En carport af mursten som denne koster over 50.000 kr.
En carport af mursten som denne koster over 50.000 kr. Foto: Lito Byg

Se, hvad du får for pengene, når du investerer i en carport

Hvilken carport skal du have? Skal carporten være arkitekttegnet med samme tagsten som huset? Skal den være i stål? Skal det være byg-selv? Tjek vores huskeliste på 6 ting, du skal overveje, inden du vælger din carport, så du bruger din penge bedst.

Af: Lise Mortensen Høy, 14. marts 2016

Luksusklassen af carporte

Her er carporten typisk arkitekttegnet specielt til dig. Mange vælger at få carporten muret i samme sten som huset. Den billigste carport er et plasttag på trykimprægnerede stolper. Den monterer du selv for ca. 2.500 kr. En lidt dyrere carport leveres med sidevægge, og for ca. 10.000 kr. får du også et praktisk redskabsrum.

Hvad skal carporten passe til?

Mange vælger en carport med samme type tag, som der ligger på deres hus. Måske skal stilen fra haveskuret føres videre til carporten, så sider og tag er samme materiale – en anden mulighed er at bygge en carport, der ikke ligner noget af det andet, men som arkitektonisk er elegant i sig selv. 

Skal carporten være frostfrit og rumme et værksted?

De fleste standardmodeller af carporte kan leveres med et andet tag eller en anden træsort mod merpris. Det er også en overvejelse værd, om du skal have et skur eller et værksted, nu du alligevel er i gang med at bygge – og i den forbindelse om bygningen skal isoleres, så den kan holdes frostfri hele vinteren. En carport med buet tag vil ofte være lovlig i et område, hvor høj rejsning på carporten er imod reglerne.

6 ting du skal overveje, inden du vælger carport

  1. Lysindfald: Hvis carporten bygges tæt på – eller op ad – huset, så tænk over, hvor meget lys den tager fra vinduerne. En let carport med gennemsigtigt tag vil give mest lys i stuerne.
  2. Regn og salt: Tag vejret og verdenshjørnerne med i overvejelserne. Er der ofte strid vind fra vest – evt. med salt fra nærliggende hav – er sidebeklædning en god idé.
  3. Spar bildøren: Det er ikke kun naboen, der slår bildøren op i en stolpe i carporten, så pas på den. Mange carporte er konstrueret uden midterstolpe af samme grund.
  4. Ekstra rum: Et haveskur, et værksted eller et brændeskur er oplagt, når du alligevel går i gang med at bygge. Overvej også en tagrende og en regnvandssamler.
  5. Selvbyg eller monteret: Du kan købe en carport som samlesæt og bygge den selv. Nogle leverandører tilbyder at opsætte carporten mod et pristillæg.
  6. Undersøg reglerne: En ny carport er underlagt Bygningsreglementet ift. afstand til skel, højde, grundareal mv. – og lokalplanen kan desuden indeholde forskellige begrænsninger. Byggeriet kræver en byggeanmeldelse.
14. marts 2016 Lise Mortensen Høy
Mere om Garage og carport

Sådan får du ryddet op i din garage - 10 ting, der fylder for meget

Uanset om du kan kategoriseres som ekstrem samler eller bare har tendens til at gemme på lidt for mange ting, så har du sikkert brug for at få ryddet ud i gemmerne. Det kan godt virke lidt uoverskueligt, men her er 10 ting, som du sikkert har liggende - og sagtens kan smide ud.

Guide til valg af carporte i alle prisklasser, størrelser og materi...

For få tusind kroner kan du få en carport, der beskytter bilen. Ønsker du en løsning, der går ud over det mest simple, så er mulighederne...

Få en fjernstyret garageport

Den digitale garage er kommet for at blive. Med portautomatik i garageporten kommer du altid tørskoet hjem. Der skal bare nogle små invester...

En ny port til garagen

Er din garageport en tand for patineret og trænger til en ansigtsløftning? Følg guiden her – trin for trin. Det er ikke nødvendigt at starte helt forfra.

Det skal du tænke på, når du bygger carport

Brug lidt tid på forberedelse, inden du kaster dig ud i køb af carport. Tænk over placeringen, lys og hvordan du leder vandet rigtigt væk....

Få en carport, der passer til dig og dine behov

Udvalget af carporte er større end nogensinde før, og ud fra de mange modeller vil du som regel kunne få skræddersyet en carport, der...

Støb dit eget cykelstativ - få opskriften her

Du kan selv støbe et stabilt cykelstativ. Vores handymand, Anders Utsten, er glad for at cykle, så selvfølgelig har han udtænkt, hvordan man selv kan lave et, så cyklen står fast og sikkert. Se her, hvad du skal bruge, og hvordan du gør.

Nyt til garageporten

Skal du have ny garage eller bare en ny garageport, så er det værd lige at tjekke, hvad der er af nyt på markedet. Vi har spurgt os omkring.

Sæt bil, redskaber og vasketøj i carporten

Den nye carport skal passe til huset, den må ikke tage lyset fra vinduerne – og så er det en overvejelse værd, om den skal rumme et redskabs...

Kør sikkert med traileren – last den korrekt og bind godset godt...

Stropper, presenning, høje kanter og net er uundværlige, når du sikrer lasten på din trailer. Tunge genstande skal sikres mod at vælte og tippe, og vægten skal være ligeligt fordelt i traileren.

Giv porten et sikkerhedstjek

Hører der en garage til din bolig, har du formodentlig enten en vippeport eller en ledhejseport. For begge typer gælder det, at der kan ske...

Giv huset en pæn carport

En god carport er solid, passer til huset, skæmmer ikke omgivelserne og er med til at forlænge bilens levetid. Læs her, hvordan du kommer i...

Carport med mere

Skal du bygge carport – eller har du allerede én – er der mange muligheder for at bygge mere end blot en tør holdeplads til bilen. Du kan få rigtig mange sidegevinster, hvis du tænker praktisk og udnytter pladsen.

Parkér i en carport

Læ til bilen, til brændet og plads til opbevaring. Få inspiration og gode råd, før du køber ny carport.

Vælg et redskabshus

Skal familiens nye redskabshus være stort eller lille? Er det nødvendigt med vinduer? Og skal døren være enkelt eller dobbelt?

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.