Foto: iStockphoto

Alternativ brug af plastikposer

De fleste har rigtig mange plastikposer i overskud derhjemme, og der findes heldigvis en lang række måder, hvorpå man kan bruge poserne, så de ikke går til spilde.

Af: Mariah Leitisstein, 10. maj 2017

Genbrug plastikposerne

Ifølge Plastindustrien i Danmark bruger danskerne hvert år 460 millioner plastikposer. Det svarer til cirka 85 poser pr. dansker eller 1,5 % af det samlede plastforbrug i hele landet. Det er meget plastik, og det er derfor vigtigt, at man som forbruger sørger for at få brugt plastikposen så meget som overhovedet muligt.

Det er der heldigvis flere forskellige måder at gøre på. De fleste af os bruger poserne, når vi handler ind, og til sidst bliver de som regel brugt som affaldsposer.

1. Beskyt frugten

I det sene efterår kan du med fordel binde plastikposten rundt om frugt, der er lige ved at være modent. På den måde sikrer du, at der ikke går insekter i frugten, samt at den ikke bliver ramt af frost og kulde.

2. Luk malerspanden

Hvis du har haft malerpenslen fremme, så kan det være en rigtig god idé at placere plastikposen over spanden, før du sætter låget på. På den måde vil snavs og gammel maling på lågets underside ikke falde ned i spandens maling.

3. Hold bukserne rene

Når du skal i haven, vil man helst gerne undgå, at der kommer jord og græs på bukserne. Klip huller i et par plastikposer, og brug dem som knæbeskyttere, når du er i haven.

4. Spar tid, når vejret er dårligt

Har de lovet sne? Så kan du binde plastikposer rundt om bilens sidespejle, så du ikke behøver at skrabe is af, inden du skal på arbejde.

5. Beskyt indhold i pakker

Skal du sende noget med posten i form af en større pakke, så er det altid en god idé at sikre, at det, du sender, ikke går i stykker. Det kan du gøre ved at pakke tingene ind i adskillige plastikposer.

6. Lav puder

Du kan også proppe et pudebetræk med plastikposer, og voilá! Så har du dig en udmærket pyntepude.

7. Brug en pose, når du maler

Hvis du skal i gang med at male, så kan du også sætte en plastikpose henover bakken, der skal hældes maling. På den måde er det langt nemmere at gøre rent efterfølgende. Så kan posen nemlig bare smides ud.

8. Lav en drage

Med lidt snor og nogle pinde, er det også muligt at lave en god gammeldags drage ved hjælp af en plastikpose. Der findes et utal af guides på nettet til, hvordan det kan gøres på den nemmeste måde.

9. Beklæd bøjlerne

Hvis du er en anelse irriteret over, at tøjet bliver ved med at falde ned fra bøjlerne i skabet, så kan du beklæbe dem med plastikposer. På den måde vil tøjet ikke længere ryge helt så let af.

10. Lav en kurv

Hvis du er ekstra kreativ, så kan du faktisk også lave en udmærket kurv ud af gamle plastikposer. Det er sågar også muligt at lave sandaler.

Kun fantasien sætter grænser. Det vigtigste, du skal sørge for, er at indlevere plastikposerne til genbrug, når du ikke længere skal bruge dem. Det er vigtigt at gøre, så man på den måde undgår, at plastikposer og andet affald flyder i naturen.

10. maj 2017 Mariah Leitisstein
Mere om Hustips

Vinteren kommer: Sådan forbereder du dit hjem på koldere tider

Temperaturen udenfor falder, og vi tilbringer mere tid indenfor i vores hjem. Derfor er det på tide at gøre boligen klar til den kolde vintertid. Her er 5 nyttige tips til, hvordan du kan gøre dit hjem klar til vinter.

Inspiration: Byg smukt med genbrug

Produktionen af byggematerialer koster på CO2-kontoen, men med genbrugsløsninger kan du bygge langt mere klimavenligt – se 7 af arkitektern...

Overraskende: Kun få nabostridigheder under coronakrisen

I en tid, hvor mange har arbejdet hjemme og dermed gået tæt op af deres naboer, har der været overraskende få nabostridigheder. Og måske...

Uacceptabel sundhedsrisiko: Hånddesinfektion tilbagekaldt

Miljøstyrelsen tilbagekalder adskillige typer af hånddesinfektion. Se om du har købt produkterne her.

Fitnesscentrene er lukkede: Sådan klarer du træningen derhjemme

Mens coronavirussen har lukket samtlige træningscentre i landet, er efterspørgslen på træningsredskaber til hjemmet stor. Sådan træner du...

Derfor SKAL du pynte juletræet med LED-lys

Julen er lysets fest, og i december skal både juletræer, vindueskarme, lysestager og haver skinne smukt. Se, hvorfor du bør skifte de tradit...

Genialt trick: Det skal du gøre når støvsugeren ikke suger

Er din støvsuger begyndt at suge dårligt, eller laver den mærkelige lyde? Så kan det være på tide at give den et indvendigt tjek. Se hvordan, og få 6 gode tips til vedligeholdelse af støvsugeren her. 

Sådan får du velcro til at blive som ny igen

Vi kender det alle sammen - velcroen bliver sløv. Den slags kan man til en vis grad nippe sig fra med neglene, men det kan også gøres mere...

Derfor skal du ALTID tage et billede af dit komfur før du tager på...

Med dette smarte trick kan du let slippe for urolige tanker på ferien.

Disse 4 ting bør du tjekke, efter en strømafbrydelse i dit hjem

Storm- og uvejr kan i nogle tilfælde bringe strømafbrydelse med sig. Når strømmen vender tilbage, er der en række ting, der er vigtige at tjekke, inden du lægger dig til at sove eller smutter ud ad døren.

Sådan får du et klimavenligt hus

Som boligejer har du mange muligheder for at bidrage til at skære Danmarks udslip af CO2 ned med 70 procent. Se, hvad du kan gøre her – og...

Genialt: Sådan slipper du effektivt for fluer i skraldespanden

Skraldespanden er ikke det lækreste i verden. Den lugter og sværmer med fluer. Læs her et genialt tip til, hvordan du slipper for fluerne i...

Sådan fikser du en ødelagt lynlås

Er du irriteret over en ødelagt lynlås, som har åbnet sig i begge ender? Den kan du nemt fikse selv!

Genialt tip: Sådan fikser du let din tilkalkede vandhane

Har du problemer med at afkalke din vandhane? Med dette simple tip bliver din vandhane hurtigt så god som ny igen.

Genialt tip: Sådan fikser du let din dryppende vandhane

Er den dryppende vandhane ved at drive dig til vanvid, eller trænger køkkenet, badeværelset eller bryggerset bare til et nyt og bedre armatu...