Du kan hurtigt fikse problemet selv, hvis din støvsuger driller.
Du kan hurtigt fikse problemet selv, hvis din støvsuger driller. Foto: GettyImages

Genialt trick: Det skal du gøre når støvsugeren ikke suger

Er din støvsuger begyndt at suge dårligt, eller laver den mærkelige lyde? Så kan det være på tide at give den et indvendigt tjek. Se hvordan, og få 6 gode tips til vedligeholdelse af støvsugeren her. 

Hvis din støvsuger suger dårligt, kan det tyde på at noget er galt. Der kan dog være mange grunde til, at maskinen skranter - og ofte er problemet let at fikse. Før du smider en fuldt funktionel maskine ud, er det derfor en god idé at vide, hvad du bør kigge efter.

Se med her, hvor Elgigantens ekspert på støvsugere og rengøringsprodukter, Torben Førsterling, giver 6 gode råd til at forlænge støvsugerens levetid. 

To typiske problemer

- Hvis støvsugeren suger dårligt, skyldes det som regel at filteret er tilstoppet og blokerer luftstrømmene i støvsugeren. Støvsugeren holder som regel længere, når den bliver behandlet pænt og hvis du husker at skifte filteret jævnligt. Gerne en gang om året eller ved behov, siger Torben Førsterling i en pressemeddelelse.

Han fortæller, at filterets opgave er at rense luften der kommer ind i støvsugeren for støvpartikler, og efter noget tid vil filteret blive beskidt og fyldt. Når filteret bliver stoppet, så kommer luften ikke igennem som den skal. Det kan ødelægge motoren, hvis den ikke får tilstrækkeligt med luft til at blive nedkølet.

- Det gælder også for støvsugerposer. Hvis støvsugeren arbejder og luften ikke kommer igennem den stopfyldte pose, så kan den blive varm, understreger Torben Førsterling. 

6 tips til vedligehold af din støvsuger

  • Udskift regelmæssigt filteret

  • Udskift støvsugerposen før den bliver fyldt – ikke efter

  • Benyt helst et mundstykke designet til hårde overflader, når du støvsuger trægulve og lignende.

  • Undgå at støvsugeren vælter rundt på hovedet eller støder ind i vægge og møbler

  • Undgå at trække støvsugeren rundt i slangen og undgå at strække ledningen. Brug i stedet stikkontakter i hvert rum i takt med at du bevæger dig rundt

  • Brug indstillingerne på støvsugeren så du får den rigtige ydelse afhængig af, om du støvsuger trægulve, tæpper eller møbler

19. august 2019
Mere om Hustips

Sådan får du velcro til at blive som ny igen

Vi kender det alle sammen - velcroen bliver sløv. Den slags kan man til en vis grad nippe sig fra med neglene, men det kan også gøres mere effektivt. Her er 7 tricks, der får velcroen til at blive som ny igen.

Disse 4 ting bør du tjekke, efter en strømafbrydelse i dit hjem

Storm- og uvejr kan i nogle tilfælde bringe strømafbrydelse med sig. Når strømmen vender tilbage, er der en række ting, der er vigtige at...

Genialt: Sådan slipper du effektivt for fluer i skraldespanden

Skraldespanden er ikke det lækreste i verden. Den lugter og sværmer med fluer. Læs her et genialt tip til, hvordan du slipper for fluerne i...

Sådan bruger du regnvandet effektivt

Fordelene ved at opsamle og udnytte regnvandet til eksempelvis toiletskyld og tøjvask er mange og ikke bare i husholdningen. Det bidrager til at løse udfordringerne med de tiltagende mængder regn, og du sparer på det dyrebare drikkevand.

Sådan fikser du en ødelagt lynlås

Er du irriteret over en ødelagt lynlås, som har åbnet sig i begge ender? Den kan du nemt fikse selv!

Genialt tip: Sådan fikser du let din tilkalkede vandhane

Har du problemer med at afkalke din vandhane? Med dette simple tip bliver din vandhane hurtigt så god som ny igen.

Genialt tip: Sådan fikser du let din dryppende vandhane

Er den dryppende vandhane ved at drive dig til vanvid, eller trænger køkkenet, badeværelset eller bryggerset bare til et nyt og bedre armatur? Så udskift det selv – det tager kun en time! 

5 ting, du ikke vidste, du kunne bruge neglelak til

5 geniale hacks med neglelak, der ikke handler om fine fingernegle eller løbende strømpebukser.

De bedste tricks til huset i 2016

Tips og tricks, der kan lette livet i hjemmet, er kernestof på idényt. Her er syv af de allerbedste husholdningstricks fra 2016 - og fem...

En hårtørrer kan næsten bruges til alt

Du har et magisk instrument i klædeskabet. En hårtørrer kan nemlig bruges til madlavning, rengøring, automekanik smertelindring og meget andet. Se 12 geniale bud på alternativ brug af hårtørreren.

Undgå unødig støj i hjemmet

Er du også træt af larmen fra diverse støjkilder i huset? Læs her, hvorfor de opstår og hvordan du slipper af med dem.

7 overraskende ting, du kan bruge husholdningsfilm til

Husholdningsfilm er genialt til meget mere, end de fleste er klar over. Læs med her og bliv klogere på anvendelsesmulighederne.

12 gør-det-selv projekter, der gik helt galt

Handyman eller ej - der er nogle ting, der ikke er så lette at fixe, som man skulle tro. Her er 12 dumme, men sjove, beviser på det.

7 geniale grunde til, at du ikke skal smide Silica Gel-poserne ud!

Hvis du bare køber sko en gang imellem, så har du med garanti set de små poser med Silica Gel, som altid ligger i skoene. Og du har garanter...

Danskerne er blevet elendige til gør-det-selv

Vi kan ikke længere svinge en hammer som i gamle dage, og selv små reparationer i huset virker uoverkommelige, viser en undersøgelse fra...