De bedste og dummeste steder at gemme husnøglen

Hustips

Gemmer du din husnøgle det rigtige sted? Eller kan tyven finde nøglen hurtigere end dig? Her er de allerværste steder at gemme nøglen og 6 gemmesteder, som tyven aldrig gætter. 

Se de 7 gemmesteder, som tyven aldrig gætter.
Se de 7 gemmesteder, som tyven aldrig gætter.

Her skal du gemme din nøgle

Hvor ligger din ekstranøgle til huset? Og er det lige så let for tyven at finde den, som det er for dig?

Det er vigtigt at få styr på den ting. For hvis tyven finder nøglen og stjæler dit bohave uden tegn på indbrud, så er det bare simpelt tyveri og ikke indbrud. Det har desværre meget stor betydning for forsikringen. Pludselig kan du nemlig ikke få erstatning for tyveri af for eksempel penge, smykker og værdipapirer.

Ifølge Bolius’ ekspert på området, Tine R. Sode, er dette de 5 værste gemmesteder for din nøgle.

  1. Nede under dørmåtten.
  2. Inde under en krukke.
  3. Oppe ovenpå en lampe.
  4. I en snor inde bag brevsprækken eller i postkassen.
  5. Ved et vindue på eller under sålbænken ikke så langt væk fra hoveddøren.

Inspiration fra Geocahing

Det kunne jo være, at tyvene også læser idényt. Derfor vi vil helst ikke dele alt for mange fikse ideer til nøgle-gemmesteder. Vi vil derimod gerne henlede opmærksomhed på et helt bestemt fællesskab af mennesker, hvor man selv kan gå på rov efter geniale gemmeideer. 

Geochaching er et verdensomspændende hobby, hvor follk gemmer såkaldte caches ude i naturen, som andre folk så skal finde og logge med deres GPS. Her kender fantasien ingen grænser.

Vi har derfor fundet 7 snedige gemmesteder fra Geochacing-verdenen - ud af de tusindvis, der findes derude. 

1. Nøglen under stenen

Det bedste trick er naturligvis at have en ekstranøgle liggende hos naboen eller et andet sted i nabolaget. Det er dog ikke alle, der orker at ulejlige naboer og venner - den nøgle skal bare være der MED DET SAMME!

Vil du udmanøvrere tyven, så er det nødvendigt at tage mere udspekulerede metoder i brug. En tætsluttende lille plastidåse med en natursten limet oven på - den gætter Bjørnebanden ikke, medmindre én af dem har Geocaching som hobby.

2. Fuglebrættet

Tyven tænker nok ikke, at nøglen ligger på fuglebrættet. Der kunne jo være en skade, der fløj af sted med nøglen. Med dette specialdesignede fuglehus med indbygget rørpost er nøglen dog sikkert forvaret og bevogtet af årvågne musvitter og gråspurve.

Se hele konstruktionen her.

3. Ampullen i pillen 

Har du en betonpille eller en træpæl et sted på din grund, så er der ingen langfinger, der lægger mærke til det rustne skruehoved, der sidder i pillen. 

Herinde i det udborede hul kan du gemme en lille vandtæt ampul i en størrelse, der lige akkurat levner plads til din hoveddørsnøgle. Den slags kan fås over nettet til 15-20 kroner stykket.

4. Træstubben

Udhulede træstubbe er også et stort slagnummer blandt Geochacere. Det kan både være én, man køber pr. postordre på nettet; eller én, man selv indretter til formålet.  

Det kan også være udhulede kviste, som man kan gemme sin en lille nøglecontainer i. Dem har vi set på nettet til 44 kroner og 4 øre. Stik den ind i et træ et sted. Den nøgle er der med sikkerhed ingen, der opdager. 

5. Mursten i blomsterskum

Ligger der en mursten, der ligger og flyder på din grund, så er der ingen tyveknægt, der tænker, at det er adgangstegnet til dit hus. Murstenen her på billedet er lavet i det skummateriale, som blomsterdekoratører bruger, når de skal lave blomsteropsatser (Oasis). Med lidt maling og et hulrum er murstenen mere sikker end Fort Knox.

6. Attrap i hegnet

Har du et jernrør i hegnet omkring dit hus, så kan du bygge en attrap-forlængning på og gemme nøglen der.  

6. Nøglen i fuglereden

Du kan også altid flette en fuglerede og gemme den af vejen i et træ eller en busk. Så er det højst en ræv eller en anden æggetyv, der løber af med din nøgle. 

8. april 2016
Mere om Hustips

Sådan får du velcro til at blive som ny igen

Hustips Vi kender det alle sammen - velcroen bliver sløv. Den slags kan man til en vis grad nippe sig fra med neglene, men det kan også gøres mere effektivt. Her er 7 tricks, der får velcroen til at blive som ny igen.

Disse 4 ting bør du tjekke, efter en strømafbrydelse i dit hjem

Hustips Storm- og uvejr kan i nogle tilfælde bringe strømafbrydelse med sig. Når strømmen vender tilbage, er der en række ting, der er vigtige at...

Genialt tip: Sådan fikser du let din tilkalkede vandhane

Hustips Har du problemer med at afkalke din vandhane? Med dette simple tip bliver din vandhane hurtigt så god som ny igen.

Genialt tip: Sådan fikser du let din dryppende vandhane

Hustips Er den dryppende vandhane ved at drive dig til vanvid, eller trænger køkkenet, badeværelset eller bryggerset bare til et nyt og bedre armatur? Så udskift det selv – det tager kun en time! 

5 ting, du ikke vidste, du kunne bruge neglelak til

Hustips 5 geniale hacks med neglelak, der ikke handler om fine fingernegle eller løbende strømpebukser.

Få dine køkkenurter til at holde længere med disse 2 tricks

Hustips Der er to typer af friske krydderurter: de bløde og de hårde. De kræver hver sin strategi til opbevaring, hvis du vil holde dem friske så...

De bedste tricks til huset i 2016

Hustips Tips og tricks, der kan lette livet i hjemmet, er kernestof på idényt. Her er syv af de allerbedste husholdningstricks fra 2016 - og fem helt nye oveni. 

En hårtørrer kan næsten bruges til alt

Hustips Du har et magisk instrument i klædeskabet. En hårtørrer kan nemlig bruges til madlavning, rengøring, automekanik smertelindring og meget...

Undgå unødig støj i hjemmet

Hustips Er du også træt af larmen fra diverse støjkilder i huset? Læs her, hvorfor de opstår og hvordan du slipper af med dem.

10 geniale ting, du også kan bruge elastikker til

Hustips Vil du gerne være helten, der kommer ind fra højre og åbner det genstridige syltetøjsglas? Elastikker kan bruges til alt muligt - se de 10 tricks på videoen her. 

Sådan istandsætter du dit loppefund

Hustips Har du været på loppemarked og købt dig en gammel stol eller spisebord, som trænger til en kærlig hånd? Se her, hvordan du sætter dit loppef...

7 overraskende ting, du kan bruge husholdningsfilm til

Hustips Husholdningsfilm er genialt til meget mere, end de fleste er klar over. Læs med her og bliv klogere på anvendelsesmulighederne.

12 gør-det-selv projekter, der gik helt galt

Hustips Handyman eller ej - der er nogle ting, der ikke er så lette at fixe, som man skulle tro. Her er 12 dumme, men sjove, beviser på det.

7 geniale grunde til, at du ikke skal smide Silica Gel-poserne ud!

Hustips Hvis du bare køber sko en gang imellem, så har du med garanti set de små poser med Silica Gel, som altid ligger i skoene. Og du har garanter...

Danskerne er blevet elendige til gør-det-selv

Hustips Vi kan ikke længere svinge en hammer som i gamle dage, og selv små reparationer i huset virker uoverkommelige, viser en undersøgelse fra...