Tennisbolde kan både bruges til vasketøjet og til rengøring af gulvet.
Tennisbolde kan både bruges til vasketøjet og til rengøring af gulvet. Foto: iStockphoto

6 usædvanlige ting, du kan bruge tennisbolde til

Tennisbolde er absolut ikke kun brugbare, når det kommer til at spille tennis. Der er faktisk en lang række ting, du kan bruge de gule bolde til.

Af: Mariah Leitisstein , 27. juni 2017

1. Beskyt gulvet

Først og fremmest kan du bruge tennisbolde til at sætte på stolebenene, hvis du er i gang med at ordne hjemmets gulve. Det kan være en tidskrævende proces, og det er enormt ærgerligt, hvis nogle af stolene når at skrabe ridser i gulvet, inden det er færdigt.

Heldigvis kan du undgå ulykker ved at sætte tennisbolde på stolens ben. Det eneste, du skal gøre, er at skære et x i bolden og herefter mase stolebenet ned i. 

2. Når du skal vaske tøj

Du kan også bruge tennisbolde, hvis du skal have vasket tøj. Det er nemlig rigtig praktisk, hvis du er helt vild med skønne, bløde håndklæder. Smid en enkelt tennisbold med ind med håndklæderne næste gang, du skal vaske. Resultatet vil være helt vidunderligt bløde håndklæder. 

3. Plads i garagen

Nogle gange kan det godt være en udfordring at køre ind i garagen uden at køre ind i bagvæggen. Selv når det er noget, du gør til daglig, kan det være svært at vurdere afstanden.

Heldigvis kan du med et nemt trick hjælpe dig selv lidt på vej. Hæng en tennisbold op i garagensloft, således den lige akkurat rammer midten af bilruden, når du kører eller bakker ind. På den måde ved du, at du ikke kan køre længere.

4. Rens gulvet

Næste gang der er kommet beskidte mærker på gulvet, kan du bruge en tennisbold i stedet for at kaste dig ned på alle fire for at skrubbe det væk.

Skær et x i tennisbolden og stik den på enden af eksempelvis en kost eller en lang pind. Skrub herefter gulvets mærker med tennisbolden, og de vil forsvinde. Tennisbolden fungerer nemlig som en slags viskelæder. Smart, ikke?

5. Gør hjemmet børnesikkert

Har du småbørn rendende rundt derhjemme, eller måske får du små børn på besøg? Så kan det være en god idé at børnesikre hjemmet en smule, så man undgår, at de små mennesker kommer til skade. Sæt tennisbolde på de skarpe bordkanter, og så kan intet gå galt.

6. Når du skal slibe noget rundt

Når noget skal slibes med sandpapir, kan det godt være en anelse besværligt at finde en måde at holde sandpapiret på. Det kan du lynhurtigt løse ved at bruge en tennisbold. Det er særlig smart, når du skal slibe noget rundt, der meget gerne skulle forblive rundt. 

27. juni 2017 Mariah Leitisstein
Mere om Hustips

Vinteren kommer: Sådan forbereder du dit hjem på koldere tider

Temperaturen udenfor falder, og vi tilbringer mere tid indenfor i vores hjem. Derfor er det på tide at gøre boligen klar til den kolde vintertid. Her er 5 nyttige tips til, hvordan du kan gøre dit hjem klar til vinter.

Inspiration: Byg smukt med genbrug

Produktionen af byggematerialer koster på CO2-kontoen, men med genbrugsløsninger kan du bygge langt mere klimavenligt – se 7 af arkitektern...

Overraskende: Kun få nabostridigheder under coronakrisen

I en tid, hvor mange har arbejdet hjemme og dermed gået tæt op af deres naboer, har der været overraskende få nabostridigheder. Og måske...

Uacceptabel sundhedsrisiko: Hånddesinfektion tilbagekaldt

Miljøstyrelsen tilbagekalder adskillige typer af hånddesinfektion. Se om du har købt produkterne her.

Fitnesscentrene er lukkede: Sådan klarer du træningen derhjemme

Mens coronavirussen har lukket samtlige træningscentre i landet, er efterspørgslen på træningsredskaber til hjemmet stor. Sådan træner du...

Derfor SKAL du pynte juletræet med LED-lys

Julen er lysets fest, og i december skal både juletræer, vindueskarme, lysestager og haver skinne smukt. Se, hvorfor du bør skifte de tradit...

Genialt trick: Det skal du gøre når støvsugeren ikke suger

Er din støvsuger begyndt at suge dårligt, eller laver den mærkelige lyde? Så kan det være på tide at give den et indvendigt tjek. Se hvordan, og få 6 gode tips til vedligeholdelse af støvsugeren her. 

Sådan får du velcro til at blive som ny igen

Vi kender det alle sammen - velcroen bliver sløv. Den slags kan man til en vis grad nippe sig fra med neglene, men det kan også gøres mere...

Derfor skal du ALTID tage et billede af dit komfur før du tager på...

Med dette smarte trick kan du let slippe for urolige tanker på ferien.

Disse 4 ting bør du tjekke, efter en strømafbrydelse i dit hjem

Storm- og uvejr kan i nogle tilfælde bringe strømafbrydelse med sig. Når strømmen vender tilbage, er der en række ting, der er vigtige at tjekke, inden du lægger dig til at sove eller smutter ud ad døren.

Sådan får du et klimavenligt hus

Som boligejer har du mange muligheder for at bidrage til at skære Danmarks udslip af CO2 ned med 70 procent. Se, hvad du kan gøre her – og...

Genialt: Sådan slipper du effektivt for fluer i skraldespanden

Skraldespanden er ikke det lækreste i verden. Den lugter og sværmer med fluer. Læs her et genialt tip til, hvordan du slipper for fluerne i...

Sådan fikser du en ødelagt lynlås

Er du irriteret over en ødelagt lynlås, som har åbnet sig i begge ender? Den kan du nemt fikse selv!

Genialt tip: Sådan fikser du let din tilkalkede vandhane

Har du problemer med at afkalke din vandhane? Med dette simple tip bliver din vandhane hurtigt så god som ny igen.

Genialt tip: Sådan fikser du let din dryppende vandhane

Er den dryppende vandhane ved at drive dig til vanvid, eller trænger køkkenet, badeværelset eller bryggerset bare til et nyt og bedre armatu...