Belægningen ved carporten skal kunne holde til meget trafik.
Belægningen ved carporten skal kunne holde til meget trafik. Foto: Lyngsøe A/S

Sådan vælger du den rigtige belægning til din carport

Det er vigtigt, at din indkørsel og carport får en belægning, der er robust. Samtidig skal det være en belægning, der passer til huset. Det kan være en fordel at vælge diskrete materialer og mønstre, så carporten ikke stjæler opmærksomheden fra huset.

Af: Berit Viuf, 12. februar 2009

Tænk på vedligeholdelse
Du bør derfor overveje, hvordan du vedligeholder arealet. Jævne belægninger som støbt beton eller store betonfliser vil være nemme at holde i dagligdagen. Til gengæld kan brosten og skærver være dekorative og charmerende.

Knuste sten
Grus og skærver giver en levende overflade. Det er en god idé at lægge kantsten for at holde belægningen inden for carporten.

Plus/minus ved knuste sten
Fordele:
Nem og billig løsning.
Ulemper:
Svært at holde fri for sne og ukrudt.
Svært at komme frem på for kørestolsbrugere og kvinder med stilethæle.

Støbt beton Foto: IBF Betonvarer, tlf. 97 15 20 22
Du kan støbe et underlag i beton, hvis du vil have en overflade, der er let at holde. Men beton er ikke bare beton. Tag en snak med din leverandør, så du sikrer dig, at den beton, du benytter, er egnet til den hårde behandling et gulv i en carport vil få. Ønsker du en utraditionel løsning, kan du blande farve i betonen, så du får en mere fantasifuld løsning end den grå.

Plus/minus ved støbt beton
Fordele:
Nemt at holde rent og snefrit.
Ingen problemer med ukrudt.
En billig løsning.
Ulemper:
Stort arbejde at fjerne igen, hvis du vil flytte carporten eller ændre udseende.

Betonfliser
Betonfliser fås i mange farver og udformninger. Tjek med forhandleren, at de er robuste nok til en indkørsel. Typisk skal dine betonfliser være mindst 6 cm tykke for at kunne holde til den daglige kørsel med bil.

Plus/minus ved betonfliser
Fordele:
Nemme at lægge
Nemme at vedligeholde
Billige i anskaffelsespris.
Ulemper:
Har en begrænset levetid
Er ikke farveægte, farven kan ændre sig over tid.
Sårbare over for snavs og olie, der suges ned i porerne.

Læs om belægninger af natursten og klinker på næste side.#br

Flotte klinker Foto: Randers Tegl, tlf. 98 12 28 44
Belægningsklinker er hårdtbrændte teglsten. Fordi de er brændt hårdt, suger de ikke så meget vand, og er derfor frostsikre og robuste over for kørsel og parkering. Belægningsklinker kan være en fin kontrast til huset og kan lægges enten meget diskret eller i fine mønstre i garagen.

Plus/minus ved klinker
Fordele:
Dekorative og robuste.
Farveægte.
Ulemper:
Kan blive glatte om vinteren.
Kræver vedligeholdelse mht. fuger.

Natursten
Natursten som granit giver et robust og dekorativt resultat med mulighed for mange variationer. Fordi stenene er så holdbare, kan du være heldig at finde brugte sten til billige penge. Skifer og andre lignende brudsten er for skrøbelige til brug i indkørsler.

Plus/minus ved natursten
Fordele:
Dekorative, bliver kun smukkere med årene.
Lang levetid.
Farveægte.
Ulemper: Kan være dyre i anskaffelse.
Svære at lægge korrekt.
Kræver vedligeholdelse af fuger.
Ujævn overflade, der kan være svær at holde fri for sne og ukrudt.

Sådan fjerner du oliepletter
Olie på betonbelægninger kan være et problem, fordi olien siver ned i betonen. Det kan især være et problem med motorolie, fordi det skidt, der er i olien, transporteres med ned i betonen. Er pletterne friske, kan du være heldig at fjerne dem ved at strø et absorberende materiale (fx kattegrus) over pletten, og lade det suge olien op.
Er olien først trængt grundigt ned i betonen, kan du ikke gøre så meget andet end at skifte flisen ud. Gem derfor nogle af de fliser, du har i overskud, når du anlægger belægningen.


12. februar 2009 Berit Viuf
Mere om Garage og carport

Guide til valg af carporte i alle prisklasser, størrelser og materi...

For få tusind kroner kan du få en carport, der beskytter bilen. Ønsker du en løsning, der går ud over det mest simple, så er mulighederne næsten uendelige. Her er en guide til valg mellem de mange carportløsninger på markedet. Se også tre originale bud på moderne carporte.

Se, hvad du får for pengene, når du investerer i en carport

Hvilken carport skal du have? Skal carporten være arkitekttegnet med samme tagsten som huset? Skal den være i stål? Skal det være byg-selv?...

Få en fjernstyret garageport

Den digitale garage er kommet for at blive. Med portautomatik i garageporten kommer du altid tørskoet hjem. Der skal bare nogle små invester...

En ny port til garagen

Er din garageport en tand for patineret og trænger til en ansigtsløftning? Følg guiden her – trin for trin. Det er ikke nødvendigt at starte helt forfra.

Det skal du tænke på, når du bygger carport

Brug lidt tid på forberedelse, inden du kaster dig ud i køb af carport. Tænk over placeringen, lys og hvordan du leder vandet rigtigt væk....

Få en carport, der passer til dig og dine behov

Udvalget af carporte er større end nogensinde før, og ud fra de mange modeller vil du som regel kunne få skræddersyet en carport, der...

Støb dit eget cykelstativ - få opskriften her

Du kan selv støbe et stabilt cykelstativ. Vores handymand, Anders Utsten, er glad for at cykle, så selvfølgelig har han udtænkt, hvordan man selv kan lave et, så cyklen står fast og sikkert. Se her, hvad du skal bruge, og hvordan du gør.

Nyt til garageporten

Skal du have ny garage eller bare en ny garageport, så er det værd lige at tjekke, hvad der er af nyt på markedet. Vi har spurgt os omkring.

Sæt bil, redskaber og vasketøj i carporten

Den nye carport skal passe til huset, den må ikke tage lyset fra vinduerne – og så er det en overvejelse værd, om den skal rumme et redskabs...

Kør sikkert med traileren – last den korrekt og bind godset godt...

Stropper, presenning, høje kanter og net er uundværlige, når du sikrer lasten på din trailer. Tunge genstande skal sikres mod at vælte og tippe, og vægten skal være ligeligt fordelt i traileren.

Giv porten et sikkerhedstjek

Hører der en garage til din bolig, har du formodentlig enten en vippeport eller en ledhejseport. For begge typer gælder det, at der kan ske...

Giv huset en pæn carport

En god carport er solid, passer til huset, skæmmer ikke omgivelserne og er med til at forlænge bilens levetid. Læs her, hvordan du kommer i...

Carport med mere

Skal du bygge carport – eller har du allerede én – er der mange muligheder for at bygge mere end blot en tør holdeplads til bilen. Du kan få rigtig mange sidegevinster, hvis du tænker praktisk og udnytter pladsen.

Parkér i en carport

Læ til bilen, til brændet og plads til opbevaring. Få inspiration og gode råd, før du køber ny carport.

Vælg et redskabshus

Skal familiens nye redskabshus være stort eller lille? Er det nødvendigt med vinduer? Og skal døren være enkelt eller dobbelt?

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.