Vælg et redskabshus

Skal familiens nye redskabshus være stort eller lille? Er det nødvendigt med vinduer? Og skal døren være enkelt eller dobbelt?
Af: redaktionen, 7. marts 2005

Forhndler: olus, tlf. 79963333

Af Birgitte Svennevig, idényt nr. 2, 2005

Hvis du kun har brug for lidt tør opbevaringsplads til somme rens to klapstole og ene vandkande, er et lille uisoleret redskabsskur på nogle få kvadratmeter et udmærket valg. Men vil du gerne have plads til lidt flere og større sager og måske også en lille arbejdsplads, er det en god idé at overveje behovet, inden du køber nyt redskabshus.

Udnyt pladsen rigtigt
Start med at lave en liste over alle de ting, som skal opbevares i skuret. Så kan du bedre vurdere, hvor mange kvadratmeter skuret skal være på. Med tiden skal der nok dukke flere ting op, som også skal have en plads i huset, så læg gerne nogle ekstra kvadratmeter til! En dobbeltdør er også værd at overveje. Den giver manøvreplads, når havemøblerne skal ind og ud. Vinduer er et temperamentsspørgsmål. Arbejder du i skuret, når døren er lukket, kan vinduerne give ekstra lys.

Husk, at mange ting kan hænges op i kraftige kroge under husets loft eller på væggene og dermed spare gulvplads.

Forhandler: Silvan, tlf. 87308730

Værksted
Når du har fundet ud af, hvor meget plads der er brug for til opbevaring, skal du tænke over, om huset skal bruges til andet end opbevaring. Drømmer far om en fast arbejdsplads til sav, hammer og skruetrækker? Vil mor gerne have et plantebord, hvor hun kan rode med potter, muld og frøposer?

En lille arbejdsplads er nem at indrette: Den kan være permanent i form af en fast bordplade, eller den kan bestå af et klapbord, som klappes væk, når der ikke er brug for arbejdspladsen.
Strøm i huset
Du må ikke selv lægge strøm ind i redskabshuset. Der skal etableres nye stik. Derfor skal arbejdet if. loven udføres af en autoriseret elektriker. Ledninger til redskabsskuret graves typisk ned. Aftal evt. med elektrikeren, hvor ledningen skal ligge, så kan du selv grave renden og spare på regningen.

Tredje vigtige overvejelse går på varme i huset. Skal der opbevares fx planter, grønsager, maling eller vaskemaskine, skal det holdes frostfrit om vinteren. Første trin er i så fald at isolere huset indvendigt. Andet trin er at montere et varmeapparat – det kan fx være et af de varmeapparater, som man også bruger til at holde drivhuse frostfrie. Varmekilden skal under alle omstændigheder være udstyret med en termostat, så den automatisk går i gang i frostvejr og slår fra, når temperaturen igen når op over frysepunktet.

Hvilket gulv?
Sidste overvejelse for de kommende redskabshusejere er at tænke på gulv: Et hævettrægulverudmærket, hvis du ikke skal køre maskiner ind og ud af huset. Men hvis du er ejer af en havetraktor, kan det hævede trægulv være upraktisk. Så er et støbt eller flisebelagt gulv er et mere velegnet valg.

Hvis dit nye redskabshus er af træ, har det brug for udvendig træbeskyttelse. Vælg en eller flere flotte farver, og husk, at jo merepigment der er i træbeskyttelsen, jo bedre beskytter behandlingen mod sollysets skadelige stråler.

De vigtigste regler
Forhandler: Værebro Tømmerhandel, tlf. 471799441. Er huset større end 10 m 2 , skal du anmelde byggeriet til din kommune. Er skuret større end 50 m2 skal du søge om bygge- tilladelse hos kommunen.
2. Et redskabshus må godt stå i et skel til naboen, men kun hvis huset er maks. 1,8 m højt i selve skellet. Herfra må husets højde godt stige til 2,5 m længere inde på egen grund.
3. Hvis huset er over 10 m 2 gælder andre regler, som oplyses hos teknisk forvaltning.
4. Redskabshuset må ikke være højere end 2,5 m.
5. Der skal være min. 2,5 m’s afstand til andre bygninger på samme matrikelnummer.


7. marts 2005 redaktionen
Mere om Garage og carport

Sådan får du ryddet op i din garage - 10 ting, der fylder for meget

Uanset om du kan kategoriseres som ekstrem samler eller bare har tendens til at gemme på lidt for mange ting, så har du sikkert brug for at få ryddet ud i gemmerne. Det kan godt virke lidt uoverskueligt, men her er 10 ting, som du sikkert har liggende - og sagtens kan smide ud.

Guide til valg af carporte i alle prisklasser, størrelser og materi...

For få tusind kroner kan du få en carport, der beskytter bilen. Ønsker du en løsning, der går ud over det mest simple, så er mulighederne...

Se, hvad du får for pengene, når du investerer i en carport

Hvilken carport skal du have? Skal carporten være arkitekttegnet med samme tagsten som huset? Skal den være i stål? Skal det være byg-selv?...

Få en fjernstyret garageport

Den digitale garage er kommet for at blive. Med portautomatik i garageporten kommer du altid tørskoet hjem. Der skal bare nogle små investeringer og et par klik på fjernbetjeningen til, så åbner alle døre sig for dig: Indkørselslågen, garageporten og hoveddøren. Velkommen hjem, Milord!

En ny port til garagen

Er din garageport en tand for patineret og trænger til en ansigtsløftning? Følg guiden her – trin for trin. Det er ikke nødvendigt at starte...

Det skal du tænke på, når du bygger carport

Brug lidt tid på forberedelse, inden du kaster dig ud i køb af carport. Tænk over placeringen, lys og hvordan du leder vandet rigtigt væk....

Få en carport, der passer til dig og dine behov

 Udvalget af carporte er større end nogensinde før, og ud fra de mange modeller vil du som regel kunne få skræddersyet en carport, der passer lige netop til dine behov og din pengepung: dobbelt carport, carport med solceller eller carport med skur eller noget helt fjerde

Støb dit eget cykelstativ - få opskriften her

Du kan selv støbe et stabilt cykelstativ. Vores handymand, Anders Utsten, er glad for at cykle, så selvfølgelig har han udtænkt, hvordan...

Nyt til garageporten

Skal du have ny garage eller bare en ny garageport, så er det værd lige at tjekke, hvad der er af nyt på markedet. Vi har spurgt os omkring.

Sæt bil, redskaber og vasketøj i carporten

Den nye carport skal passe til huset, den må ikke tage lyset fra vinduerne – og så er det en overvejelse værd, om den skal rumme et redskabsskur, en brændestabel, familiens cykler og måske 10 tørresnore til vasketøjet.

Kør sikkert med traileren – last den korrekt og bind godset godt...

Stropper, presenning, høje kanter og net er uundværlige, når du sikrer lasten på din trailer. Tunge genstande skal sikres mod at vælte og...

Giv porten et sikkerhedstjek

Hører der en garage til din bolig, har du formodentlig enten en vippeport eller en ledhejseport. For begge typer gælder det, at der kan ske...

Giv huset en pæn carport

En god carport er solid, passer til huset, skæmmer ikke omgivelserne og er med til at forlænge bilens levetid. Læs her, hvordan du kommer i hus med den rigtige model.

Carport med mere

Skal du bygge carport – eller har du allerede én – er der mange muligheder for at bygge mere end blot en tør holdeplads til bilen. Du kan...

Parkér i en carport

Læ til bilen, til brændet og plads til opbevaring. Få inspiration og gode råd, før du køber ny carport.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.