Foto: iStock

6 alternative måder at bruge justerbare brusestænger på

Justerbare stænger er smarte og kan bruges til meget andet end blot gardiner og bruseforhæng.

Fleksible løsninger til hjemmet

Justerbare bruse- og gardinstænger, der sidder i spænd, er smarte, fordi de kan passe ind næsten hvor som helst, og du slipper for at bore huller i væggene. 

Men faktisk kan de smarte teleskopstænger også bruges til mange andre ting i hjemmet - vi har fundet 6 smarte hacks, som du kan bruge dem til derhjemme, og ellers er det kun fantasien, der sætter grænser.

1. Hold orden i skufferne

Hvis stængerne kan passe ned i dine køkkenskuffer, kan du holde orden på låg til plastikbøtter og lignende med dem. Sæt dem i spænd, og brug dem til at opdele skufferne i mindre sektioner, så det hele bliver på sin plads. Tricket kan selvfølgelig også bruges i andre skuffer, hvis du gerne vil holde noget adskilt. 

2. Fleksibelt garderobeskab

De justerbare stænger kan også bruges i garderobeskabe, hvis du gerne vil have nogle flere stænger til ophæng - husk dog at være opmærksom på vægten, så de ikke falder ned. 

Men f.eks. til børns garderober er de smarte, da børnene vokser og derfor vil have skiftende behov. Med stængerne kan du skræddersy garderoben, så det hele tiden er perfekt indrettet. 

3. Styr på sprayflaskerne

Har du op til flere sprayflasker, f.eks. vinduesrens, blomsterforstøver og flere til, så kan du bruge teleskopstængerne til at hænge dem op. 

Du kan hænge stangen op under køkkenvasken, i rengøringsskabet eller andre steder, og så hænger du blot sprayflasken op, så den hviler på stangen med håndtaget på den ene side. På den måde er der orden i dem, og så er der mere plads i bunden af skabet. 

4. Hængende have

Vil du gerne have en lille indendørs urtehave, så kan du hænge en teleskopstang op i f.eks. en vindueskarm i køkkenet og hænge planterne op med altanophæng til enkelte blomsterkrukker. 

Det giver en flot effekt, og så har du urterne lige ved hånden, når du laver mad. Vil du bare gerne have en række grønne planter eller blomster, kan du selvfølgelig også nemt gøre det. 

5. Midlertidigt gitter

Har du kæledyr eller små børn, der helst ikke må løbe for meget omkring, kan du bruge stængerne til at sætte i spænd mellem væggene og på den måde lave en slags gitter. Du skal bruge nogle stykker, som sidder med lidt mellemrum, og så er der styr på både mindre børn og kæledyr, så de ikke kommer til skade eller laver ballade. 

6. Skjul kattebakken

Kattebakken er sjældent et kønt syn, men hvis du har en stang og lidt stof, kan du let gemme den af vejen. Først skal du finde et sted, hvor kattebakken kan stå - et lille hulrum, f.eks. et skab i den rigtige højde eller lignende. Er der en låge for, skal den af, så katten har fri adgang til kattebakken. 

Lav et par små gardiner, og sæt dem på stangen, som du så sætter i spænd i skabet, så gardinerne kan trækkes for som et lille forhæng. 

På den måde er kattebakken gemt lidt af vejen, men katten kan stadig gå derind, når den har brug for det. Er det et nyt tiltag, skal katten muligvis trænes til at bruge kattebakken det nye sted, men det kommer an på katten.

Kilde: SF Globe

12. januar 2017
Mere om Hustips

Genialt trick: Det skal du gøre når støvsugeren ikke suger

Er din støvsuger begyndt at suge dårligt, eller laver den mærkelige lyde? Så kan det være på tide at give den et indvendigt tjek. Se hvordan, og få 6 gode tips til vedligeholdelse af støvsugeren her. 

Sådan får du velcro til at blive som ny igen

Vi kender det alle sammen - velcroen bliver sløv. Den slags kan man til en vis grad nippe sig fra med neglene, men det kan også gøres mere...

Disse 4 ting bør du tjekke, efter en strømafbrydelse i dit hjem

Storm- og uvejr kan i nogle tilfælde bringe strømafbrydelse med sig. Når strømmen vender tilbage, er der en række ting, der er vigtige at...

Genialt: Sådan slipper du effektivt for fluer i skraldespanden

Skraldespanden er ikke det lækreste i verden. Den lugter og sværmer med fluer. Læs her et genialt tip til, hvordan du slipper for fluerne i skraldespanden.

Sådan bruger du regnvandet effektivt

Fordelene ved at opsamle og udnytte regnvandet til eksempelvis toiletskyld og tøjvask er mange og ikke bare i husholdningen. Det bidrager...

Sådan fikser du en ødelagt lynlås

Er du irriteret over en ødelagt lynlås, som har åbnet sig i begge ender? Den kan du nemt fikse selv!

Genialt tip: Sådan fikser du let din tilkalkede vandhane

Har du problemer med at afkalke din vandhane? Med dette simple tip bliver din vandhane hurtigt så god som ny igen. 

Genialt tip: Sådan fikser du let din dryppende vandhane

Er den dryppende vandhane ved at drive dig til vanvid, eller trænger køkkenet, badeværelset eller bryggerset bare til et nyt og bedre armatu...

5 ting, du ikke vidste, du kunne bruge neglelak til

5 geniale hacks med neglelak, der ikke handler om fine fingernegle eller løbende strømpebukser.

De bedste tricks til huset i 2016

Tips og tricks, der kan lette livet i hjemmet, er kernestof på idényt. Her er syv af de allerbedste husholdningstricks fra 2016 - og fem helt nye oveni. 

En hårtørrer kan næsten bruges til alt

Du har et magisk instrument i klædeskabet. En hårtørrer kan nemlig bruges til madlavning, rengøring, automekanik smertelindring og meget...

7 overraskende ting, du kan bruge husholdningsfilm til

Husholdningsfilm er genialt til meget mere, end de fleste er klar over. Læs med her og bliv klogere på anvendelsesmulighederne.

12 gør-det-selv projekter, der gik helt galt

Handyman eller ej - der er nogle ting, der ikke er så lette at fixe, som man skulle tro. Her er 12 dumme, men sjove, beviser på det.

7 geniale grunde til, at du ikke skal smide Silica Gel-poserne ud!

Hvis du bare køber sko en gang imellem, så har du med garanti set de små poser med Silica Gel, som altid ligger i skoene. Og du har garanter...

Danskerne er blevet elendige til gør-det-selv

Vi kan ikke længere svinge en hammer som i gamle dage, og selv små reparationer i huset virker uoverkommelige, viser en undersøgelse fra...