Se de 7 gemmesteder, som tyven aldrig gætter.
Se de 7 gemmesteder, som tyven aldrig gætter.

De bedste og dummeste steder at gemme husnøglen

Gemmer du din husnøgle det rigtige sted? Eller kan tyven finde nøglen hurtigere end dig? Her er de allerværste steder at gemme nøglen og 6 gemmesteder, som tyven aldrig gætter. 

Af: Mikkel Hede, 8. april 2016

Her skal du gemme din nøgle

Hvor ligger din ekstranøgle til huset? Og er det lige så let for tyven at finde den, som det er for dig?

Det er vigtigt at få styr på den ting. For hvis tyven finder nøglen og stjæler dit bohave uden tegn på indbrud, så er det bare simpelt tyveri og ikke indbrud. Det har desværre meget stor betydning for forsikringen. Pludselig kan du nemlig ikke få erstatning for tyveri af for eksempel penge, smykker og værdipapirer.

Ifølge Bolius’ ekspert på området, Tine R. Sode, er dette de 5 værste gemmesteder for din nøgle.

  1. Nede under dørmåtten.
  2. Inde under en krukke.
  3. Oppe ovenpå en lampe.
  4. I en snor inde bag brevsprækken eller i postkassen.
  5. Ved et vindue på eller under sålbænken ikke så langt væk fra hoveddøren.

Inspiration fra Geocahing

Det kunne jo være, at tyvene også læser idényt. Derfor vi vil helst ikke dele alt for mange fikse ideer til nøgle-gemmesteder. Vi vil derimod gerne henlede opmærksomhed på et helt bestemt fællesskab af mennesker, hvor man selv kan gå på rov efter geniale gemmeideer. 

Geochaching er et verdensomspændende hobby, hvor follk gemmer såkaldte caches ude i naturen, som andre folk så skal finde og logge med deres GPS. Her kender fantasien ingen grænser.

Vi har derfor fundet 7 snedige gemmesteder fra Geochacing-verdenen - ud af de tusindvis, der findes derude. 

1. Nøglen under stenen

Det bedste trick er naturligvis at have en ekstranøgle liggende hos naboen eller et andet sted i nabolaget. Det er dog ikke alle, der orker at ulejlige naboer og venner - den nøgle skal bare være der MED DET SAMME!

Vil du udmanøvrere tyven, så er det nødvendigt at tage mere udspekulerede metoder i brug. En tætsluttende lille plastidåse med en natursten limet oven på - den gætter Bjørnebanden ikke, medmindre én af dem har Geocaching som hobby.

2. Fuglebrættet

Tyven tænker nok ikke, at nøglen ligger på fuglebrættet. Der kunne jo være en skade, der fløj af sted med nøglen. Med dette specialdesignede fuglehus med indbygget rørpost er nøglen dog sikkert forvaret og bevogtet af årvågne musvitter og gråspurve.

Se hele konstruktionen her.

3. Ampullen i pillen 

Har du en betonpille eller en træpæl et sted på din grund, så er der ingen langfinger, der lægger mærke til det rustne skruehoved, der sidder i pillen. 

Herinde i det udborede hul kan du gemme en lille vandtæt ampul i en størrelse, der lige akkurat levner plads til din hoveddørsnøgle. Den slags kan fås over nettet til 15-20 kroner stykket.

4. Træstubben

Udhulede træstubbe er også et stort slagnummer blandt Geochacere. Det kan både være én, man køber pr. postordre på nettet; eller én, man selv indretter til formålet.  

Det kan også være udhulede kviste, som man kan gemme sin en lille nøglecontainer i. Dem har vi set på nettet til 44 kroner og 4 øre. Stik den ind i et træ et sted. Den nøgle er der med sikkerhed ingen, der opdager. 

5. Mursten i blomsterskum

Ligger der en mursten, der ligger og flyder på din grund, så er der ingen tyveknægt, der tænker, at det er adgangstegnet til dit hus. Murstenen her på billedet er lavet i det skummateriale, som blomsterdekoratører bruger, når de skal lave blomsteropsatser (Oasis). Med lidt maling og et hulrum er murstenen mere sikker end Fort Knox.

6. Attrap i hegnet

Har du et jernrør i hegnet omkring dit hus, så kan du bygge en attrap-forlængning på og gemme nøglen der.  

6. Nøglen i fuglereden

Du kan også altid flette en fuglerede og gemme den af vejen i et træ eller en busk. Så er det højst en ræv eller en anden æggetyv, der løber af med din nøgle. 

8. april 2016 Mikkel Hede
Mere om Hustips

Vinteren kommer: Sådan forbereder du dit hjem på koldere tider

Temperaturen udenfor falder, og vi tilbringer mere tid indenfor i vores hjem. Derfor er det på tide at gøre boligen klar til den kolde vintertid. Her er 5 nyttige tips til, hvordan du kan gøre dit hjem klar til vinter.

Inspiration: Byg smukt med genbrug

Produktionen af byggematerialer koster på CO2-kontoen, men med genbrugsløsninger kan du bygge langt mere klimavenligt – se 7 af arkitektern...

Overraskende: Kun få nabostridigheder under coronakrisen

I en tid, hvor mange har arbejdet hjemme og dermed gået tæt op af deres naboer, har der været overraskende få nabostridigheder. Og måske...

Uacceptabel sundhedsrisiko: Hånddesinfektion tilbagekaldt

Miljøstyrelsen tilbagekalder adskillige typer af hånddesinfektion. Se om du har købt produkterne her.

Fitnesscentrene er lukkede: Sådan klarer du træningen derhjemme

Mens coronavirussen har lukket samtlige træningscentre i landet, er efterspørgslen på træningsredskaber til hjemmet stor. Sådan træner du...

Derfor SKAL du pynte juletræet med LED-lys

Julen er lysets fest, og i december skal både juletræer, vindueskarme, lysestager og haver skinne smukt. Se, hvorfor du bør skifte de tradit...

Genialt trick: Det skal du gøre når støvsugeren ikke suger

Er din støvsuger begyndt at suge dårligt, eller laver den mærkelige lyde? Så kan det være på tide at give den et indvendigt tjek. Se hvordan, og få 6 gode tips til vedligeholdelse af støvsugeren her. 

Sådan får du velcro til at blive som ny igen

Vi kender det alle sammen - velcroen bliver sløv. Den slags kan man til en vis grad nippe sig fra med neglene, men det kan også gøres mere...

Derfor skal du ALTID tage et billede af dit komfur før du tager på...

Med dette smarte trick kan du let slippe for urolige tanker på ferien.

Disse 4 ting bør du tjekke, efter en strømafbrydelse i dit hjem

Storm- og uvejr kan i nogle tilfælde bringe strømafbrydelse med sig. Når strømmen vender tilbage, er der en række ting, der er vigtige at tjekke, inden du lægger dig til at sove eller smutter ud ad døren.

Sådan får du et klimavenligt hus

Som boligejer har du mange muligheder for at bidrage til at skære Danmarks udslip af CO2 ned med 70 procent. Se, hvad du kan gøre her – og...

Genialt: Sådan slipper du effektivt for fluer i skraldespanden

Skraldespanden er ikke det lækreste i verden. Den lugter og sværmer med fluer. Læs her et genialt tip til, hvordan du slipper for fluerne i...

Sådan fikser du en ødelagt lynlås

Er du irriteret over en ødelagt lynlås, som har åbnet sig i begge ender? Den kan du nemt fikse selv!

Genialt tip: Sådan fikser du let din tilkalkede vandhane

Har du problemer med at afkalke din vandhane? Med dette simple tip bliver din vandhane hurtigt så god som ny igen.

Genialt tip: Sådan fikser du let din dryppende vandhane

Er den dryppende vandhane ved at drive dig til vanvid, eller trænger køkkenet, badeværelset eller bryggerset bare til et nyt og bedre armatu...