11 gode grunde til aldrig mere at smide brødclips ud

Hustips

De ligger altid og flyder - de små brødclips, som producenterne forsyner brødposerne med. Det er der ingen grund til, for de er geniale til mange små hemmelige formål over alt i hjemmet. 

Brødclips er så selvudslettende, at de færreste ved, hvad de skal kalde dem.
Brødclips er så selvudslettende, at de færreste ved, hvad de skal kalde dem.

Brødclips? Dataclips? Poselukkere?

Kært barn har mange navne, fristes man til at sige. Det er bare ikke rigtigt tilfældet med denne lille anonyme rekvisit i hverdagskøkkenet. En grundig rundspørge på redaktionen resulterede ikke i noget sandsynligt bud på et officielt navn til disse poselukkere, som vi alle kender, men aldrig snakker om. 

Lad os forsøgsvis kalde dem for brødclips. Det hedder de i den engelsktalende verden, så det kan de lige så godt også hedde her i takt med, at de langsomt begynder at vinde den anerkendelse, der tilkommer dem. 

For disse små brødclips med datostempel på kan faktisk være en praktisk hjælper i mange små ting i hverdagen. De sigter alle på den ene eller den anden måde mod at skabe større orden og overskuelighed i hverdagen.

Her er 11 smarte bud på, hvad disse anonyme brødclips kan bruges til - ud over til at lukke brødposer med. 

1. Holde styr på ledninger med brødclips

 
Foto: ecogreenlove.com  

Hvor er det lige, hvilken ledning hører til? Få styr på ormegården af ledninger med datoclips. De findes i mange forskellige farver og udformninger. Det kan du udnytte i ordenens hellige sag.  

2. Hold tapen tilgængelig med brødclips

 
Foto: Crazy Russian Hacker  

Slut med at bruge evigheder på at finde enden på taperullen. Anbring fremover altid en brødclips i enden, så skal du ikke længere bruge evigheder og knække negle, inden du kan komme i gang med at bruge tapen til sit egentlige formål

3. Hold styr på elastikker

 
Foto: ecogreenlove.com  

Så løber elastikkerne ingen vegne. 

4. Samle ledningerne til høretelefonerne

 
Foto: ecogreenlove.com  

Hvis brødclips før er kommet til ære og værdighed, så er det på grund af dette simple hack. Åbningen i brødclips er tilpas åben og tilpas smal til, at ledningen kan vikles omkring så let som ingenting. 

5. Reparér klipklappere med poselukkere

Foto: Thai Tricks  

Der er sikkert mange, der har måttet smide et par klipklappere ud, fordi tåclipsen er gået i stykker. Med en brødclip kan du sørge for at holde fast på skoens overstykke i langt længerre tid. Dette trick egner sig fortrinligt til, når hullet i sandalen har udvidet sig så meget, at ovestykkets gummi kan gå lige igennem. 

6. Skil vinene ad

Foto: ecogreenlove.com  

Er der mange forskellige vine på bordet, når du har gæster dehjemme, eller er du måske i gang med en vinsmagning? Brødclipsene kan hjælpe dig med at skelne Bordeaux'en fra Bourgognen.

7. Gå krea-amok med brødclips

 
Foto: ecogreenlove.com  

Dekorér brødclipsene og brug dem for eksempel til indpakningen af slikket til børnefødselsdagen.

8. Hold styr på hårclips

 
Foto: ecogreenlove.com  

Hårelastikker ligger altid og flyver allevegne. Det gør de ikke længere, hvis brødclipsene kommer til deres ret!

9. Hold styr på tie twisters

 
Foto: ecogreenlove.com  

Disse to rekvisitter er egentlig i famillie med hinanden. Tie Twisters (som lillesøsteren hedder på engelsk) kan i sig selv være vanskelige at holde styr på, men ikke lægnere når brødclipsen hapser dem. 

10. Brug brødclips som garntrisse

 
Foto: ecogreenlove.com  

Vil du gerne holde styr på små garnrester? Eller måske lave dit eget rejse-kit med stoppegarn, når du skal ud at rejse? Så finde du ingen bedre garntrisse end en brødclip. 

11. Hold styr på dine nøgler

 
Foto: ecogreenlove.com  

En lille brødclips i den udstandsede del af dine forskellige nøgle kan hjælpe dig med at huske på, hvad dine mange forskellige nøgler skal bruges til. 

4. januar 2017
Mere om Hustips

Sådan får du velcro til at blive som ny igen

Hustips Vi kender det alle sammen - velcroen bliver sløv. Den slags kan man til en vis grad nippe sig fra med neglene, men det kan også gøres mere effektivt. Her er 7 tricks, der får velcroen til at blive som ny igen.

Disse 4 ting bør du tjekke, efter en strømafbrydelse i dit hjem

Hustips Storm- og uvejr kan i nogle tilfælde bringe strømafbrydelse med sig. Når strømmen vender tilbage, er der en række ting, der er vigtige at...

Genialt tip: Sådan fikser du let din tilkalkede vandhane

Hustips Har du problemer med at afkalke din vandhane? Med dette simple tip bliver din vandhane hurtigt så god som ny igen.

Genialt tip: Sådan fikser du let din dryppende vandhane

Hustips Er den dryppende vandhane ved at drive dig til vanvid, eller trænger køkkenet, badeværelset eller bryggerset bare til et nyt og bedre armatur? Så udskift det selv – det tager kun en time! 

5 ting, du ikke vidste, du kunne bruge neglelak til

Hustips 5 geniale hacks med neglelak, der ikke handler om fine fingernegle eller løbende strømpebukser.

Få dine køkkenurter til at holde længere med disse 2 tricks

Hustips Der er to typer af friske krydderurter: de bløde og de hårde. De kræver hver sin strategi til opbevaring, hvis du vil holde dem friske så...

De bedste tricks til huset i 2016

Hustips Tips og tricks, der kan lette livet i hjemmet, er kernestof på idényt. Her er syv af de allerbedste husholdningstricks fra 2016 - og fem helt nye oveni. 

En hårtørrer kan næsten bruges til alt

Hustips Du har et magisk instrument i klædeskabet. En hårtørrer kan nemlig bruges til madlavning, rengøring, automekanik smertelindring og meget...

Undgå unødig støj i hjemmet

Hustips Er du også træt af larmen fra diverse støjkilder i huset? Læs her, hvorfor de opstår og hvordan du slipper af med dem.

10 geniale ting, du også kan bruge elastikker til

Hustips Vil du gerne være helten, der kommer ind fra højre og åbner det genstridige syltetøjsglas? Elastikker kan bruges til alt muligt - se de 10 tricks på videoen her. 

Sådan istandsætter du dit loppefund

Hustips Har du været på loppemarked og købt dig en gammel stol eller spisebord, som trænger til en kærlig hånd? Se her, hvordan du sætter dit loppef...

7 overraskende ting, du kan bruge husholdningsfilm til

Hustips Husholdningsfilm er genialt til meget mere, end de fleste er klar over. Læs med her og bliv klogere på anvendelsesmulighederne.

12 gør-det-selv projekter, der gik helt galt

Hustips Handyman eller ej - der er nogle ting, der ikke er så lette at fixe, som man skulle tro. Her er 12 dumme, men sjove, beviser på det.

7 geniale grunde til, at du ikke skal smide Silica Gel-poserne ud!

Hustips Hvis du bare køber sko en gang imellem, så har du med garanti set de små poser med Silica Gel, som altid ligger i skoene. Og du har garanter...

Danskerne er blevet elendige til gør-det-selv

Hustips Vi kan ikke længere svinge en hammer som i gamle dage, og selv små reparationer i huset virker uoverkommelige, viser en undersøgelse fra...