Ryd op inden de besøgende melder deres ankomst. Pak alt rod, såsom ledninger og papirer væk.
Ryd op inden de besøgende melder deres ankomst. Pak alt rod, såsom ledninger og papirer væk. Foto: Getty Images

Guide: 5 tips til at gøre boligen klar til salg

Din bolig skal sælges, og du vil gerne øge dine chancer for at få den solgt. Her får du 5 tips til, hvordan du gør boligen salgsklar, uden at det behøver at koste en formue.

Af: Ida Andersen, 9. januar 2020

Hvis du har besluttet dig for at sælge din bolig, er det vigtigt, at du forbereder dig grundigt, så den potentielle køber får et godt førstehåndsindtryk.

Det første indtryk, en mulig køber får, når han eller hun træder ind ad døren, betyder meget – det er faktisk altafgørende for, om køberen bider på, skriver Linkcia i en pressemeddelelse.

Derfor er det vigtigt, at din bolig virker indbydende, så du får succes med dit salg.

Herunder har vi samlet 5 tips til, hvordan du bedst muligt får dit hus til at fremstå så skarpt som muligt.

1: Sørg for at skabe et godt førstehåndsindtryk

Er det et hus, du skal sælge, er der typisk en indgang til huset gennem haven. Det er vigtigt, at her er ryddeligt, og at det hele ser pænt og ordentligt ud. Fjern ukrudt i fliserne, sørg for at lågen ind til haven virker ordentligt og at der ikke er en masse rod, når køberen bevæger sig hen til selve husets indgang.

Tip 2: Giv din have en kærlig omgang

I forlængelse af det første tip er det samtidig en god idé at ordne haven. Hvordan har den det egentlig? Står der en masse legetøj, cykler, hundelegetøj og lignende fremme, vil det være smart at få ryddet af vejen.

Fjern ukrudt mellem fliserne på terrassen og sæt eventuelt havemøbler frem, så køber kan danne sig et billede af, hvordan det kan se ud på en varm sommerdag. Det er også hyggeligt med nogle potteplanter på terrassen, der skaber liv, hygge og atmosfære.

Er det vinter, kan det selvfølgelig være svært, men sørg for at haven er ryddet for sne, de steder man skal gå, så den eventuelle køber nemt kan bevæge sig rundt og kigge i haven.

3: Trænger huset til at blive renoveret?

Hvis din bolig trænger til at blive renoveret, kan det være vanskeligt at få det solgt. Er din bolig ikke, hvad den har været, kan du overveje, om det kan betale sig at renovere huset, før du sælger det.

En renovering lyder måske som en voldsom og bekostelig affære, men ikke desto mindre kan det få boligens værdi til at stige markant.

4: Ryd op og gør rent!

Du bør rydde op og gøre hovedrent, inden de besøgende melder deres ankomst. Pak alt rod, såsom ledninger, elektronik, papir og lignende væk, så det ikke ligger fremme.

Gør rent i samtlige kroge og få pudset vinduerne, så dit hus fremstår fint og rent. Man ved aldrig, hvor køber kigger. Er der rodet og beskidt, kan det let give et indtryk af, at det er et uoverskueligt hjem at holde rengjort.

Dertil er det en god idé at lufte ud, inden køber træder ind ad døren. På den måde sørger du for, at der er en naturlig og ren luft. Lugten i hjemmet er med til at danne et helhedsindtryk af din bolig. Køb eventuelt nogle blomster, så det dufter ekstra godt, når den potentielle køber er på besøg.

5: Køkken og badeværelse er vigtigt

I forbindelse med salg af dit hus er køkken og badeværelse noget af det, køberen vægter højest. Sørg for at rummene fremstår pæne, lyse og ordentlige ved at fjerne overflødige køkkenmaskiner, glattejern, vasketøj, og hvad du nu ellers har liggende fremme.

Sørg også for, at bordplader og andre overflader er så frie som muligt. Det skaber rum og giver en fornemmelse af, at her er rent, pænt og ryddeligt.

9. januar 2020 Ida Andersen
Mere om Huset

Aftale vedtaget: Sådan skal du sortere dit affald fremover

Tirsdag præsenterede regeringen en ny affaldsaftale, som blandt andet indebærer, at danskere fremover skal affaldssortere i flere kategorier.

Nyt forslag: Nu skal du sortere 10 typer affald

Danskerne skal sortere affald i langt flere kategorier end hidtil. Det mener regeringen, som netop er kommet med et nyt forslag om affaldsso...

Det er blevet populært at købe byggegrunde

Stadig flere danskere vælger at få opført deres nye hus fra bunden. Antallet af solgte byggegrunde overgik sig selv i 2019

Flere vælger at bygge til på villaen

Mangel på plads får flere og flere til at bygge til, viser nye tal.

9 tips til at forny dit køkken

Du behøver ikke købe et helt nyt køkken for at realisere drømmen om fornyelse i dit køkken. Her er 9 tips til, hvordan du kan få oplevelsen...

Kvinder er mere klimabevidste end mænd

Til gengæld er mænd mere tilbøjelige til at læse og forstå Energirapporten i en bolighandel. Sådan lyder nogle af konklusionerne i landsdækk...

Gevinst for danske sommerhusejere

  En tur i sommerhuset er blevet et populært alternativ til udenlandsrejser, når ferietiden er over os. Det kan ses på antallet af sommerhuse, der, blev solgt til overpris i 2019. Dette tal er nemlig helt oppe på 5%, hvor det i 2010, kun lå på 2%.

Her gav boligsælgere størst nedslag i prisen i 2019

Den generelt store efterspørgsel på huse i 2019 gjorde det sværere for køberne at forhandle sig frem til et nedslag i prisen. Flere steder...

Der er overraskende mange penge i dine gamle byggematerialer

Er du i færd med at skrotte bunken af gamle byggematerialer, der ligget i haven eller skuret i flere år, så læs lige med her først. Mange...

Her er de største fejl du kan begå med brandalarmer

Vintermånederne er højsæson for brande i hjemmet. Det får salget af brandalarmer til at slå rekord år for år. Men brugen af brandalarmer er forbundet med mange faldgruber, fortæller ekspert i brandalarmer.

Derfor kan du glæde dig over at være boligejer lige nu

December måned er for mange familier lig med hyggelige juletraditioner såsom julemad og konfekt, som især børnene holder af. Men i år er...

7 ting du aldrig må støvsuge op - pas på støvsugeren

Alle, der har prøvet at stå med en ukampdygtig støvsuger ved, hvor uundværlig den er i husholdningen. Netop derfor har vi samlet 7 ting, du...

Sådan forebygger du skader på dit hus i stormvejr

Foråret byder traditionen tro på blæst og regn. Læs her, hvordan du forebygger skader på dit hus i stormvejr.

Sådan reducerer du din boligs CO2-aftryk og sparer på varmeregninge...

Flyrejser, kødindtag og et stort forbrug… Vi hører ofte om de store klimasyndere, som vi bør mindske brugen af, hvis vi sammen skal skabe...

Ann-Sofie: Her finder jeg unikt vintage keramik

Keramik er populær i boligindretningen lige nu, og Ann-Sofie er den heldige ejer af masser af unikt vintage keramik. Se en del af hendes...