fikser du let din tilkalkede vandhane

Hustips Har du problemer med at afkalke din vandhane? Med dette simple tip bliver din vandhane hurtigt så god som ny igen.

Genialt tip: Sådan fikser du let din dryppende vandhane

Hustips Er den dryppende vandhane ved at drive dig til vanvid, eller trænger køkkenet, badeværelset eller bryggerset bare til et nyt og bedre armatur? Så udskift det selv – det tager kun en time! 

5 ting, du ikke vidste, du kunne bruge neglelak til

Hustips 5 geniale hacks med neglelak, der ikke handler om fine fingernegle eller løbende strømpebukser.

Få dine køkkenurter til at holde længere med disse 2 tricks

Hustips Der er to typer af friske krydderurter: de bløde og de hårde. De kræver hver sin strategi til opbevaring, hvis du vil holde dem friske så...

De bedste tricks til huset i 2016

Hustips Tips og tricks, der kan lette livet i hjemmet, er kernestof på idényt. Her er syv af de allerbedste husholdningstricks fra 2016 - og fem helt nye oveni. 

En hårtørrer kan næsten bruges til alt

Hustips Du har et magisk instrument i klædeskabet. En hårtørrer kan nemlig bruges til madlavning, rengøring, automekanik smertelindring og meget...

Undgå unødig støj i hjemmet

Hustips Er du også træt af larmen fra diverse støjkilder i huset? Læs her, hvorfor de opstår og hvordan du slipper af med dem.

10 geniale ting, du også kan bruge elastikker til

Hustips Vil du gerne være helten, der kommer ind fra højre og åbner det genstridige syltetøjsglas? Elastikker kan bruges til alt muligt - se de 10 tricks på videoen her. 

Sådan istandsætter du dit loppefund

Hustips Har du været på loppemarked og købt dig en gammel stol eller spisebord, som trænger til en kærlig hånd? Se her, hvordan du sætter dit loppef...

7 overraskende ting, du kan bruge husholdningsfilm til

Hustips Husholdningsfilm er genialt til meget mere, end de fleste er klar over. Læs med her og bliv klogere på anvendelsesmulighederne.

12 gør-det-selv projekter, der gik helt galt

Hustips Handyman eller ej - der er nogle ting, der ikke er så lette at fixe, som man skulle tro. Her er 12 dumme, men sjove, beviser på det.

7 geniale grunde til, at du ikke skal smide Silica Gel-poserne ud!

Hustips Hvis du bare køber sko en gang imellem, så har du med garanti set de små poser med Silica Gel, som altid ligger i skoene. Og du har garanter...

Danskerne er blevet elendige til gør-det-selv

Hustips Vi kan ikke længere svinge en hammer som i gamle dage, og selv små reparationer i huset virker uoverkommelige, viser en undersøgelse fra...