Se her, før du vælger ny carport eller garage

Der er meget at tage stilling til, når du skal bygge et hus til din bil. Her er de vigtigste grundregler. Og så er det altid en god idé at lure naboen af ...

Hvad du SKAL overveje 

Før du beslutter dig, så gå eller kør en tur i dit villakvarter. Her får du den allerbedste inspiration til, hvordan projektet kan løses. Den tid, du bruger på at undersøge mulighederne, får du tifold tilbage. Jo større erfaringsgrundlag du har for at træffe dit valg, jo mere tilfreds bliver du med netop din løsning.

Placering på matriklen, indretning, udseende og materialer er andre valg, du må træffe, før bilen kan køres i garage. Vi har samlet nogle tips og ideer til dig, og branchen er klar med endnu flere - uanset om du selv skal bygge, eller du har fagfolk til det.
Skal din nye garage være opvarmet, skal den være uisoleret - eller skal du vælge en carport? Den opvarmede garage fjerner hurtigt fugt på bilens yderside, men vær opmærksom på, at der kan opstå kondens, som kan øge risikoen for rustdannelse. Den uisolerede tørrer bilen langsommere, og her dannes ingen kondens.

Bruger du bilen dagligt, er den kolde og gennemluftede garage den bedste løsning - selv om det er ren luksus at sætte sig ind i en varm bil en vinterdag.

Konstruktion og fundament er vigtig

En carport skal gerne bestå af mindst to vægge. Væggene beskytter mod vind og nedbør og forlænger bilens levetid.
Uanset modellen er det vigtigt, at den passer til huset. Vælg enten samme farver, materialer, vinduer eller stil som dit hus. Eller vælg materialer, der skaber en smuk kontrast. Gå en tur i dit villakvarter, og se, hvordan andre familier har løst opgaven.
Uafhængigt af den grund, du vil bygge på, stilles der krav til fundamentet. Det er altid en god idé at tage en fagmand med på råd.

Vurdér din families behov for plads - også et par år frem i tiden. Når du alligevel skal bygge, skal du måske overveje også at tilføje et cykelskur, et hobbyværksted eller plads til bil nummer to.

Kræver byggeriet en tilladelse?

Tjek med din kommune i god tid, så projektet ikke bliver forsinket af en manglende tilladelse. Hos Teknisk Forvaltning kan du også få råd om, hvordan din garage eller carport kan placeres på din byggegrund.

En god ventilation i carporten eller garagen er alfa og omega. Ikke mindst er det vigtigt, hvis garagen er bygget med direkte indgang til dit hus. Der skulle nødigt kunne trække udstødningsgasser ind i boligarealet. Et vindue i “bunden” af garagen er en god investering.

Skal bilen stå tæt ved vejen, eller synes du, det er ideelt at kunne rejse sig fra morgenbordet og stige lige ind i bilen? Løsningen er selvfølgelig afhængig af dine behov og ønsker, men også af mulighederne på grunden.

Hvis du skal have en ny garageport ...

Skal du have ny garageport, så forbered dig, før du vælger leverandør. Tag følgende mål af porten. Dem får du brug for, når du skal se løsningsmulighederne.
  • Åbningens bredde
  • Åbningens højde
  • Afstanden mellem åbningen og tagets begyndelse
  • Afstanden mellem åbningen og sidevæggene på begge sider af garageporten
10. februar 2015
Mere om Garage og carport

Guide til valg af carporte i alle prisklasser, størrelser og materi...

For få tusind kroner kan du få en carport, der beskytter bilen. Ønsker du en løsning, der går ud over det mest simple, så er mulighederne næsten uendelige. Her er en guide til valg mellem de mange carportløsninger på markedet. Se også tre originale bud på moderne carporte.

Se, hvad du får for pengene, når du investerer i en carport

Hvilken carport skal du have? Skal carporten være arkitekttegnet med samme tagsten som huset? Skal den være i stål? Skal det være byg-selv?...

En ny port til garagen

Er din garageport en tand for patineret og trænger til en ansigtsløftning? Følg guiden her – trin for trin. Det er ikke nødvendigt at starte...

Det skal du tænke på, når du bygger carport

Brug lidt tid på forberedelse, inden du kaster dig ud i køb af carport. Tænk over placeringen, lys og hvordan du leder vandet rigtigt væk. Lær de regler at kende, det er vigtigt at overholde, når du bygger carport.

Få en carport, der passer til dig og dine behov

Udvalget af carporte er større end nogensinde før, og ud fra de mange modeller vil du som regel kunne få skræddersyet en carport, der...

Støb dit eget cykelstativ - få opskriften her

Du kan selv støbe et stabilt cykelstativ. Vores handymand, Anders Utsten, er glad for at cykle, så selvfølgelig har han udtænkt, hvordan...

Nyt til garageporten

Skal du have ny garage eller bare en ny garageport, så er det værd lige at tjekke, hvad der er af nyt på markedet. Vi har spurgt os omkring.

Sæt bil, redskaber og vasketøj i carporten

Den nye carport skal passe til huset, den må ikke tage lyset fra vinduerne – og så er det en overvejelse værd, om den skal rumme et redskabs...

Sådan undgår du fugt i carporten

Specielt om vinteren er det rart, at bilen står tørt. Men selv i åbne og dermed velventilerede carporte kan der opstå dryppende kondens,...

Kør sikkert med traileren – last den korrekt og bind godset godt...

Stropper, presenning, høje kanter og net er uundværlige, når du sikrer lasten på din trailer. Tunge genstande skal sikres mod at vælte og tippe, og vægten skal være ligeligt fordelt i traileren.

Giv porten et sikkerhedstjek

Hører der en garage til din bolig, har du formodentlig enten en vippeport eller en ledhejseport. For begge typer gælder det, at der kan ske...

Giv huset en pæn carport

En god carport er solid, passer til huset, skæmmer ikke omgivelserne og er med til at forlænge bilens levetid. Læs her, hvordan du kommer i...

Carport med mere

Skal du bygge carport – eller har du allerede én – er der mange muligheder for at bygge mere end blot en tør holdeplads til bilen. Du kan få rigtig mange sidegevinster, hvis du tænker praktisk og udnytter pladsen.

Parkér i en carport

Læ til bilen, til brændet og plads til opbevaring. Få inspiration og gode råd, før du køber ny carport.

Vælg et redskabshus

Skal familiens nye redskabshus være stort eller lille? Er det nødvendigt med vinduer? Og skal døren være enkelt eller dobbelt?

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.