7 ting, der aldrig skal opbevares på loftet
Det er fristende at stille ting op på loftet. Men der er nogle ting, hvor det bare vil være begyndelsen til enden på dine ejendele.
Ude af syne - ude af sind. Sådan er vi mange, der har det med loftet. Det er dejligt at komme af med rodet i huset ved at stille de ting, vi ikke lige har brug for nu og her op på loftet.
Mange af disse effekter vil dog gå tabt enten meget hurtigt eller ganske langsomt, hvis de forsvinder ud af dit sind og op på dit loft. Og det kan være brandærgerligt, hvis tingene stadig har værdi og/eller affektionsværdi.
Derfor er der her 7 ting, der helst ikke skal ende deres dage på dit loft.
1. Møbler og andet interiør i naturlige materialer
Træmøbler og polstrede møbler hører ikke hjemme på loftet - og for den sags skyld heller ikke i kælderen eller garagen. Træmøbler, tæpper og madrasser - ja selv tøjdyr - er alt for sårbare over for fugtskader, meldug og lignende.
2. De fleste former for tøj
Alt muligt utøj florerer på loftet. Der er både mus, insekter og vilde temperaturskift for ikke at tale om risikoen for vandskader. Derfor har tøj det bedst af at blive opbevaret i et skab ved jævne temperaturer - og det vil sige inde i huset. Møl er også allevegne - også på loftet -, og de går også efter tøj, der kommer fra plantefibre såsom bomuld.
Læder og pels har også brug for et stabilt køligt klima, for at bevare det gode look. Og et mikroklima, der tager højde for det, finder du ikke på loftet.
3. Vigtige papirer
Fødsels- og ægteskabscertifikater, pas, lægejournaler og andre vigtige papirer skal ikke anbringes i bokse og papkasser oppe på dit loft. Hvis der under ingen omstændigheder ikke er plads til dem i huset, og loftet er det eneste mulige opbevaringssted, så bør papirerne lægges ned i en plastikbeholder med tætsluttende låg, inden de stilles af vejen på loftet.
Fotos, bøger og kunst hører heller ikke hjemme på loftet. Tingene kan blive ødelagt af fugt, ekstrem varme og endda af skimmelsvamp, hvis de anbringes på en skødesløs måde oppe på loftet.
4. Fødevarer
Hvis fødevarer skal have et midlertidigt opholdssted på loftet, så skal det altid være i lufttætte beholdere. Og for at være helt sikker bør du pakke de forgængelige fødevarer ind i plastik, inden de kommer ned i beholderne. Kun på den måde kan du være nogenlunde sikker på, at insekter, meldug og madmøl holder sig væk,
5. Elektronik
Hvis du endnu ikke helt har opgivet dit udtjente, elektroniske grej og har tænkt dig at slutte strøm til det igen engang med tiden - så skal du ikke bortdømme dem til loftet.
6. Stearinlys
Undgår at putte stearinlys af enhver art op på loftet: Stagelys, bloklys, myggelus - alle former for stearin risikerer at smelte helt ud af form på grund af de høje temperaturer på de fleste lofter om sommeren.
7. Brandbare materialer
Maling, terpentin, benzin, propangas eller andre risikofyldte kemikaler skal aldrig anbringes i nærheden af skorsten, vandvarmeren, ventilationsanlægget eller lignende installationer, som har deres eget flukturende liv på loftet. Desuden er den høje varme på lofterne om sommeren også her en stor risikofaktor.
Kilde: Goodhousekeeping
Vinteren kommer: Sådan forbereder du dit hjem på koldere tider
Temperaturen udenfor falder, og vi tilbringer mere tid indenfor i vores hjem. Derfor er det på tide at gøre boligen klar til den kolde vintertid. Her er 5 nyttige tips til, hvordan du kan gøre dit hjem klar til vinter.
Inspiration: Byg smukt med genbrug
Produktionen af byggematerialer koster på CO2-kontoen, men med genbrugsløsninger kan du bygge langt mere klimavenligt – se 7 af arkitektern...
Overraskende: Kun få nabostridigheder under coronakrisen
I en tid, hvor mange har arbejdet hjemme og dermed gået tæt op af deres naboer, har der været overraskende få nabostridigheder. Og måske...
Uacceptabel sundhedsrisiko: Hånddesinfektion tilbagekaldt
Miljøstyrelsen tilbagekalder adskillige typer af hånddesinfektion. Se om du har købt produkterne her.
Fitnesscentrene er lukkede: Sådan klarer du træningen derhjemme
Mens coronavirussen har lukket samtlige træningscentre i landet, er efterspørgslen på træningsredskaber til hjemmet stor. Sådan træner du...
Derfor SKAL du pynte juletræet med LED-lys
Julen er lysets fest, og i december skal både juletræer, vindueskarme, lysestager og haver skinne smukt. Se, hvorfor du bør skifte de tradit...
Genialt trick: Det skal du gøre når støvsugeren ikke suger
Er din støvsuger begyndt at suge dårligt, eller laver den mærkelige lyde? Så kan det være på tide at give den et indvendigt tjek. Se hvordan, og få 6 gode tips til vedligeholdelse af støvsugeren her.
Sådan får du velcro til at blive som ny igen
Vi kender det alle sammen - velcroen bliver sløv. Den slags kan man til en vis grad nippe sig fra med neglene, men det kan også gøres mere...
Derfor skal du ALTID tage et billede af dit komfur før du tager på...
Med dette smarte trick kan du let slippe for urolige tanker på ferien.
Disse 4 ting bør du tjekke, efter en strømafbrydelse i dit hjem
Storm- og uvejr kan i nogle tilfælde bringe strømafbrydelse med sig. Når strømmen vender tilbage, er der en række ting, der er vigtige at tjekke, inden du lægger dig til at sove eller smutter ud ad døren.
Sådan får du et klimavenligt hus
Som boligejer har du mange muligheder for at bidrage til at skære Danmarks udslip af CO2 ned med 70 procent. Se, hvad du kan gøre her – og...
Genialt: Sådan slipper du effektivt for fluer i skraldespanden
Skraldespanden er ikke det lækreste i verden. Den lugter og sværmer med fluer. Læs her et genialt tip til, hvordan du slipper for fluerne i...
Sådan fikser du en ødelagt lynlås
Er du irriteret over en ødelagt lynlås, som har åbnet sig i begge ender? Den kan du nemt fikse selv!
Genialt tip: Sådan fikser du let din tilkalkede vandhane
Har du problemer med at afkalke din vandhane? Med dette simple tip bliver din vandhane hurtigt så god som ny igen.
Genialt tip: Sådan fikser du let din dryppende vandhane
Er den dryppende vandhane ved at drive dig til vanvid, eller trænger køkkenet, badeværelset eller bryggerset bare til et nyt og bedre armatu...