Alternativ brug af plastikposer

Hustips

De fleste har rigtig mange plastikposer i overskud derhjemme, og der findes heldigvis en lang række måder, hvorpå man kan bruge poserne, så de ikke går til spilde.

Foto: iStockphoto

Genbrug plastikposerne

Ifølge Plastindustrien i Danmark bruger danskerne hvert år 460 millioner plastikposer. Det svarer til cirka 85 poser pr. dansker eller 1,5 % af det samlede plastforbrug i hele landet. Det er meget plastik, og det er derfor vigtigt, at man som forbruger sørger for at få brugt plastikposen så meget som overhovedet muligt.

Det er der heldigvis flere forskellige måder at gøre på. De fleste af os bruger poserne, når vi handler ind, og til sidst bliver de som regel brugt som affaldsposer.

1. Beskyt frugten

I det sene efterår kan du med fordel binde plastikposten rundt om frugt, der er lige ved at være modent. På den måde sikrer du, at der ikke går insekter i frugten, samt at den ikke bliver ramt af frost og kulde.

2. Luk malerspanden

Hvis du har haft malerpenslen fremme, så kan det være en rigtig god idé at placere plastikposen over spanden, før du sætter låget på. På den måde vil snavs og gammel maling på lågets underside ikke falde ned i spandens maling.

3. Hold bukserne rene

Når du skal i haven, vil man helst gerne undgå, at der kommer jord og græs på bukserne. Klip huller i et par plastikposer, og brug dem som knæbeskyttere, når du er i haven.

4. Spar tid, når vejret er dårligt

Har de lovet sne? Så kan du binde plastikposer rundt om bilens sidespejle, så du ikke behøver at skrabe is af, inden du skal på arbejde.

5. Beskyt indhold i pakker

Skal du sende noget med posten i form af en større pakke, så er det altid en god idé at sikre, at det, du sender, ikke går i stykker. Det kan du gøre ved at pakke tingene ind i adskillige plastikposer.

6. Lav puder

Du kan også proppe et pudebetræk med plastikposer, og voilá! Så har du dig en udmærket pyntepude.

7. Brug en pose, når du maler

Hvis du skal i gang med at male, så kan du også sætte en plastikpose henover bakken, der skal hældes maling. På den måde er det langt nemmere at gøre rent efterfølgende. Så kan posen nemlig bare smides ud.

8. Lav en drage

Med lidt snor og nogle pinde, er det også muligt at lave en god gammeldags drage ved hjælp af en plastikpose. Der findes et utal af guides på nettet til, hvordan det kan gøres på den nemmeste måde.

9. Beklæd bøjlerne

Hvis du er en anelse irriteret over, at tøjet bliver ved med at falde ned fra bøjlerne i skabet, så kan du beklæbe dem med plastikposer. På den måde vil tøjet ikke længere ryge helt så let af.

10. Lav en kurv

Hvis du er ekstra kreativ, så kan du faktisk også lave en udmærket kurv ud af gamle plastikposer. Det er sågar også muligt at lave sandaler.

Kun fantasien sætter grænser. Det vigtigste, du skal sørge for, er at indlevere plastikposerne til genbrug, når du ikke længere skal bruge dem. Det er vigtigt at gøre, så man på den måde undgår, at plastikposer og andet affald flyder i naturen.

10. maj 2017
Mere om Hustips

Sådan får du velcro til at blive som ny igen

Hustips Vi kender det alle sammen - velcroen bliver sløv. Den slags kan man til en vis grad nippe sig fra med neglene, men det kan også gøres mere effektivt. Her er 7 tricks, der får velcroen til at blive som ny igen.

Disse 4 ting bør du tjekke, efter en strømafbrydelse i dit hjem

Hustips Storm- og uvejr kan i nogle tilfælde bringe strømafbrydelse med sig. Når strømmen vender tilbage, er der en række ting, der er vigtige at...

Genialt tip: Sådan fikser du let din tilkalkede vandhane

Hustips Har du problemer med at afkalke din vandhane? Med dette simple tip bliver din vandhane hurtigt så god som ny igen.

Genialt tip: Sådan fikser du let din dryppende vandhane

Hustips Er den dryppende vandhane ved at drive dig til vanvid, eller trænger køkkenet, badeværelset eller bryggerset bare til et nyt og bedre armatur? Så udskift det selv – det tager kun en time! 

5 ting, du ikke vidste, du kunne bruge neglelak til

Hustips 5 geniale hacks med neglelak, der ikke handler om fine fingernegle eller løbende strømpebukser.

Få dine køkkenurter til at holde længere med disse 2 tricks

Hustips Der er to typer af friske krydderurter: de bløde og de hårde. De kræver hver sin strategi til opbevaring, hvis du vil holde dem friske så...

De bedste tricks til huset i 2016

Hustips Tips og tricks, der kan lette livet i hjemmet, er kernestof på idényt. Her er syv af de allerbedste husholdningstricks fra 2016 - og fem helt nye oveni. 

En hårtørrer kan næsten bruges til alt

Hustips Du har et magisk instrument i klædeskabet. En hårtørrer kan nemlig bruges til madlavning, rengøring, automekanik smertelindring og meget...

Undgå unødig støj i hjemmet

Hustips Er du også træt af larmen fra diverse støjkilder i huset? Læs her, hvorfor de opstår og hvordan du slipper af med dem.

10 geniale ting, du også kan bruge elastikker til

Hustips Vil du gerne være helten, der kommer ind fra højre og åbner det genstridige syltetøjsglas? Elastikker kan bruges til alt muligt - se de 10 tricks på videoen her. 

Sådan istandsætter du dit loppefund

Hustips Har du været på loppemarked og købt dig en gammel stol eller spisebord, som trænger til en kærlig hånd? Se her, hvordan du sætter dit loppef...

7 overraskende ting, du kan bruge husholdningsfilm til

Hustips Husholdningsfilm er genialt til meget mere, end de fleste er klar over. Læs med her og bliv klogere på anvendelsesmulighederne.

12 gør-det-selv projekter, der gik helt galt

Hustips Handyman eller ej - der er nogle ting, der ikke er så lette at fixe, som man skulle tro. Her er 12 dumme, men sjove, beviser på det.

7 geniale grunde til, at du ikke skal smide Silica Gel-poserne ud!

Hustips Hvis du bare køber sko en gang imellem, så har du med garanti set de små poser med Silica Gel, som altid ligger i skoene. Og du har garanter...

Danskerne er blevet elendige til gør-det-selv

Hustips Vi kan ikke længere svinge en hammer som i gamle dage, og selv små reparationer i huset virker uoverkommelige, viser en undersøgelse fra...