Foto: iStock

5 ting, du ikke vidste, du kunne bruge neglelak til

5 geniale hacks med neglelak, der ikke handler om fine fingernegle eller løbende strømpebukser.

Af: Kathrine My Poulsen, 21. december 2016

Neglelak er ikke kun for kvinder

Mange kvinder er neglelakfans – ikke bare fordi det pifter neglene op med en frisk rød farve, men fordi neglelak kan stoppe et par løbende strømpebukser. Et trick de fleste kvinder nok kender til.

Men neglelak kan meget meget end at agere strømpebåndsreder og pifte fingrene op. Du får 5 af de bedste tips lige her.

1. Genbrug konvolutten

Selvom e-mails, e-boks og sociale medier efterhånden har overtaget al kommunikation i det ganske danske land, kan man stadig komme ud for at skulle sende et godt gammeldags brev nu og da. 

Og hvem har ikke prøvet at forsegle kuverten med spyt og et fast klem med hænderne, for så at opdage, at side to af brevet stadig ligger på bordet ved siden af.

Åbn trygt brevet igen – put det glemte i kuverten og put neglelak langs kanten af kuvertens åbning. Neglelakken virker som lim, så med lakken på er kuverten så god som ny.

2. Lak på tændstikken

Havelys, fakler og små lanterner er et hit på de danske terrasser og altaner som den perfekte hyggeskaber til en sommeraften. 

Men lysene skal jo også tændes og til det er en pakke tændstikker god at have i nærheden. Lige indtil det øjeblik, hvor regnen skyller over landet og efterlader gennemblødte hynder – og tændstikæsker.

Og det er her, at neglelakken kommer ind i billedet. For en tændstik dyppet i neglaksflasken kan holde sig tør i alt slags vejr. Så dyp hver enkel tændstik i flasken, lad stikkerne tørre og put dem tilbage i æsken.

Nu har du en æske tændstikker, der kan holde til det danske vejr – og stadig klare at tænde lyset i lanternen til en grillaften. Smart.

3. Sæt ild i bålet

Vi bliver lige ved det med det brændbare. For rent faktisk kan neglelak snildt gøre det ud for en god lighter.

En klat af lakken på noget træ er det perfekte fundament for et godt bål. Stryg en (neglelakdyppet) tændstik, sæt ild til træet - og så kan du godt finde snobrødspindene frem. 

4. Hjælp til sytråden

Hvorfor øjet på en nål skal være så lille, er svært at forstå. Efter to mislykkedes forsøg er tråden så ødelagt, at uanset hvor meget du slikker på den, kan den ikke blive spids nok til at få gennem nåleøjet.

Men: neglelak! Put lille klat neglelak på trådens spids – og voila. Så stryger tråden gennem nåleøjet nemmere end nogensinde før.

5. Snørebåndsredningen

Et snørebånd der flosser i enden er et ofte opstået problem på et par sko. Men lidt neglelak på enderne vil virke som lim og få stoppet enhver løsluppen tråd på snørebåndet.

Skal snørebåndet genbruges på par andre sko gør neglelakken på enderne det også meget nemmere at få båndet gennem de små huller på skoene. 

Kilde: Neswner

21. december 2016 Kathrine My Poulsen
Mere om Hustips

Vinteren kommer: Sådan forbereder du dit hjem på koldere tider

Temperaturen udenfor falder, og vi tilbringer mere tid indenfor i vores hjem. Derfor er det på tide at gøre boligen klar til den kolde vintertid. Her er 5 nyttige tips til, hvordan du kan gøre dit hjem klar til vinter.

Inspiration: Byg smukt med genbrug

Produktionen af byggematerialer koster på CO2-kontoen, men med genbrugsløsninger kan du bygge langt mere klimavenligt – se 7 af arkitektern...

Overraskende: Kun få nabostridigheder under coronakrisen

I en tid, hvor mange har arbejdet hjemme og dermed gået tæt op af deres naboer, har der været overraskende få nabostridigheder. Og måske...

Uacceptabel sundhedsrisiko: Hånddesinfektion tilbagekaldt

Miljøstyrelsen tilbagekalder adskillige typer af hånddesinfektion. Se om du har købt produkterne her.

Fitnesscentrene er lukkede: Sådan klarer du træningen derhjemme

Mens coronavirussen har lukket samtlige træningscentre i landet, er efterspørgslen på træningsredskaber til hjemmet stor. Sådan træner du...

Derfor SKAL du pynte juletræet med LED-lys

Julen er lysets fest, og i december skal både juletræer, vindueskarme, lysestager og haver skinne smukt. Se, hvorfor du bør skifte de tradit...

Genialt trick: Det skal du gøre når støvsugeren ikke suger

Er din støvsuger begyndt at suge dårligt, eller laver den mærkelige lyde? Så kan det være på tide at give den et indvendigt tjek. Se hvordan, og få 6 gode tips til vedligeholdelse af støvsugeren her. 

Sådan får du velcro til at blive som ny igen

Vi kender det alle sammen - velcroen bliver sløv. Den slags kan man til en vis grad nippe sig fra med neglene, men det kan også gøres mere...

Derfor skal du ALTID tage et billede af dit komfur før du tager på...

Med dette smarte trick kan du let slippe for urolige tanker på ferien.

Disse 4 ting bør du tjekke, efter en strømafbrydelse i dit hjem

Storm- og uvejr kan i nogle tilfælde bringe strømafbrydelse med sig. Når strømmen vender tilbage, er der en række ting, der er vigtige at tjekke, inden du lægger dig til at sove eller smutter ud ad døren.

Sådan får du et klimavenligt hus

Som boligejer har du mange muligheder for at bidrage til at skære Danmarks udslip af CO2 ned med 70 procent. Se, hvad du kan gøre her – og...

Genialt: Sådan slipper du effektivt for fluer i skraldespanden

Skraldespanden er ikke det lækreste i verden. Den lugter og sværmer med fluer. Læs her et genialt tip til, hvordan du slipper for fluerne i...

Sådan fikser du en ødelagt lynlås

Er du irriteret over en ødelagt lynlås, som har åbnet sig i begge ender? Den kan du nemt fikse selv!

Genialt tip: Sådan fikser du let din tilkalkede vandhane

Har du problemer med at afkalke din vandhane? Med dette simple tip bliver din vandhane hurtigt så god som ny igen.

Genialt tip: Sådan fikser du let din dryppende vandhane

Er den dryppende vandhane ved at drive dig til vanvid, eller trænger køkkenet, badeværelset eller bryggerset bare til et nyt og bedre armatu...