6 usædvanlige ting, du kan bruge tennisbolde til

Hustips

Tennisbolde er absolut ikke kun brugbare, når det kommer til at spille tennis. Der er faktisk en lang række ting, du kan bruge de gule bolde til.

Tennisbolde kan både bruges til vasketøjet og til rengøring af gulvet.
Tennisbolde kan både bruges til vasketøjet og til rengøring af gulvet. Foto: iStockphoto

1. Beskyt gulvet

Først og fremmest kan du bruge tennisbolde til at sætte på stolebenene, hvis du er i gang med at ordne hjemmets gulve. Det kan være en tidskrævende proces, og det er enormt ærgerligt, hvis nogle af stolene når at skrabe ridser i gulvet, inden det er færdigt.

Heldigvis kan du undgå ulykker ved at sætte tennisbolde på stolens ben. Det eneste, du skal gøre, er at skære et x i bolden og herefter mase stolebenet ned i. 

2. Når du skal vaske tøj

Du kan også bruge tennisbolde, hvis du skal have vasket tøj. Det er nemlig rigtig praktisk, hvis du er helt vild med skønne, bløde håndklæder. Smid en enkelt tennisbold med ind med håndklæderne næste gang, du skal vaske. Resultatet vil være helt vidunderligt bløde håndklæder. 

3. Plads i garagen

Nogle gange kan det godt være en udfordring at køre ind i garagen uden at køre ind i bagvæggen. Selv når det er noget, du gør til daglig, kan det være svært at vurdere afstanden.

Heldigvis kan du med et nemt trick hjælpe dig selv lidt på vej. Hæng en tennisbold op i garagensloft, således den lige akkurat rammer midten af bilruden, når du kører eller bakker ind. På den måde ved du, at du ikke kan køre længere.

4. Rens gulvet

Næste gang der er kommet beskidte mærker på gulvet, kan du bruge en tennisbold i stedet for at kaste dig ned på alle fire for at skrubbe det væk.

Skær et x i tennisbolden og stik den på enden af eksempelvis en kost eller en lang pind. Skrub herefter gulvets mærker med tennisbolden, og de vil forsvinde. Tennisbolden fungerer nemlig som en slags viskelæder. Smart, ikke?

5. Gør hjemmet børnesikkert

Har du småbørn rendende rundt derhjemme, eller måske får du små børn på besøg? Så kan det være en god idé at børnesikre hjemmet en smule, så man undgår, at de små mennesker kommer til skade. Sæt tennisbolde på de skarpe bordkanter, og så kan intet gå galt.

6. Når du skal slibe noget rundt

Når noget skal slibes med sandpapir, kan det godt være en anelse besværligt at finde en måde at holde sandpapiret på. Det kan du lynhurtigt løse ved at bruge en tennisbold. Det er særlig smart, når du skal slibe noget rundt, der meget gerne skulle forblive rundt. 

27. juni 2017
Mere om Hustips

Sådan får du velcro til at blive som ny igen

Hustips Vi kender det alle sammen - velcroen bliver sløv. Den slags kan man til en vis grad nippe sig fra med neglene, men det kan også gøres mere effektivt. Her er 7 tricks, der får velcroen til at blive som ny igen.

Disse 4 ting bør du tjekke, efter en strømafbrydelse i dit hjem

Hustips Storm- og uvejr kan i nogle tilfælde bringe strømafbrydelse med sig. Når strømmen vender tilbage, er der en række ting, der er vigtige at...

Genialt tip: Sådan fikser du let din tilkalkede vandhane

Hustips Har du problemer med at afkalke din vandhane? Med dette simple tip bliver din vandhane hurtigt så god som ny igen.

Genialt tip: Sådan fikser du let din dryppende vandhane

Hustips Er den dryppende vandhane ved at drive dig til vanvid, eller trænger køkkenet, badeværelset eller bryggerset bare til et nyt og bedre armatur? Så udskift det selv – det tager kun en time! 

5 ting, du ikke vidste, du kunne bruge neglelak til

Hustips 5 geniale hacks med neglelak, der ikke handler om fine fingernegle eller løbende strømpebukser.

Få dine køkkenurter til at holde længere med disse 2 tricks

Hustips Der er to typer af friske krydderurter: de bløde og de hårde. De kræver hver sin strategi til opbevaring, hvis du vil holde dem friske så...

De bedste tricks til huset i 2016

Hustips Tips og tricks, der kan lette livet i hjemmet, er kernestof på idényt. Her er syv af de allerbedste husholdningstricks fra 2016 - og fem helt nye oveni. 

En hårtørrer kan næsten bruges til alt

Hustips Du har et magisk instrument i klædeskabet. En hårtørrer kan nemlig bruges til madlavning, rengøring, automekanik smertelindring og meget...

Undgå unødig støj i hjemmet

Hustips Er du også træt af larmen fra diverse støjkilder i huset? Læs her, hvorfor de opstår og hvordan du slipper af med dem.

10 geniale ting, du også kan bruge elastikker til

Hustips Vil du gerne være helten, der kommer ind fra højre og åbner det genstridige syltetøjsglas? Elastikker kan bruges til alt muligt - se de 10 tricks på videoen her. 

Sådan istandsætter du dit loppefund

Hustips Har du været på loppemarked og købt dig en gammel stol eller spisebord, som trænger til en kærlig hånd? Se her, hvordan du sætter dit loppef...

7 overraskende ting, du kan bruge husholdningsfilm til

Hustips Husholdningsfilm er genialt til meget mere, end de fleste er klar over. Læs med her og bliv klogere på anvendelsesmulighederne.

12 gør-det-selv projekter, der gik helt galt

Hustips Handyman eller ej - der er nogle ting, der ikke er så lette at fixe, som man skulle tro. Her er 12 dumme, men sjove, beviser på det.

7 geniale grunde til, at du ikke skal smide Silica Gel-poserne ud!

Hustips Hvis du bare køber sko en gang imellem, så har du med garanti set de små poser med Silica Gel, som altid ligger i skoene. Og du har garanter...

Danskerne er blevet elendige til gør-det-selv

Hustips Vi kan ikke længere svinge en hammer som i gamle dage, og selv små reparationer i huset virker uoverkommelige, viser en undersøgelse fra...