Foto: Getty Images

Overraskende: Kun få nabostridigheder under coronakrisen

I en tid, hvor mange har arbejdet hjemme og dermed gået tæt op af deres naboer, har der været overraskende få nabostridigheder. Og måske betyder krisen også, at vi har fået en anden relation til vores naboer, som gør, at der også i fremtiden vil være færre konflikter hen over hækken.

Af: Ida Andersen, 27. maj 2020

Normalt opstår konflikter mellem naboer i ferier og omkring helligdage, hvor mange er hjemme. Men under coronakrisen, hvor mange har været tvunget til at arbejde hjemme, har der været overraskende få henvendelser hos Center for Konfliktløsning, som er en forening, der arbejder for at fremme fredelig konfliktløsning, bl.a. mellem naboer, som er kommet op at skændes og ikke længere selv er i stand til at udrede konflikten.  

- Der har været stille ved telefonerne under selve krisen, men det er som om, at efterhånden som folk kommer mere tilbage til hverdagen, så er de begyndt at henvende sig igen, siger Kirsten Frydensberg, der er faglig leder på Center for Konfliktløsning.

Jesper Bastholm Munk, der er konfliktmægler ved Center for Konfliktløsning og selv tager ud og mægler mellem parter, hvor der er opstået uenigheder, som de ikke længere selv er i stand til at løse, genkender billedet.

- Under coronakrisen har mange haft fokus på at få dagligdagen til at fungere. Nu, hvor hverdagen så småt er ved at vende tilbage, har folk mere overskud til at tage hånd om de konflikter, der måtte være, siger han.

Men han tror også, at coronakrisen vil betyde, at der på sigt kommer færre nabostridigheder, som kræver en ekstern mægler, fordi rigtig mange er blevet tættere knyttet til naboerne i den periode, hvor de har gået hjemme. 

- Folk, der bor tæt op og ned af hinanden, er blevet bedre til at spørge hinanden, hvordan det går. Alle har været fælles om krisen, og på den måde er der sket en vis relationsopbygning mellem mange, som kan betyde, at det kan blive nemmere at løse konflikter, inden de eskalerer, siger han.

27. maj 2020 Ida Andersen
Mere om Hustips

Vinteren kommer: Sådan forbereder du dit hjem på koldere tider

Temperaturen udenfor falder, og vi tilbringer mere tid indenfor i vores hjem. Derfor er det på tide at gøre boligen klar til den kolde vintertid. Her er 5 nyttige tips til, hvordan du kan gøre dit hjem klar til vinter.

Inspiration: Byg smukt med genbrug

Produktionen af byggematerialer koster på CO2-kontoen, men med genbrugsløsninger kan du bygge langt mere klimavenligt – se 7 af arkitektern...

Uacceptabel sundhedsrisiko: Hånddesinfektion tilbagekaldt

Miljøstyrelsen tilbagekalder adskillige typer af hånddesinfektion. Se om du har købt produkterne her.

Fitnesscentrene er lukkede: Sådan klarer du træningen derhjemme

Mens coronavirussen har lukket samtlige træningscentre i landet, er efterspørgslen på træningsredskaber til hjemmet stor. Sådan træner du effektivt i hjemmet.

Derfor SKAL du pynte juletræet med LED-lys

Julen er lysets fest, og i december skal både juletræer, vindueskarme, lysestager og haver skinne smukt. Se, hvorfor du bør skifte de tradit...

Genialt trick: Det skal du gøre når støvsugeren ikke suger

Er din støvsuger begyndt at suge dårligt, eller laver den mærkelige lyde? Så kan det være på tide at give den et indvendigt tjek. Se hvordan...

Sådan får du velcro til at blive som ny igen

Vi kender det alle sammen - velcroen bliver sløv. Den slags kan man til en vis grad nippe sig fra med neglene, men det kan også gøres mere effektivt. Her er 7 tricks, der får velcroen til at blive som ny igen.

Derfor skal du ALTID tage et billede af dit komfur før du tager på...

Med dette smarte trick kan du let slippe for urolige tanker på ferien.

Disse 4 ting bør du tjekke, efter en strømafbrydelse i dit hjem

Storm- og uvejr kan i nogle tilfælde bringe strømafbrydelse med sig. Når strømmen vender tilbage, er der en række ting, der er vigtige at...

Sådan får du et klimavenligt hus

Som boligejer har du mange muligheder for at bidrage til at skære Danmarks udslip af CO2 ned med 70 procent. Se, hvad du kan gøre her – og hvor meget det faktisk batter.

Genialt: Sådan slipper du effektivt for fluer i skraldespanden

Skraldespanden er ikke det lækreste i verden. Den lugter og sværmer med fluer. Læs her et genialt tip til, hvordan du slipper for fluerne i...

Sådan fikser du en ødelagt lynlås

Er du irriteret over en ødelagt lynlås, som har åbnet sig i begge ender? Den kan du nemt fikse selv!

Genialt tip: Sådan fikser du let din tilkalkede vandhane

Har du problemer med at afkalke din vandhane? Med dette simple tip bliver din vandhane hurtigt så god som ny igen. 

Genialt tip: Sådan fikser du let din dryppende vandhane

Er den dryppende vandhane ved at drive dig til vanvid, eller trænger køkkenet, badeværelset eller bryggerset bare til et nyt og bedre armatu...

5 ting, du ikke vidste, du kunne bruge neglelak til

5 geniale hacks med neglelak, der ikke handler om fine fingernegle eller løbende strømpebukser.