De bedste tricks til huset i 2016

Hustips

Tips og tricks, der kan lette livet i hjemmet, er kernestof på idényt. Her er syv af de allerbedste husholdningstricks fra 2016 - og fem helt nye oveni. 

Rengøring - madlavning: Top 12 over husholdsningstricks
Rengøring - madlavning: Top 12 over husholdsningstricks Foto: istockphoto

De 12 bedste husholdningstricks fra 2016

Her er nogle af de bedste tricks fra 2016: Hullet i pastaskeen; mønten i fryseren, sprayflaskerne i skabet; lugtfjerner-tricket til madrassen og mange flere.

1. Mønten i fryseren

Er du væk nogle dage eller mere, og vil du gerne sikre dig, at fryseren ikke har været ude af drift, mens du har været væk? Læg en mønt oven på en kop med frossen vand. Hvis mønten ligger på bunden af den tilfrosne kop, når du kommer hjem, så er det et bevis på, at der har været strømsvigt. 

Læs mere om tricket med mønten i fryseren her. 

2. Ordne ledninger med brødklemme

Smid ikke den lille plastikdims væk, som du bruger til at lukke brødposer. Den kan hjælpe med at få styr på dine ledninger.

3. Hullet i pastaskeen

Hullet i pastaskeen har en overraskende funktion. Den bruges til at afmåle, hvor meget pasta, der skal bruges til én portion. 

Læs mere om hullet i pastaskeen.

4. Få styr på sprayflaskerne

En tværstang i den øverste del af skabet under køkkenvasken er en enkel, men meget praktisk idé. På denne måde kan man bruge noget af den tomme plads, der ofte gemmer sig i toppen af køkkenvaskskabet.

Kilde: Popsugar 

5. Åbne vinflasker med skruer

Er der ikke en proptrækker i miles omkreds, når der skal vin på bordet? Brug en nøgle!

Se video, der viser, hvordan du åbner vinflasker med en nøgle.

6. Skær brødskiver, uden at brødet smuldrer

Det kan være vanskeligt at skære en fin brødskive i et luftigt franskbrød. Vend brødet om og skær fra bund mod top. 

Kilde: Imgur

7. Bind knuder op uden besvær

Bind knuder op ved først at rulle den løse ende rundt så mange gange som muligt. Derefter skubbes denne ende gennem knuden - nemt!

Kilde: Imgur

8.  Udsten kirsebær med en flaske

 

Læg kirsebærret oven på en drikkeflaskes mund. Pres en spisepind igennem kirsebærret På den måde vil kirsebærret havne i bunden af flasken, og kirsebærret vil være lige til at spise

Se, hvordan du udstener kirsebær med en flaske og en spisepind

9. Gør madrassen lugtfri med bagepulver

Fjern alt fra madrassen. Strø bagepulver ud over den. Lad begpulveret ligge en halv times tid. Sug det derefter op med støvsugeren. Det vil i det fleste tilfælde fjerne det meste af ildelugten fra madrassen.

Se mere om tricket til at fjerne dårlig lugt fra madrassen med bagepulver. 

11. Hold styr på dine manualer

Gør det til en vane altid at hente manualen hos producenten til nye elektriske apparater umiddelbart efter du har købt dem. I dag vil du stort set altid kunne finde du dem på producentens hjemmeside. Læg filen over på en harddisk eller på dit Google Drive. På denne måde skal du ikke bruge timer på at lede alle dine skuffer og mapper igennem, når du en skønne dag får brug for at kigge i manualen. 

Kilde: Imgur

12. Vand planter med isklumper

Overvanding er en hyppig årsag til, at stueplanter går til. Dette kan at vande med isklumper. Læg i stedet det rette antal isterninger oven på jorden i potteplanten. Lad isterningerne smelte langsomt. På den måde vil du meget lettere kunne kontrollere, at planten ikke kommer til at søbe i vand, og at vandet ikke løber over og ud over dine møbler

Læs mere om, hvordan du kan vande dine planter med isterninger. 

19. december 2016
Mere om Hustips

Sådan får du velcro til at blive som ny igen

Hustips Vi kender det alle sammen - velcroen bliver sløv. Den slags kan man til en vis grad nippe sig fra med neglene, men det kan også gøres mere effektivt. Her er 7 tricks, der får velcroen til at blive som ny igen.

Disse 4 ting bør du tjekke, efter en strømafbrydelse i dit hjem

Hustips Storm- og uvejr kan i nogle tilfælde bringe strømafbrydelse med sig. Når strømmen vender tilbage, er der en række ting, der er vigtige at...

Genialt tip: Sådan fikser du let din tilkalkede vandhane

Hustips Har du problemer med at afkalke din vandhane? Med dette simple tip bliver din vandhane hurtigt så god som ny igen.

Genialt tip: Sådan fikser du let din dryppende vandhane

Hustips Er den dryppende vandhane ved at drive dig til vanvid, eller trænger køkkenet, badeværelset eller bryggerset bare til et nyt og bedre armatur? Så udskift det selv – det tager kun en time! 

5 ting, du ikke vidste, du kunne bruge neglelak til

Hustips 5 geniale hacks med neglelak, der ikke handler om fine fingernegle eller løbende strømpebukser.

Få dine køkkenurter til at holde længere med disse 2 tricks

Hustips Der er to typer af friske krydderurter: de bløde og de hårde. De kræver hver sin strategi til opbevaring, hvis du vil holde dem friske så...

En hårtørrer kan næsten bruges til alt

Hustips Du har et magisk instrument i klædeskabet. En hårtørrer kan nemlig bruges til madlavning, rengøring, automekanik smertelindring og meget andet. Se 12 geniale bud på alternativ brug af hårtørreren.

Undgå unødig støj i hjemmet

Hustips Er du også træt af larmen fra diverse støjkilder i huset? Læs her, hvorfor de opstår og hvordan du slipper af med dem.

10 geniale ting, du også kan bruge elastikker til

Hustips Vil du gerne være helten, der kommer ind fra højre og åbner det genstridige syltetøjsglas? Elastikker kan bruges til alt muligt - se de 10...

Sådan istandsætter du dit loppefund

Hustips Har du været på loppemarked og købt dig en gammel stol eller spisebord, som trænger til en kærlig hånd? Se her, hvordan du sætter dit loppefund i stand. 

De bedste og dummeste steder at gemme husnøglen

Hustips Gemmer du din husnøgle det rigtige sted? Eller kan tyven finde nøglen hurtigere end dig? Her er de allerværste steder at gemme nøglen og 6...

7 overraskende ting, du kan bruge husholdningsfilm til

Hustips Husholdningsfilm er genialt til meget mere, end de fleste er klar over. Læs med her og bliv klogere på anvendelsesmulighederne.

12 gør-det-selv projekter, der gik helt galt

Hustips Handyman eller ej - der er nogle ting, der ikke er så lette at fixe, som man skulle tro. Her er 12 dumme, men sjove, beviser på det.

7 geniale grunde til, at du ikke skal smide Silica Gel-poserne ud!

Hustips Hvis du bare køber sko en gang imellem, så har du med garanti set de små poser med Silica Gel, som altid ligger i skoene. Og du har garanter...

Danskerne er blevet elendige til gør-det-selv

Hustips Vi kan ikke længere svinge en hammer som i gamle dage, og selv små reparationer i huset virker uoverkommelige, viser en undersøgelse fra...