Få en fjernstyret garageport

Garage og carport

Den digitale garage er kommet for at blive. Med portautomatik i garageporten kommer du altid tørskoet hjem. Der skal bare nogle små investeringer og et par klik på fjernbetjeningen til, så åbner alle døre sig for dig: Indkørselslågen, garageporten og hoveddøren. Velkommen hjem, Milord!

Er du træt af løft og træk, når du skal åbne garageporten?
Er du træt af løft og træk, når du skal åbne garageporten? Foto: Katrine Bertelsen

Den automatiske indkørsel

Portautomatik i garageporten er hyldevare hos alle leverandører af garageporte i dag. Det er uafhængigt af, hvilken type port du søger efter.
  
  • Ledhejseport
  • Skydeport
  • Svinglåge
  • Vippeport
Så er det op til dig, om du vil starte fra bunden og skifte hele garageporten og dens ramme ud. Du kan også vælge at give den gamle port en ansigtsløftning med ny beklædning. Derefter monterer du så din nyindkøbte portautomatik.

Portautomatik over det hele 

Elektronisk styring indskrænker sig ikke kun til garageporten. Hele turen fra offentlig vej til din lune stue kan blive fjernstyret. En garageportåbner kan nemlig anskaffes i modeller, hvor den er integreret med alle mulige andre udfordringer og bekvemmeligheder på din vej til og fra din bolig.
   
  • Indkørselslågen
  • Garageporten 
  • Hoveddøren
  • Lyset i indkørslen
Du kan endda også blive mødt af en velkomstfanfare, hvis du tilvælger det. Så tag bare lakskoene og velourstilletterne på, når du skal ud og køre. Med den rette portautomatik slipper du for at blive våd i dårligt vejr eller snuble over trehjulede cykler og haveaffald i din mørkelagte indkørsel.

Carport eller garage?

Portautomatikken egner sig til både garage og carport. Selvom det næsten lyder, som det samme, så er definitionen af forskellen på en garage og en carport følgende:
  
  • En garage er en lukket bygning, der kan holdes frostfri
  • En carport er en mere åben konstruktion. Den har som regel em diskretionsmur mod naboen og dybt nedgravede pæle for at kunne stå imod de hårdeste efterårsstorme.
Vil du vide mere, om de de specifikke byggeregler for begge typer kan du tjekke dem her.

Personlig fjernbetjening

Der fjernbetjeninger, der udover portautomatik kan styre al anden mekanik i din indkørsel findes, findes i mange varianter og med flere forskellige funktioner. Nogle skal kodes med en personlig kode andre har fingeraftryksgenkendelse, så du er sikker på, at det kun er dig, der har adgang til hus og garage. Her er det pengepung og behov, der bestemmer, hvor avanceret et system, det skal være.
  
Elektronisk styring har flere fordele. Blandt andet kan der installeres en fotocelle, der sikrer, at du eller børnene ikke kommer i klemme i garageporten. Fotocellen installeres helt enkelt i garageåbningen, og så vil porten stoppe, før der sker ulykker.

Sikring mod tyverier

Opbevarer du værdifulde ting i garagen, eller bruger du en del af garagen til f.eks. kontor, Så kan du også vælge at installere en tyverialarm. Her skal du have en fagmand med på råd, så du vælger et system, der passer til dine behov.

Der findes mange forskellige alarmsystemer. Nogle udsender blinkende lys, andre høj lyd. Nogle ringer til en alarmcentral eller et eller flere telefonnumre, du selv indkoder. Vælger du en tyverialarm med bevægelsessensor, så husk, at alarmen skal kunne filtrere små bevægelser fra, så den ikke kan aktiveres af hunden eller katten.
  
Du kan få mere at vide om alarmer hos dit forsikrings-selskab. Flere giver rabat på forsikringen ved visse typer alarmer. Ellers kan du få mere information hos en installatør af tyverialarmer eller hos politiets kriminalpræventive råd

Solpanel eller strøm?

Har din garage ikke indlagt strøm, kan du installere et solpanel, der leverer strømmen til garagens elektronik. Det er både miljøbevidst og sikrer, at systemet også virker under en strømafbrydelse.
  
Fælles for alle systemerne er, at mindre systemer kan du selv installere, hvis du er lidt fiks på fingrene. Større og dyrere systemer, der omfatter alarm, bør installeres af en fagmand.

Har du brug for inspiration til din nye garage?

Tjek Idenyts hovedside om carporte og garager. Her kan du finde uddybbende information om alt hjertet begærer om bilens hyggekrog.
  

Og meget mere...

  

17. august 2015
Mere om Garage og carport

Guide til valg af carporte i alle prisklasser, størrelser og materi...

Garage og carport For få tusind kroner kan du få en carport, der beskytter bilen. Ønsker du en løsning, der går ud over det mest simple, så er mulighederne næsten uendelige. Her er en guide til valg mellem de mange carportløsninger på markedet. Se også tre originale bud på moderne carporte.

Sådan får du ryddet op i din garage - 10 ting, der fylder for meget

Garage og carport Uanset om du kan kategoriseres som ekstrem samler eller bare har tendens til at gemme på lidt for mange ting, så har du sikkert brug for at...

Sådan får du plads til værksted i garagen

Garage og carport Er du også en af dem, som lader bilen og gammelt bras fylde det meste af garagen? Her er en genial løsning til at få plads til værksted...

En ny port til garagen

Garage og carport Er din garageport en tand for patineret og trænger til en ansigtsløftning? Følg guiden her – trin for trin. Det er ikke nødvendigt at starte helt forfra.

Det skal du tænke på, når du bygger carport

Garage og carport Brug lidt tid på forberedelse, inden du kaster dig ud i køb af carport. Tænk over placeringen, lys og hvordan du leder vandet rigtigt væk....

Få en carport, der passer til dig og dine behov

Garage og carport Udvalget af carporte er større end nogensinde før, og ud fra de mange modeller vil du som regel kunne få skræddersyet en carport, der...

Sådan får du en garage med plads til det hele

Garage og carport I denne garage er der plads til det hele: redskaber, cykler, arvegods, hobbyværksted - og selvfølgelig en bil. Vi giver dig smarte løsninger til opbevaring i garagen.

Sådan undgår du fugt i carporten

Garage og carport Specielt om vinteren er det rart, at bilen står tørt. Men selv i åbne og dermed velventilerede carporte kan der opstå dryppende kondens,...

Sådan vælger du en carport, der passer til din bolig

Garage og carport En flot carport der passer til husets arkitektur, var en af de ting, der stod på Lars Boldt Nielsens ønskeliste, da han sammen med sin...

Sådan vælger du den rigtige belægning til din carport

Garage og carport Det er vigtigt, at din indkørsel og carport får en belægning, der er robust. Samtidig skal det være en belægning, der passer til huset. Det kan være en fordel at vælge diskrete materialer og mønstre, så carporten ikke stjæler opmærksomheden fra huset.

Giv porten et sikkerhedstjek

Garage og carport Hører der en garage til din bolig, har du formodentlig enten en vippeport eller en ledhejseport. For begge typer gælder det, at der kan ske...

Giv huset en pæn carport

Garage og carport En god carport er solid, passer til huset, skæmmer ikke omgivelserne og er med til at forlænge bilens levetid. Læs her, hvordan du kommer i...

Carport med mere

Garage og carport Skal du bygge carport – eller har du allerede én – er der mange muligheder for at bygge mere end blot en tør holdeplads til bilen. Du kan få rigtig mange sidegevinster, hvis du tænker praktisk og udnytter pladsen.

Parkér i en carport

Garage og carport Læ til bilen, til brændet og plads til opbevaring. Få inspiration og gode råd, før du køber ny carport.

Vælg et redskabshus

Garage og carport Skal familiens nye redskabshus være stort eller lille? Er det nødvendigt med vinduer? Og skal døren være enkelt eller dobbelt?

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.