Hårtørrer har mange skjulte egenskaber.
Hårtørrer har mange skjulte egenskaber. Foto: iStock

En hårtørrer kan næsten bruges til alt

Du har et magisk instrument i klædeskabet. En hårtørrer kan nemlig bruges til madlavning, rengøring, automekanik smertelindring og meget andet. Se 12 geniale bud på alternativ brug af hårtørreren.

Af: Mikkel Hede, 15. december 2016

Den alternative hårtørrer

En hårtørrer findes i de fleste hjem. Alle har god gavn af dem til deres naturlige formål, men de har også mange andre anvendelsesmuligheder. Her er 12 af dem. 

1. Fjern stearin med hårtørrer

Er der kommet stearinlys på dine møbler eller på en dug, så kan du højst sandsynlig fjerne det med hårtørreren. Læg for eksempel noget tyndt bomuldsstof eller et kaffefilter oven på den uønskede stearin og varm pletten op med hårtørreren. Det vil få pletten til at opløse sig og forsvinde.

2. Tørre tøj

Har du noget tøj, der skal være tørt i en fart, og har du ikke et strygebræt og et strygejern ved hånden, så kan hørtørreren gøre jobbet på 5 minutter. 

3. Ret briller med hårtørreren

Er dine briller blevet skæve, og er de lavet af kunststof, så kan du spare turen til optikeren ved at varme det sted op, du gerne vil tvinge i anden retning i ca. 20-30 sekunder. Det gør materialet føjeligt og bøjeligt. Bøj dem derefter hen på den ønskede plads. Det er det samme, som optikeren ville gøre. Vil du være helt sikkert på ikke at bøje brillerne for meget, så bør du for en sikkerheds skyld gå til optikeren. 

4. Gøre spejlet brugbart igen

Har én i familien været i bad, og skal du derefter i en fart bruge spejlet i badeværelset? Fjern duggen på spejlet med hårtørreren. Det tager få sekunder

5. Giv dine cupcakes ekstra glans med hårtøreren

Frostingen oven på cupcakes kan få en ekstra smuk glans, hvis du kort varmer den op med hårtørreren, efter den er blevet fordelt oven på cupcaken.

6. Føntørre regnvåde sko og støvler

Er skoene eller støvlerne gennemblødte, og skal de lige straks bruges igen? Stop noget avispapir ned i fodtøjet og blæs på dem med hårtørreren. I løbet af 5 minutter vil de værre tørre igen.

7. Fjerne isblomster på vinduet med hårtørrer

Er der isblomster på viduerne, så kan med få sekunders hårtørring på glasset gøre vinduet klart og brugbart igen. 

8. Fjerne støv

Der er steder i hjemmet, som støvsugeren vanskeligt kan nå. Hjælp støvsugeren lidt på vej med en luftstrøm, der går udad og ikke indad. Det kan fjerne støv i mange afkroge, som senere kan suges op. Tricket er også højst anvendeligt til tasturerer på computere. 

9. Lette muskelspændinger

Har du spændinger et eller andet sted på kroppen, eller er en influenza på vej eller noget andet, der giver ømhed. Pust lidt med hårtørreren. Det lindrer smerten. 

10. Fjerne fedtfarver

Mange af børnenes tegneredskaber er lavet på en voksbasis. Er det tilfældet, så kan du fjerne spor af farverne fra vægge, gulve og møbler med hårtørreren og et stykke køkkenrulle, som du lægger over det farvede område. Køkkenrullen bruges til at suge den voksholdige farve op med.  

11. Fjern buler på bilen med en hårtørrer

Idényt har tidligere fortalt om, hvordan man fjerner buler i bilen med en hårtørrer og trykluftsspray. Tricket handler om at varme bulen op først, og derefter køle den ned med trykluftssprayen.

12. Tø frostvarer op med hårtørreren

Skal du have tøet en pakke bær op i fryseren i løbet af nul komme fem, så kan hørtørreren gøre underværker, sålænge frostvaren er af en overkommelig størrelse og ikke hel frossen and.

Kilde: genialetricks.de

15. december 2016 Mikkel Hede
Mere om Hustips

Vinteren kommer: Sådan forbereder du dit hjem på koldere tider

Temperaturen udenfor falder, og vi tilbringer mere tid indenfor i vores hjem. Derfor er det på tide at gøre boligen klar til den kolde vintertid. Her er 5 nyttige tips til, hvordan du kan gøre dit hjem klar til vinter.

Inspiration: Byg smukt med genbrug

Produktionen af byggematerialer koster på CO2-kontoen, men med genbrugsløsninger kan du bygge langt mere klimavenligt – se 7 af arkitektern...

Overraskende: Kun få nabostridigheder under coronakrisen

I en tid, hvor mange har arbejdet hjemme og dermed gået tæt op af deres naboer, har der været overraskende få nabostridigheder. Og måske...

Uacceptabel sundhedsrisiko: Hånddesinfektion tilbagekaldt

Miljøstyrelsen tilbagekalder adskillige typer af hånddesinfektion. Se om du har købt produkterne her.

Fitnesscentrene er lukkede: Sådan klarer du træningen derhjemme

Mens coronavirussen har lukket samtlige træningscentre i landet, er efterspørgslen på træningsredskaber til hjemmet stor. Sådan træner du...

Derfor SKAL du pynte juletræet med LED-lys

Julen er lysets fest, og i december skal både juletræer, vindueskarme, lysestager og haver skinne smukt. Se, hvorfor du bør skifte de tradit...

Genialt trick: Det skal du gøre når støvsugeren ikke suger

Er din støvsuger begyndt at suge dårligt, eller laver den mærkelige lyde? Så kan det være på tide at give den et indvendigt tjek. Se hvordan, og få 6 gode tips til vedligeholdelse af støvsugeren her. 

Sådan får du velcro til at blive som ny igen

Vi kender det alle sammen - velcroen bliver sløv. Den slags kan man til en vis grad nippe sig fra med neglene, men det kan også gøres mere...

Derfor skal du ALTID tage et billede af dit komfur før du tager på...

Med dette smarte trick kan du let slippe for urolige tanker på ferien.

Disse 4 ting bør du tjekke, efter en strømafbrydelse i dit hjem

Storm- og uvejr kan i nogle tilfælde bringe strømafbrydelse med sig. Når strømmen vender tilbage, er der en række ting, der er vigtige at tjekke, inden du lægger dig til at sove eller smutter ud ad døren.

Sådan får du et klimavenligt hus

Som boligejer har du mange muligheder for at bidrage til at skære Danmarks udslip af CO2 ned med 70 procent. Se, hvad du kan gøre her – og...

Genialt: Sådan slipper du effektivt for fluer i skraldespanden

Skraldespanden er ikke det lækreste i verden. Den lugter og sværmer med fluer. Læs her et genialt tip til, hvordan du slipper for fluerne i...

Sådan fikser du en ødelagt lynlås

Er du irriteret over en ødelagt lynlås, som har åbnet sig i begge ender? Den kan du nemt fikse selv!

Genialt tip: Sådan fikser du let din tilkalkede vandhane

Har du problemer med at afkalke din vandhane? Med dette simple tip bliver din vandhane hurtigt så god som ny igen.

Genialt tip: Sådan fikser du let din dryppende vandhane

Er den dryppende vandhane ved at drive dig til vanvid, eller trænger køkkenet, badeværelset eller bryggerset bare til et nyt og bedre armatu...